Velkommen til Løkkeland

Af Torben Steno 19

Netop hjemvendt med stærke indtryk fra tre døgn i Bologna i Italien prøvede jeg at lytte til Lars Løkkes åbningstale, som om jeg havde været borte fra fædrelandet ikke i tre døgn, men i tre årtier.

Jeg hørte en statsminister, der velformuleret og med stor overbevisning fortalte hvor godt det går i det land, han leder. Klædeligt undlod han at kalde alle de alvorlige problemer for udfordringer. Der var fortjente roser til de indvandrere, der har taget Danmark til sig, og en utvetydig erkendelse af tredive års mislykket integrationspolitik.

Alt sammen noget som et bredt flertal af befolkningen uden større indvendinger kan tilslutte sig. De flere hundrede tusinde udlændinges daglige arbejde i Danmark fik også pæne ord med på vejen, selvom deres indsats naturligvis ikke er ligeså anstrengende, som de mange danskeres, der knokler hver dag, som den totalt udtrådte kliche lyder, når der skal bredlefles. Statsministeren vovede endda at varsle indgreb, der bryder med danske traditioner overfor for ikke bare parallelsamfundene, men også overfor de kommuner, der præsterer for dårligt på f.eks. skoleområdet. De kan blive sat under administration!

Som bosiddende i landets hovedstad, som efter det kommende kommunalvalg, kan risikere at blive ledet af et speltmilitant, dialogforelsket, mangfoldighedsforvirret, kreaklasseforført flertal er det uhyre interessant.

Ja, jeg gik og blev helt smittet af optimismen i Løkkeland, næsten som kvotekonger i Hanstholm. Jeg havde næsten glemt, hvor elendigt, sjusket og utroværdig lille lunefulde Lars fra Græsted fremstod for bare et par år siden, når han stærkt presset talte fuldkommen sort og skubbede mig og flere andre potentielt borgerlige vælgere over på den anden side af hegnet. Jeg begyndte at få forventninger om, at den forvandlerede statsminister også havde modet til at omfavne præsident Macrons nyligt lancerede ideer om et fælles europæisk grænsepoliti og en fælles EU-instans til behandling af asylsager. Det gjorde Løkke selvfølgelig ikke. Den gode stemning fastholdes nemlig bedst, hvis Danmark stædigt forholder sig til EU, som Gentofte kommune forholder sig til resten af landet.

Det kolossale pres mod Europas grænser sydfra er tilsyneladende ikke vores problem længere. Vi har jo fået lukket grænserne her højt mod nord. Og der kommer næsten ingen og beder om asyl. Den slags må især italienerne åbenbart selv rode med. Og der er nok at rode med. I Bologna, der efter italienske forhold ikke er særlig hårdt spændt for, er tiggende grupper af unge afrikanske mænd synlige over det meste af den smukke by. Næppe ret mange af dem får asyl nogen steder. Hvilken skæbne der på længere sigt venter disse fortvivlende uønskede mennesker er uvist. Men sikkert er det, at kun en samlet EU-løsning kan afbøde bare lidt af den katastrofe. Med Macron er der endelig en europæisk politiker, der ved, at der skal gribes ind nu, hvis vores gamle kontinent skal have en fremtid, der bygger på de værdier, vi trods store forskelligheder alligevel er meget fælles om. Det burde vi her i Løkkeland være ligeså bevidste om. Det er statsministeren sikkert også. Men han er desværre nok også alt for bevidst om, at EU i herhjemme ikke må tales op, fordi det rummer en fare for at krænke danskernes overdrevne selvfølelse. Ikke engang, når en ny fransk præsident forsøger få opbakning til at skabe det fort Europa, som selv de mest indædte EU-kritikere drømmer om. Det er sølle.

 

19 kommentarer RSS

 1. Af Helge Nørager

  -

  Jeg er ikke for klog og aner ikke hvad en.
  “kreaklasseforført”, er for en dims.

  Måske kreativklasseforført, kan sammensættes som et gæt, men hvad ved jeg, om hvad en så skriftklog mener.
  Og et nyt opfundet ord.

 2. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  “Det kolossale pres mod Europas grænser sydfra er tilsyneladende ikke vores problem længere.”

  På trods af den gigantiske ungdomsarbejdsløshed i Sydeuropa, og de sydeuropæiskelandes elendige økonomi, er der mange sydeuropæiske politikere, der direkte inviterer flere illegale migranter fra fjerne egne af verden til at rejse til Europa.

  Dermed skaber de et pres mod Europas grænser, der ellers ikke ville eksistere i samme grad.

  Når de sydeuropæiske politikere ligefrem inviterer problemerne, så skal de sandeligt også have lov til at beholde dem, og løse dem selv.

