Så frels dog København fra den skøre venstrefløj eller flyt hovedstaden til Roskilde

Af Jarl Cordua 90

Venstrefløjen i København har tilsyneladende endelig fundet »sagen«, der kan mobilisere hippierne, hipsterne, skolelærerne, de kulturradikale, biologerne, økoflipperne, TV-kokkene, vækst-skeptikerne plus Politiken plus-segmentet. Ved valget til Borgerrepræsentationen i november kan Enhedslisten sammen med resten af Venstrefløjen bruge sagen til at presse Socialdemokraterne væk fra overborgmesterkontoret på Københavns Rådhus. Efter to verdenskrige, russisk revolution og kommunismens sammenbrud, ja, så kan man skimte at den røde fane endelig vajer fra rådhustårnets top!

Glem alt om arbejdernes overtagelse af produktionsmidlerne og genkommunalisering af boligmassen. Kampen gælder heller ikke en nedlukning af byens færdselsårer for trafik, at nedlægge flest mulige parkeringspladser, at indføre flere selvlysende bænke, missoirs, partnerskabstræer, bycykler til 48.000 kr. pr. styk, støtte til Folkets Hus styret af Loyal To Familia, ungdomshus, integrationsprojekter, der gør folk mere dansk med mere fodvolley eller som lærer folk at køre på cykel, eller at få afsat kommunale puljer til økohaver på Nørrebro.

Orkidéer og frøer

Nu står kampen for venstrefløjen om sjældne orkidéer og bredmundede frøer på en 27 fodboldbaner stor brakmark på Amager Fælled. I 20 år har den ventet på at blive bebygget med boliger som følge af en beslutning, der blev truffet allerede i 90erne, da man planlagde metrobyggeriet. Hele finansieringsplanen for metroen bygger på salg af byggegrunde til boliger.

Hvis man dropper byggeriet, fordi man hellere vil have frøer og orkidéer, koster det i omegnen af to milliarder kr. En høj stykpris pr. reddet frø og orkidé. Men næppe noget, der gør indtryk på de vælgere, der går mere op i følelser og romantik end budgetter og sund fornuft.

Man skulle ellers tro, at nye boliger til København var en mærkesag for venstrefløjen, der ellers lever godt af den permanente utilfredshed hos mange københavnere over, hvorfor man ikke bruger løs af statskassen til at bygge endnu flere almennyttige boliger end de mange, der findes i forvejen. Men dette hjørne af Amager Fælled, der engang var et sted, hvor man deponerede affald og var nedfaldsområde for artillerigranater, har nu med et trylleslag fået status af »byens lunge«, og det duer heller ikke ifølge Enhedslisten at bygge såkaldt »luksusbyggeri« på stedet. Sagen er imidlertid, at der også bliver bygget 600 almene boliger på stedet.

Flyt hovedstaden til Roskilde

København kan godt leve med en uansvarlig og bimlende skør venstrefløj, der kan bruge løs af kommunekassen til dyre, fjollede og nytteløse projekter, så længe der trods alt er tilpas mange voksne til stede i Borgerrepræsentationen, hvor der gennem tiderne heldigvis har været et pænt flertal af socialdemokrater og borgerlige.

Men hvis flertallet tipper til november, sådan at det pludselig er EL, SF og Alternativet og lokalt vildtførte radikale, der overtager på rådhuset og stikker en kæp i hjulet på udviklingen, må politikerne på Christiansborg da overveje, om man ikke bør flytte rigets hovedstad tilbage til Roskilde? Der ligger kongerne begravet, der er en lufthavn, der kan udbygges, der er jernbane og motorvej, endeløse marker, der kan bebygges og endnu med et politisk flertal bestående af voksne mennesker, der forhåbentlig ikke lader pludselig opstået sjælden fauna stå i vejen for helt indlysende fremskridt for menneskeheden.

90 kommentarer RSS

 1. Af Jarl Cordua

  -

  Kun indlæg der har med sagen at gøre får et liv her. At beskrive politiske modstandere som folk med psykiatriske diagnoser er at trække det for langt. “Bimlende skøre” er derimod inden for skiven.

 2. Af Niels Larsen

  -

  Jamen så er der jo kun at sige, at mennesker, som stemmer på enhedssammenrendet, Alternativet, DrV og andre lignende naive sammenslutninger, er bimlende skøre.

  På den anden side foretrækker jeg som jyde, at det røde eksperiment udføres i København på betryggende afstand af vi mere fornuftige mennesker.

 3. Af Frej Schmedes

  -

  Urnaturen på Amagerfælleds østlige og især sydlige del har aldrig været losseplads.
  Den er kategoriseret som Strandeng, senest i 2014, ved at se hvile arter der lever der, disse arter kan kun overleve på næringsfattig strandeng.
  Strandeng er indgivet af Danmark til EUs habitatsdirektiv som beskyttet naturtype. Kun særloven om Ørestaden gør at alle fredninger på padder, Orkideer og selve naturtypen i kke gælder.
  At bygge på Strandengen er direkte modstridene med den biodiversitetspolitik som det socialdemokratisk ledede København selv har vedtaget.
  Planen for Ørestad var at bygeriet på strandengen først skulle gennem den politiske behanling i år 2025, i håb om at den specielle natur skulde brede sig, til den nye natur der er anlagt oven på losseplads og opfyld.
  Kommunen bryder aftalen med Friluftrådet og DN, der begge nu er helt imod at bygge på hovedstadens vigtigste naturskat. #PasPåPadderneFrankJensen
  (Vi befinder os midt i den 6. masseudrydelse af arter og Danmark er baggangsland til at beskytte de sjældne, der er her)

 4. Af Jacob Schønberg

  -

  Det er næsten midt i landet – så kan økonomien få et ordentligt løft vestpå.! Tænk bare hvad københavn kan spare når trafikken falder og institutterne flytter. Jeg tror dog at det er nemmere hvios Jylland erklærer sig selvstændigt. Vi er trætte af at København får alle investeringerne

 5. Af Erik Jensen

  -

  Fremragende politisk satire !

  Vi skal rigtig, rigtig mange år tilbage for at jeg kan erindre et tilsvarende udstilling af vores magthavere.
  Hvor er det godt, at genren bliver vækket til live igen efter årtier i dvale.

  Magtfulde politikere frygter om nogen, at blivet hånet, spottet og latterliggjort.

  Af samme grund er al politisk satire også blevet udrenset på Danmarks Radio.

  Der udstiller man istedet, helt i tråd med den Orwells ånd der hersker, bunden af Danmark – som om, at de havde noget at skulle havde sagt..
  mvh og stort tak

 6. Af Kim Kaos

  -

  Den socialdemokratiske magtfuldkommenhed i vores dejlige by har stoppet for alt nytænkning – de har valgt at sidde alle advarsler overhørig og gøre som det passer dem.

  Den eneste måde at vende udviklingen er at fratage frank Jensen sin kæde og på den måde ruske godt op i deres selvforståelse.

  Jeg har ikke alt for meget til fælles med de rødlige eftersom jeg selv er blålig – men jeg er en af dem der har fået nok og vælger denne gang at stemme på folk der absolut ikke støtter socialdemokraterne.

  Måske efter 4-8 år uden en overborgmester kan få dem til at forstå der skal tænkes nyt og vores by skal være endnu mere grøn samt at grænsen for højhuse og grimt byggeri er nået.

  Hvis det betyder at en borgmester fra EL skal sidde i stolen en periode eller 2 så er det en pris jeg gerne betaler.

 7. Af Frej Schmedes

  -

  Urnaturen på Amagerfælleds østlige og især sydlige del har aldrig været losseplads.
  Den er kategoriseret som Strandeng, senest i 2014, ved at se hvilke arter der lever der, disse arter kan kun overleve på næringsfattig strandeng.
  Strandeng er indgivet af Danmark til EUs habitatsdirektiv som beskyttet naturtype. Kun særloven om Ørestaden gør at alle fredninger på padder, Orkideer og selve naturtypen i kke gælder.
  At bygge på Strandengen er direkte modstridene med den biodiversitetspolitik som det socialdemokratisk ledede København selv har vedtaget.
  Planen for Ørestad var at bygeriet på strandengen først skulle gennem den politiske behanling i år 2025, i håb om at den specielle natur skulde brede sig, til den nye natur der er anlagt oven på losseplads og opfyld.
  Kommunen bryder aftalen med Friluftrådet og DN, der begge nu er helt imod at bygge på hovedstadens vigtigste naturskat. #PasPåPadderneFrankJensen
  (Vi befinder os midt i den 6. masseudrydelse af arter og Danmark er baggangsland til at beskytte de sjældne, der er her)

  Venligst Frej Schmedes, Amager Fælleds Venner

 8. Af Kim Houmøller

  -

  Glimrende forslag at flytte hovedstaden til Roskilde. Skøre forslag er velkomme Cordua. Desværre har du ikke fattet denne kamp om fælleden bunder i den systematiske salami metode fra Overborgmesteren. Lige dette område af fælleden er mest bevaringsværdigt, og er faktisk et sted, vi meget gerne kommer.

  Mange har i tidens løb mistet hovedet på fælleden. Borgmesteren har i denne sag mistet sit.