 3. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Der er mildest talt ikke nogen grund til, at være påtaget naiv, og bilde sig selv, eller andre, ind, at de sydeuropæiske politikere inviterer migranterne, for deres brune øjnes skyld…

  Det er efterhånden over femten år siden, at de første deciderede slavelejre blev opdaget i Italien, hvor illegale immigranter fra især Afrika blev holdt fanget, og iindfanget og straffet, hvis de forsøgte at flygte.

  Det er de grelleste eksempler, som der heldigvis ikke er mange af.

  Men mange illegale migranter arbejder under slavelignede forhold i det sydeuropæiske landbrug, med f.eks., at plukke tomater.

  Det er i høj grad “slaverne” skyld, at landbruget i Sydeuropa er konkurrencedygtigt, i forhold til landbrug i Nordafrika, hvor de fleste af “slaverne” kommer fra.

  Men vi kunne jo lige så godt spise tomater fra f.eks. Tunesien, eller Algeriet, hvor leveomkostningerne svarer til dén ekstremt lave løn, som de illegale migranter spises af med i Sydeuropa, og så ville de illegale migranter ikke være tvunget af nød til at flygte fra familie og venner til EU, for at tage illegalt slavearbejde i det sydeuropæiske landbrug, under usle forhold.

 4. Af Arvid Holm

  -

  Men sikkert er det, at kun en samlet EU-løsning kan afbøde bare lidt af den katastrofe????
  Hvad mener manden dog???
  Nogle EU-lande afbøder noget af den katastrofale folkevandring på egen hånd.
  Andre gør ikke.
  Men det kunne de jo gøre, så hele katastrofen blev afbødet ved at alle EU-landene handlede hver for sig.
  Det må blive en løsning for hele EU, hvad enten alle landene lukker grænserne hver for sig eller i flok.
  Hvis nogle lande ikke vil være med, er de selv ude om, at hele Afrika kommer og slår sig ned.

 5. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “Det er i høj grad “slavernes” skyld, at landbruget i Sydeuropa er konkurrencedygtigt, i forhold til landbrug i Nordafrika, hvor de fleste af “slaverne” kommer fra.”

  Det er ikke de lovlige dele af erhvervslivet, der har glæde af de illegale migranters ekstremt billige arbejdskraf.

  Det er de lovlige arbejdsgiveres grå, eller kulsorte konkurrenter, der har forbindelse til organiseret kriminalitetet – der ofte også er involveret i menneske-, våben og narkosmugling – som først lokker dem til Europa med gyldne løfter, og derefter misbruger de desperate migranters svære situation til, at få dem til at arbejde under slavelignende forhold.

 6. Af P Christensen

  -

  EU kan ikke skabe løsninger.
  De skaber kun problemer.

  Det er forunderligt, så få der reflekterer og undres over,
  hvor meget vogntoget er kørt af sporet,
  siden projekt EU blev lanceret.

 7. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Slaveriet er langt fra fortid; der er faktisk flere slaver nu, end der nogensinde har været – også i Europa.

  Uddrag fra “The risk of modern slavery is rising in the European Union” af Katy Scott, CNN 11. august 2017:

  “The Modern Slavery Index 2017, compiled by risk analytics company Verisk Maplecroft, pinpointed five EU countries — Romania, Greece, Italy, Cyprus and Bulgaria — as posing the highest risk. It identified these countries as key entry points for migrants who are extremely vulnerable to exploitation. ”

  “Verisk Maplecroft Human Rights Analyst Alexandra Channer believes the influx of undocumented migrants entering the EU has resulted in increased risks of modern slavery.

  “Migrants are already vulnerable when they begin their journey — they’re generally fleeing countries of violence and extreme poverty,” she told CNN. “Generally they’re going into the hands of people smugglers and then very quickly being trapped in the hands of trafficking gangs.

  “The chances are that before they even enter the workplace they’re already in conditions of modern slavery.” “

 8. Af Gert Hansen

  -

  ‘Men mange illegale migranter arbejder under slavelignede forhold i det sydeuropæiske landbrug, med f.eks., at plukke tomater.’

  Ja, så kan europæiske forbrugerne købe tomater til nærmest foræringspris. Se eksempelvis hvor lidt en dåse italienske tomater – med produktion, fragt, fortjenester, moms – koster i et dansk supermarked. Herligt for de europæiske forbrugere der er helt vilde med lave priser. NOT?

 9. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Hvis landbrugssektoren i Sydeuropa ikke misbrugte illegalt indvandret slave-arbejdskraft, så ville den ikke være i stand til, at konkurrere med landbrugssektoren, i de lande, som de illegale migranter flygter fra, og så ville de ikke føle sig tvunget til, at flygte til EU, blot for at få et arbejde.