 9. Af Ulla Malling

  -

  Jeg er hverken hippie, skolelærer eller specielt venstredrejet…. Betragter heller ikke mig selv som en vælger der går mere op i følelser og romantik, end budgetter og sund fornuft. Og måske lige præcis derfor, er jeg en af dem, som mere og mere højlydt (og måske også skingert) prøver at råbe de siddende politikere op, for at få dem til at revurdere en plan for en byudvikling, som her – 22 år efter den blev skrevet – trænger til at blive moderniseret.
  Det er ikke en protest mod billige boliger… eller for den sags skyld mod boliger.. Lad os for Guds skyld få bygget nogen fornuftige (betalbare) boliger, som almindelige borgere i København har mulighed for at betale (også uden at skulle have boligtilskud).
  Området er ikke en brakmark (Ja, jeg har selv været der – mindst ligeså ofte som Frank Jensen) – området (som er ganske lille) er beviseligt befolket af både meget sjældne og beskyttede planter og dyr. (Udover orkideer, er der blandt andet brændeskærm, og frøerne har selskab af salamandre og snoge).
  I 2017 er vi blevet meget klogere på betydningen af at bevare naturen, også selvom den er ganske lille, og den spidssnudede frø ikke er ligeså nuttede som Pandaer, og brændeskærmen ikke er så imponerende som Mahognytræer…
  Det er for mig, ret sund fornuft, at vi tager egen medicin, og tager ansvar for at beskytte fredede arter, og vores natur – også den i byen!
  Og så til det der med budgettet… ja, for fanden – det er sgu en udfordring med de der 2 milliarder (eller hvad nu prisen er – den er steget med 500 millioner i løbet af et par måneder), og det er selvfølgelig en bøvlet opgave at finde ud af hvordan man kan skrue en finansieringsplan sammen, som kan rumme det… men jeg tænker, at hvis man kan finde finansiering til cityrring, og udvidelse af metroen mellem Brønshøj og Refshaleøen, så er de der svimlende 2 milliarder jo ikke så svimlende længere….
  .. og så lige for at foregribe den der med, at det jo er en lillebitte del af Amager Fælled… Hvis det er så lille en del, hvorfor koster den så så meget… og kan det virkelig passe at Københavns fremtid er afhængig af at der bliver bygget boliger lige der? Så er vi sgu ilde stedt – og så kan det godt være at det er en god ide at flytte til Roskilde.

 10. Af Frank Wille

  -

  Et er at dette indlæg er en omgang studentikost, søgt pladder, som er gennemsyret af aktuel naturafstumpethed, men at det samtidig er fyldt med de gentagne faktuelle fordrejninger opfundet til formålet, er altså så træls. Selvfølgelig ønsker de her udstillede og nedgjorte grupper i samfundet netop flere billige boliger, som folk uden bil og båd kan betale. Men det er jo netop ikke det koncept, som er i støbeskeen her. Tværtimod er det flere dyre boliger, som der vælter frem overalt. Bynær natur er på sigt ufattelig værdifuld, som stødpude mod stress og her kan mennesker af alle aldre finde værdifulde oplevelser, som Fælledparken trods alt ikke kan levere. Det er ikke korrekt, at det aktuelle område har været losseplads m.m. Det er derimod unikt på landsplan pga. sin artsrigdom og er 70 procent af den resterende strandeng.

 11. Af Maria Due

  -

  Personligt synes jeg, at det er værre, at københavnere med arme som aspargser (Anne Libaks udtryk her på bloggen) har påduttet jyderne ulve. Det tog ellers århundreder at udrydde dem, selv om der blev lagt en stor indsats i det.

  Ak ja, jeg var selv medlem af Dansk Naturfredningsforening i mange herrens år, indtil jeg engang deltog i en generalforsamling og opdagede, at nogen var bimlende skøre og en godsejer hårdt trængt, fordi man fandt, at han ikke tog tilstrækkeligt hensyn til “vore fjedrede venner”. Det udtryk blev brugt mange gange i løbet af aftenen. Nu venter vi bare på bjørnene, elgene har vi allerede fået, og det volder en masse problemer. I sommer har der desuden græsset elefanter ved Randers, og en supportgruppe jobber for at få det gjort til en permanent foreteelse.

 12. Af Henrik Larsen

  -

  Kære Jarl,

  God overskrift, hvad kan jeg gøre?

  Jeg skal afholde mig fra diagnoser, i hvert fald indtil jeg selv får min, men jeg kan jo ikke lade være med at TÆNKE lidt på skizofreni, når jeg genhører alle tiraderne fra den globalistiske og vidt udsynede, københavnske venstrefløj – som er noget bred – der igen og igen fremmanede skrækbilledet af “gadekæret” i landsbyen, der om noget kunne producere bl.a. intolerance og mange andre tossede sager, i den grad også manglende udsyn!

  Når man så ser det København, der er groet frem om man vil, så er det jo nærmest en dyrkning af det selvsamme, reaktionære landsby lukkende sig om gadekæret, nu bare med Metro direkte til den forurenende lufthavn, Michelin mad og Love is In the Air.

 13. Af Henrik Hestbech

  -

  Det er sgu lidt trist at en debattør på så stor en avis sætter sig så lidt ind i en sag, inden der bliver lavet indlæg.
  Faktum er jo, at By og Havn ikke kan bygge billige boliger pga. gældssætningen, og at der er unikke arter på den gamle strandeng, som er i stor og akut fare for at uddø i Danmark, hvis det her ene projekt gennemføres.
  Kom nu ind i kampen – sæt dig ind i sagerne først – i stedet for at udstille uvidenheden.

 14. Af Peter Kyllesbeck

  -

  Hvad har arealet fra Danhostel til Artillerivej så været, hvis det ikke har været lodseplads?
  Trekanten: Artillerivej – Vejlands Allé – strækningen fra Center Blvd. til indkørslen til Hf. Sønderbro.

 15. Af Vinni Tersløse

  -

  Du har så ret min ven

 16. Af Peter Kyllesbeck

  -

  ‘lodseplads’ -> losseplads

 17. Af Ida Andreasen

  -

  Lad os prøve at tage den fra en anden vinkel.
  Der bor sammenlagt over 700.000 mennesker i Kbh-Frederiksberg-Tårnby og Dragør kommune. Og så sidder der gud-hjælpe-mig en masse folk og klynker over 600 almene boliger, hvis de da er det, når de kommer til at koste mellem 7.000-11.500 kr. om måneden, som folk protesterer imod bliver lagt på en 5000 år gammel naturgrund. Og er det, ærligt talt, ikke spild at bygge de resterende 1.900 boliger når der allerede er en masse usolgte boliger i resten af Ørestaden?
  Antallet af boliger er jo rent til grin, når man kigger på befolkningsvæksten og det faktum at der bliver flere og flere singler. Så lav dog noget seriøst boligbyggeri istedet. Hvad med Rådhuspladsen? Vi vinder alligevel aldrig EM igen. Eller tag og inddæm noget mere land på den anden side af København.
  Ang. gæld, så er Frank Jensen er alligevel, på lovlig vis og med hjælp fra Corydon (I ved ham der fik solgt DONG, som viste sig at være en helt fantastisk idé), ved at lave en lovlig Brixtofte, og sætte København i så stor en finansiel gæld på metrobyggeri, at de næste generationer ikke vil opleve gælden afbetalt.
  Til gengæld skal folk holde op med at kalde området på Strandengen for losseplads, for netop det stykke blev der ikke deponeret på.
  Når nu den uansvarlige og bimlende skøre venstrefløj vælger at satse på naturen, er det måske fordi de kan se værdien i, at det frie område ikke mindst er med til at blæse frisk luft ind over København, deraf navnet “den grønne lunge”, men også fordi de kan se værdien i at investerer i et grønt rum så tæt på en storby, med et stykke unik natur der er 5000 år gammelt.
  Det er efterhånden ved at gå op for folk at klimaforandringerne er ægte, så måske er det fjollet at ødelægge mere natur? Og siden 1995, da det ikke var noget man tænkte over, er vi jo allesammen blevet klogere,… håber jeg da.

 18. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er denne aktuelle sag vel et meget godt udtryk for Københavns kommune almene politiske tilstand. Tilsyneladende styret af plattenslagere der har svært ved at skelne egne penge fra skatteydernes ditto:

  “Efter borgmesters bryllupsfidus: Nu strammer Københavns Kommune op”
  https://www.bt.dk/politik/efter-borgmesters-bryllupsfidus-nu-strammer-koebenhavns-kommune-op

 19. Af Lene Måneblomst

  -

  Ingen af de ovennævnte titler kan hægtes på mig, men som borger i en kommune, der netop er ved at begå Århundredes brøler, mener jeg det er min PLIGT at RÅBE op!!

  Og jo mere jeg involverer mig , sætter mig ind i fakta i denne sag, jo værre ser den ud, ikke kun for Strandengen, hvor vi har biologer og andre fagfolks ord på hvor vigtigt området er, men for alle os københavnere, vi er jo fanget i en økonomisk gælds byrde, som er så snedigt tilrettelagt, at ingen opdager det!!

  Jeg håber virkelig vi får en helt anden sammensætning på rådhuset når valgets time er opgjort – DERFOR ER JEG AT FINDE BLANDT AMAGER FÆLLEDS VENNER
  bedste hilsner
  Lene Måneblomst

 20. Af Rap And

  -

  “AF FREJ SCHMEDES – 13. SEPTEMBER 2017 18:10
  Urnaturen på Amagerfælleds østlige og især sydlige del har aldrig været losseplads”
  Det er sådan set rigtig nok. Arealet har været militært øvelsesområde i tidernes morgen.

 21. Af Maybritt Tychsen

  -

  Det er tydeligt, at du ikke har sat dig ind i stoffet og formentlig lider af vrangforestillinger og ser rødt, hvor det faktisk handler om grønt! Måske er du bare ikke den type, der læser, lærer for dernæst at forstå. Måske har du det ligesom børn – historien skal fortælles flere gange!
  Ok – her kommer Det: strandengen er ikke en brakmark – en spidssnudet frø er ikke bredmundet – en orkidé er fredet – vi har forpligtelser overfor truede dyre – og plantearter!