  Hvis landbrugssektoren i Nordafrika udkonkurrerede de sydeuropæiske landbrug, så ville migranterne ikke føle sig tvunget til, at flygte fra familie og venner, for så kunne de finde arbejde i landbruget ideres hjemlande, hvor leveomkostninger svarer langt bedre til de lave lønninger, som de spises af med.

  Hvis det sydeuropæiske landbrug kun kan være kokurrencedygtigt, hvis det misbruger deperate menneskers arbejdskraft, ved at behandle dem som slaver, så BØR det udkonkurreres!

  EU’s landbrugspolitik bør laves helt om, og indrettes så den ikke fremmer slavelignende arbejdsforhold i EU’s landbrugssektor, som det kun er deperate, illegale migranter, der vil finde sig i.

  Vores tomater vile smage af det samme, blot uden en fæl bismag af slavesved…

 10. Af Gert Hansen

  -

  Jakob Schmidt Rasmussen:

  Det er umiddelbart logisk set rigtigt. Hvis altså Nordafrika kan levere tomater til de samme priser, efter at der er lagt extra fragt over Middelhavet på priserne i forhold til italienske.

  Men det højner ikke levestandarden for lokale nordafrikanske tomatplukkere, der således fastholdes i elendigt betalte jobs. Og hvad vil du foreslå den nuværende italienske tomatindustri skulle producere istedet for tomater?

  Jeg forstår udmærket din solidariske internationale kommunisttanke, men sådan fungerer verden altså ikke i praksis, og jeg tror godt man kan skyde en hvid pind efter ‘international solidaritet’. Enhver er sig selv nærmest. Det er efterhånden kun få europæere, hvoraf nogle sidder i Bruxelles og andre EU hovedstæder, der tror noget andet. Resten af verden vil blæse de idéer en hatfuld. Og gør det åbenlyst. Det betyder ikke at jeg går ind for det, blot at jeg for længst har måttet erkende, at jeg ikke evner at frelse verden.

 11. Af M Jørgensen

  -

  Ja han er sørme dygtig bestyreren af Løkkeland.
  En masse pæne ord i nydelige overskrifter, men intet om hvordan de skal konkretiseres.

  Et eks. Hvordan havde han tænkt sig at flere gange dømte kriminelle udlændinge som er her på tålt ophold, kan udvises ?
  Det har jo hidtil været umuligt p.g.a forholdene i de lande de kommer fra.

  Og opgøret med at nogle lever i parallelsamfund er jo gammel vin på nye flasker- den sang har vi hørt før, men nu skal det så endelig være( jeg havde nær skrevet der kommer en god løsning i morgen)-men inden jul , skulle der ligge et udspil klart.

 12. Af Niels Larsen

  -

  Beklager, men hr. Lars Løkke er uegnet som leder af vort land, når han benægter at religion – in casu islam – ikke er en del af vore kæmpeproblemer med de fremmede.

  Islam og islamisk kultur er hovedproblemerne i den forbindelse.

  Lars Løkke kan ikke blive afsat for hurtigt, og det smerter mig som borgerlig at måtte erkende, at Mette Frederiksen og Kristian Thuesen-Dahl har et langt mere realistisk syn på indvandringssvøben end Venstres leder.

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos Italien – velkommen til mafialand. Her blot en af utallige artikler:

  Mafia in Italy Siphons Huge Sums From Migrant Centers
  https://www.nytimes.com/2017/07/17/world/europe/italy-migrants-mafia-edoardo-scordio.html

 14. Af Niels Christensen

  -

  Utroligt så stor enighed, der er om at vi trygt kan overlade den ydre grænsebevogtning til Grækenland og Italien.
  Selvfølgelig og forståeligt er den dag nær, hvor de videresender dem nordpå,
  Så får kadetterne og militæret travlt.

 15. Af jan ulrik friis

  -

  Jeg er uforstående overfor at Steno hylder Macronen, javist Macronen vil gerne have en EU hær, han vil også gerne være Solkonge, eller Napoleon om han fik sin vilje.

  Planen en EU hær er for at fremme godhedsindustrien det islamiske multi -kulti helvede i EU, ligesom M erkel og L økke lefler Macronen 100% for den islamiske multi- kulti import til EU, Macronen viser dagligt at han tydeligvist slet ikke bryder sig om folket, en EU hær er derfor ikke tænkt nogensinde at beskytte det franske eller det europæiske folk, det vil aldrig ske, nemlig tværtimod for at undertrykke det europæiske folk, og beskytte den pågående islamiske magtovertagelse af EU.

  Folket er lagt ud som kanonføde!