 22. Af Rap And

  -

  “AF MAYBRITT TYCHSEN – 13. SEPTEMBER 2017 18:57
  Det er tydeligt, at du ikke har sat dig ind i stoffet og vi har forpligtelser overfor truede dyre – og plantearter!”
  Men er det ikke netop derfor at man har anvendt de sidste 20 år på at flytte de truede dyr, og sjældne planter over på andre områder af fælleden.

 23. Af lasse sjogren

  -

  2 milliarder er ingenting. 1% I skattestigninger til de rigeste i byen. Og de har immervæk fået 20% i lettelser de sidste 30 år? Og endda milliarder i overskud.

  At liberalister er imod dansk natur og røde københavn er ingen overraskelse. Er jo en såkaldt “venstrejyde”? Og medlem af Danmarks mest korrupte parti historisk.de er bimlende skøre disse folk ..

 24. Af Ole Skovgaard

  -

  Ha Ha bliver nødt til at sige, at dette er et af dine bedre skriv Cordua morsomt Ros herfra. Ganske enig med dig, bortset fra det selvfølgelig var “ustyrligt” morsomt at se “Liberty Frank” (overborgmesteren) blive interviewet indtil han mente journalisten kørte i ring. Hvilket show, når bølgerne går højt i andedammen.

 25. Af J HANS EN

  -

  Heldigvis har Corduas bimlende skøre parti Venstre en begrænset indflydelse i København.
  Venstre har to gange inden for de siste tolv år kørt Danmarks økonomi i sænk.

 26. Af Jan Petersen

  -

  Absolut et af de gode Jarl Cordua indlæg 🙂

 27. Af B. Nielsen

  -

  Hvis de røde virkelig er så begejstrede for oprindelig natur, så lad os få indfanget de ulve, der er i Jylland og flytte dem til Amager, vi herovre kan godt undvære dem og deres mord på lam og hjortekid.

 28. Af Rap And

  -

  “AF B. NIELSEN – 13. SEPTEMBER 2017 19:32
  Hvis de røde virkelig er så begejstrede for oprindelig natur, så lad os få indfanget de ulve, der er i Jylland og flytte dem til Amager, vi herovre kan godt undvære dem og deres mord på lam og hjortekid.”
  kunne det ikke bare for en gangs skyld være belejligt, at folk der bor i Jylland og ikke har noget at berige med fandt andre steder til deres debatindslag

 29. Af Lars Rimfalk Jensen

  -

  Problemet er at når området først er bebygget kan det ikke føres tilbage til fortiden
  Hvis en højøkonomisk storby som New York kan frede Central Park bør en grøn hovedstad som København også kunne opretholde fredning af hele Amager Fælled
  Vi bør tænke på hvad vi giver vores børn og børnebørn

 30. Af Thomas Larsen

  -

  Hmm så demokrati betyder altså intet for dig. Kun når folk stemmer som, du mener de skal. Interessant og værd at tage til efterretning .

 31. Af Bo Sanderhage

  -

  Gøgeungen har overtaget reden.

  Idag er alle københavnere “åndlige christianitter”, dvs. alternativistiske hashvrag, der drømmer om revolutionen mod “det bestående” – selv “borgerdyrene”…

 32. Af Peter Højsted

  -

  Peter Kyllesbeck, under vandrehjemmet ligger der gammel losseplads. Lige øst for Vandrehjemmet vil du se, at terrænet sænker sig nogle meter, jeg tror tre meter. Det er den gamle strandeng, og et meget lille område af Fælleden. Det er ikke alene en biologisk perle, men også en rekreativ perle. Du ville ikke, tro, du var i København, hvis du så det inden ødelæggelserne. Tilbage består endnu Grønjordssøen, som er lige så oprindelig, men jo ikke græsset eng, med dens særlige kvaliteter, og køer naturligvis heller ikke.
  88% af Fælleden er gammel losseplads. De 6% man vil bebygge er et stykke oprindelig natur. Det gik galt, da man fredede en losseplads, og lavede byggeplaner for et unikt naturområde. Det er en ommer! Det erkender de Radikale, men Frank kører bare spin, og nedtaler endda områdets kvaliteter. Det er ikke kønt

 33. Af Maybritt Tychsen

  -

  Mig bekendt har der været planer om at flytte arterne; men gad vide hvorhen ?- det skal du nok spørge en biolog om, der netop har det eksakte kendskab til fælleden.
  Området er et unikt område, du ikke bare vupti flytter på, for det er hele symbiosen med jordbundsforhold, svampe, blomster,insekter osv. Altså den eneste rest af oprindelig natur på fælleden. Derfor bør den bevares uanset hvad. Der må andre løsninger på bordet! Jeg så et forslag, om en kunstig ø, hvor der kan bygges og samtidig vandsikre byen!

 34. Af R. Nikolajsen

  -

  Der burde ikke bygges én eneste ny bolig i København, med mindre der samtidig nedlægges en i forvejen eksisterende dårlig bolig.

  København er i forvejen langt den største kommune i landet, hvad angår antallet af indbyggere, og København har langt det største skatteprovenu.

  København er på grund heraf ved at kvæles i trafik, og det ikke bare hvad angår persontransport i busser, biler, motorcykler, og cykler, men også den helt nødvendige trafik med vareforsyning i store lastbiler til indbyggerne samt håndværkeres og andre servicefolks transport beboernes boliger for at kunne reparere, servicere og modernisere.

  I den normale daglige arbejdstid tager det således normalt mere end én time for disse folk bare for at bevæge sig et par kilometer fra den ene bolig til den anden i byen.

  Det betyder således, at skal fx en sådan servicemand besøge blot tre kunder i løbet af en dag, vil han bruge hele tre af arbejdsdagens syv timer på transport til kunderne samt én time på hjemtransport til firmaets domicil – altså 4 ud af 7 timer eller 57 % af arbejdsdagen.

  Det gør det ukristeligt dyrt at få repareret noget som helst i sin bolig i Københavns Kommune af en hvilken som helst fagmand, og det er ganske enkelt forrykt.

  Og det er endnu mere forrykt at bygge endnu flere boliger i København, idet blot vil forværre transportproblemerne endnu mere.

  Derfor – stop al yderligere boligbyggeri i København!

 35. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det så læs trygt Jarl Cordua indlæg – det er faktisk glimrende. Og jeg har ikke på fornemmelsen, at relevante indlæg slettes!

 36. Af dan clausen hansen

  -

  Måske er det nok at flytte hele borgmesterstyret til nye lokaler somewhere i Kbh. Det er som om, der vokser en svamp i murene på Københavns Rådhus, der angriber enhver visuel tanke, som forsøges tænkt derinde, og tvinger fokus over på egen vinding og statusbevarende virksomhed med genvalg til følge. Hvis der var ét sted i Danmark, jeg ville bruge roundup…..
  Danmark er i den stolte og gunstige position at være et af verdens mest opdyrkede lande, og jeg skammer mig næsten over, at vi stadig har et stykke ægte urnatur så tæt på Rådhuspladsen, når vi nu har bestræbt os på at komme naturen, det billige skidt, til livs. Naturen breder sig som pest og hvis ikke, vi tager det alvorligt nu, er det bare et spørgsmål om tid, før der vokser mælkebøtter på Vesterbro. Hvordan skulle vores børnebørn nogensinde tilgive os det?

  ps. Selvfølgelig skal vi have flere boliger i Kbh. Vi skal da have 6 millioner boliger, så alle kan bo her…..Og så lejer vi resten af landet ud til tyske romantikturister.

 37. Af Dan Hansen

  -

  Måske er det nok at flytte hele borgmesterstyret til nye lokaler somewhere i Kbh. Det er som om, der vokser en svamp i murene på Københavns Rådhus, der angriber enhver visuel tanke, som forsøges tænkt derinde, og tvinger fokus over på egen vinding og statusbevarende virksomhed med genvalg til følge. Hvis der var ét sted i Danmark, jeg ville bruge roundup…..
  Danmark er i den stolte og gunstige position at være et af verdens mest opdyrkede lande, og jeg skammer mig næsten over, at vi stadig har et stykke ægte urnatur så tæt på Rådhuspladsen, når vi nu har bestræbt os på at komme naturen, det billige skidt, til livs. Naturen breder sig som pest og hvis ikke, vi tager det alvorligt nu, er det bare et spørgsmål om tid, før der vokser mælkebøtter på Vesterbro. Hvordan skulle vores børnebørn nogensinde tilgive os det?

  ps. Selvfølgelig skal vi have flere boliger i Kbh. Vi skal da have 6 millioner boliger, så alle kan bo her…..Og så lejer vi resten af landet ud til tyske romantikturister.

 38. Af Per Kristensen

  -

  Den klare fordel ved en bimlene skør venstrefløj, er at vi alle meget hurtigere bliver ludfattige.
  Men det finder dem der stemmer på venstre fløjen først ud af når det er for sent. Men det glæder helt sikkert Koreaneren og Lille Søde Johanne,

 39. Af Pernille Gemynthe

  -

  Jeg er sømand og ingeniør og har aldrig stemt andet end blåt, så jeg føler ikke at nogle af dine titler passer på mig. Ved næste valg stemme jeg grønt, for bevarelsen af Amager fælled, for bevarelsen af det sidste stykke rigtig natur der er tilbage i København, for at fremtidens børn får muligheden for at lege gemmeleg bag træer og buske, gå på opdagelse i planter og biller og opleve freden i naturen præcis som jeg gjorde som barn.
  Det gør helt ondt inde i hjertet på mig når jeg hører voksne mennesker sige at naturen er ligegyldig og bare skal vige pladsen for beton. At bygge på området er lig med kortsigtet profit, at bevare strandengen er en langsigtet investering i de mennesker, dyr og planter der bor i København. Dem der mener at området skal ryddes, det er dem der står tilbage på perronen når toget kører.