  Ligesom Frontex aldrig var en beskyttelse af de ydre grænser, tværtimod, formålet med Frontex at holde grænsen åben, og ellers være islamisterne fuldt ud behjælpelig denne pågående islamistiske invation og magtovertagelse af Europa, om så islamisterne skal sejles den lange lange vej over middelhavet for at nå helt frem til Europa, har vist sig ikke at være noget problem for Frontex, ifølge Frontex er der ingen grænser når det kommer til at hjælpe islamister!

  Altså ligesom Frontex bliver en Macronen EU hær sat ind ikke for at beskytte det etniske europæiske folk, men arbejder imod det europæiske folk, så at sige Frontex kapitel II, import af islamister derefter denne EU hær der beskytter islamisterne indtil destruktionen af EUs nationalstater er total!

 16. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Man skal huske, at Løkke er en af de mest strategiske politikere Danmark har haft. Han er stadigvæk i politik, trods utallige møgsager. At han nogensinde har haft noget på hjerte, ved vi ikke. De fleste var nok smidt ud, det er han ikke. Han er som katten. Der er snart kommunevalg. Vi skal huske på, at han ikke skal støde sine muslimske vælgere. Han har brug for stemmerne. Støjberg tager sig af at støde folk, det er hendes speciale. Man kan næppe forestille sig, at ikke vestlige indvandrere stemmer på Nye Borgerliges gallionsfigur Pernille Vermund. Hun er en pendant til Løkke. Hun er en levebrødspolitiker og hvad sælger mere, end hendes krav om, at 200.000- 300.000 indvandrere bliver smidt ud af landet. Det er lidt sørgeligt for et nyt parti, ikke at have andre visioner, end af smide indvandrere ud af landet og give endnu flere penge til de rige, der har nok i forvejen. Der er rift om tankerne om at smide mennesker ud af landet. Vi må se hvem, der sælger bedst, NB, DF, V eller S. Socialdemokraterne er for længst holdt op med at være socialdemokrater. Mange af de gamle gutter her på bloggen tror på NBs politik. Det gør de, indtil de til sidst må leve af kattemad og gå med voksenble. De har ikke læst NBs hensigtserklæring, for et regulært partiprogram tør NB ikke lave. Hvis man ikke kan andet, kan man altid blive politiker eller pædagog. De Radikale er nød til at have en indvandervenlig politik, elles bliver de udraderet Mange af deres kernevælgere er indvandrere. SF, hvad står de for efter hånden? Alternativet kappes om, at skaffe os alle kurser i mindfulness og begrænse vores indtagelse af kød. LA kappes om at skaffe ekstra penge til de mest velhavende. Enhedslisten bevæger sig hastigt til højre med Pelle Dragsted, som vejleder befolkningen i aktiekøb. Det er nemt at blive misantrop af at deltage her på bloggen og at følge med i politik.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Det dybt paradoksale ved Løkkeland anno 2017 er vel, at Folketinget stort set har savet den gren over, de baserede deres magt på – nemlig national suverænitet. Denne suverænitet er på mange altafgørende områder outsourcet til globale spillere såsom EU, FN, såkaldte menneskerettigheder og lignende. Folketinget kan i dag ikke fremsætte en eneste selvstændig dansk lov, uden først at tjekke op imod en eller anden ratificeret traktat / konvention.

  Det arbejde har vel ikke meget med politik at gøre? Det er helt enkelt at agere administrator for andre! Men selvsagt lidt mere bekvemt. Politisk sammensætning i Folketinget i dag er stort set irrelevant. Med mindre nye partier i Folketinget er parat til at skrotte rollen som administrator og skifte den ud med rollen som god gammeldags demokratisk politiker. Og meget gerne nye politikere der agerer efter befolkningens ønsker!

 18. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt almen tågesnak fra Løkkeland ifm Folketingets åbningstale. Citat Løkke:

  “Jeg vil sige til alle jer med udenlandsk baggrund, som har taget Danmark til jer: I er velkomne, I gør det godt. Bliv ved med det.
  Integration handler ikke om hudfarve, ikke om religion. Det handler om at vælge Danmark til.
  Danmark er og skal være Danmark. Et trygt land. Et frit land.”

  Så hvis religion ikke har noget med fiktionen integration at gøre – hvorfor i himlens navn handler så stort set al dansk problem debat om religion? – nærmere bestemt Koranen!

 19. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det – så føler jeg mig rimelig alene her i kommentarsporet. Det er helt fint, at Steno rydder ud i diverse uvedkommende skrammel på bloggen. Men er der slet ikke andre, der har bare en eller anden seriøs kommentar til – Løkkeland – der kan åbne for lidt debat?

Kommentarer er lukket.