 40. Af B. Lund

  -

  Jeg er sikker på Herning ville blive hovedstad, hurtigere end nogen kunne sige liste A.

 41. Af Ole Mikkelsen

  -

  Spændende indlæg fra hr cordua.
  En så ordflommende forhånelse af de som ikke har samme mening som hr cordua er sjældent set.
  “Venstrefløjskortet”, “hippikortet”, “økoflipperkorter”, “vækst-skeptikker kortet” hives lystigt og med store “jeg er lyset” armbevægelser frem og serveres med slet skjult nedladenhed over for de, med deres små hænder, klappende proselytter.
  Ahhhh, hvilken følelse af vid og indsigt der her fornemmes.
  Skidt med andre blot kapitalens dejlige manicurede hænder kan tælle pengene som almindelige dødelige (ikke kapitalister) ikke forstår er vigtigere end alt andet her på jord.
  Tak fordi du fik mig til at indse min lidenhed og hild dig i dit store vid.

 42. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Der er ingen grund til, at surmule ! –Alle vi ægte-Københavnere ! Er forlængst flyttet til steder, hvor der ikke tales jysk !

 43. Af Citronmelisse Stjernestøv

  -

  Alle ansvarlige burde stemme på liste Ø.
  Lufthavnen bør omgående lukkes, og biler bør forbydes i København.
  Stop for alt nyt byggeri indtil vi har omstillet 100 % til vedvarende energiformer.
  Hele Amager Fælled og alle græsrabatter i storkøbenhavn bør fredes.
  Sker det ikke vil historien dømmme os.
  Det er min PLIGT at RÅBE op af hensyn til vores børn og mangfoldigheden og økologien og så skal vi have fri hash.

 44. Af Rap And

  -

  Maybritt Tychsen
  Der er ingen del af naturen (planter og dyr) på det berørte som ikke allerede har spredt sig. De sjældne planter findes også andre steder på fælleden og de to frøarter som er på EUs beskyttelsesliste findes også derud uden for området.
  Det berørte område har ingen særlig naturværdi. Det har været militært skydeområde i 325 år og der var efterladt ueksploderede granater, eksplosiver og ammunition i en omfang, der efterlod området som en brakmark efter der var blevet ryddet op.
  Det at arealet så først nu er blevet til et godt grønt miljø betyder jo ikke at man blot skal nedlægge det og derfor vil jeg råde dig til at se vinderforslaget fra Vandkunsten, så kan du så hvordan man jo lader store dele af arealet med natur blive til en del af den fremtidige bebyggelse.

 45. Af Brian Hougaard Baldersbæk

  -

  Grav planterne op, indfang dyrelivet og sæt dem alle et andet udvalgt sted.
  Lav en happening ud af det.

 46. Af Frank G. Sørensen

  -

  “. . . eller flyt hovedstaden til Roskilde”!
  Har du set sammensætningen af byrådet i Roskilde, hr. Cordua?
  Ud af 32 medlemmer er der
  13 socialdemokrater
  1 radikal
  1 SF
  3 Enhedslisten
  Skulle det være meget bedre end København?

 47. Af Niels Juul Hansen

  -

  Jeg synes, at det er helt fint med Jarl Corduas satiriske beskrivelse af de politiske partier i Københavns kommune, men når det kommer til stykket drejer det sig om, hvem der på demokratisk vis bliver valgt. De fleste vælgere er godt klar over, hvad de enkelte partier står for.

  Som centrumvenstreorienteret er der mange ting, jeg er uenig med den borgerlige regering i, men den er valgt på demokratisk vis, så det må jeg lære at leve med – og skrive satiriske indlæg, når det bliver for for meget.

  Sådan fungerer demokratiet nu engang.

 48. Af Bjørn Sørensen

  -

  København har i årtier været en storby i forfald. De gamle industriområder har henlagt forfaldne og underudviklede og store dele er stadigvæk ikke blevet udviklet.
  Da jeg var dreng var amager fælled et underudviklet område. Når jeg cyklede omkring var der mennesketomt
  Christianiseringen har længe sat sit spor på kommunens udvikling vel fordi man jagede den borgerlige kreativitet ud, for det er trods alt dem som forstår at skabe værdier.
  Derfor er udviklingen foregået udenfor byen.
  At man aldrig har forstået at udvikle byen skyldes at byen har satset på sociale klienter, som giver statslige indtægter, men de mennesker har ikke økonomisk overskud og er generelt passive.
  At socialdemokratiet og andre venstre partier har et stort ansvar er indlysende, fordi de har udviklet sig til passive drømmere og fantaster uden forståelse for hvordan et dynamisk samfund udvikles.
  Svinestien Kbh har ikke noget at byde på andet end forfald, hvilket er trist at se på.
  Den driftige by som jeg oplevede som dreng og ung er desværre tilsandet i åndelig formørkelse.
  50 års forfejlet politik er ikke sådan at rette op på.
  Selvfølgelig skal vi have grønne områder, men de skal vedlige holdes.
  Sidst jeg var i kongens have, var det trist at se forfaldet og bassinerne var fyldt med blade fra sidste efterår, ak ja temmelig deprimerende.
  Sådan er det desværre over alt.

 49. Af Tjalfe Solstråle

  -

  Som medlem af Alternativet, kan jeg støtte op om , at vi skal rede frøerne.

  Jeg synes også vi skal mødes og have en konstruktiv debat om :

  Grænserne skal væk, og alle fra hele verden skal komme til vores mangfoldige Kbh.
  Vi er alle mennesker, derfor skal bygges flere meget billige boliger i mangfoldighedens navn.(med et specielt bolig tilskud til Kbh.)
  De skal bygges hvor CPH ligger , de fly udleder for meget C02.

  Og ikke på Amager Fælled, hvor vi ved der er nogle frøer.
  Vi skal have kød, biler og fremmed fjendtlige fjernet fra indre Kbh.
  Vi skal have 100 % økologi i Kbh. (Jyderne er nogle svin, der mishandler små grise)
  Vi skal have Kbh. som fuldgyldigt medlem af EU (så må vi løsrive os fra resten af Danmark) Det er for vores alles bedste at Danmark ikke længere er selvstændig suveræn stat.
  Der er så meget godt ved EU, demokrati er i højsædet.
  Vi I Alternativet , har startet Uffes nye “projekt” , vi snakker.

 50. Af Tom Erne

  -

  Den Koebenhavnske venstrefloej opfoerer sig som et elevraad paa amfetamin. Umodne, selvoptagede og til enhver tid friske paa, at samle en hvilken som helst feel good stemning op. Det, sammen med de utallige lettere naive men meget dyre byrumsprojekter, goer, at man skal vaere meget ung, eller decideret verdensfjern, for at kunne se lyset i det der foregaar.
  Saa mon ikke bare det er der vi er? At vi i Kbh har en vis overvaegt af de unge, de “alternativt” taenkende, dem der helst lader sig forsoerge, og dem, som af uforklarlige aarsager, stadig insisterer paa, at socialisme er en implementerbar ideologi.
  Vi kan for min skyld godt rykke hovedstaden til Roskilde, men det loeser naeppe problemet i Kbh,

 51. Af kjeld hougaard

  -

  Det er en god ide at flytte hovedstaden, meget bedre end at sprede forskellige statlige administrationer ud over landet, eller ud over byen. Om Roskilde er det helt rigtige valg er en anden sag. En ny by i det østlige Jylland? Det vil være godt træk mod det parallel samfund som udvikles med en overflod af offentlige arbejdspladser, og regerings relaterede spin off funktioner. Tyskland havde Bonn, Brasilien Brasilia, USA Washington, Australien Canberra, Myanmar NePyeDaw med flere – en meget fremsynet tanke

 52. Af Tjalfe Solstråle

  -

  * ps . De kan sku da bare trykke nogle flere penge !

  Så VI i Kbh. kan blive mere mangfoldig

  Hey du .

  Hilsen Tjalfe
  Christinia (hjemløs)

 53. Af Jan Agersten

  -

  Selv om du skriver temmelig sjovt, så er hele tankegangen i dette indlæg meget langt ude. Det bringer mindelser frem om Margaret Thathers had til Londons røde borgmester. Men hvis København er rød, så er det da en del af demokratiet? Eller er man virkelig kommet så langt ud på højrefløjen at man ikke anerkender et rødt flertal, men vil skabe en revolution for at undgå det røde flertal ved f.eks at splitte København ad?

 54. Af Kay Petersen

  -

  Hej Jarl. Jeg har været skolelærer i København i 27 år for byens børn. Har altid passet mit arbejde og haft et meget fint forhold til børn og forældre. Jeg synes selv, jeg har bidraget. Hvorfor skal jeg og andre skolelærere svines til i dit sidste indlæg om København?
  Mvh Kay Petersen

 55. Af Helle Hansen

  -

  ” Bimlende skøre er indenfor skiven” , ha ha..
  Funny ” indspark” i debatten om miljø – og byplanlægning.
  Selvom jeg synes, at det er helt vildt , at Jarl Cordua ser dollartegn på hvert et enkelt græsstrå han møder på sin vej i København.
  Er der ikke gået nok til ” vaflerne” i byggeriet i København ?
  Og jeg er helt sikker på, at den farverige venstrefløj Jarl Cordua beskriver, ikke får nøglerne til
  de lejligheder som skyder op som “betonorkideer” allevegne, krydret med diverse kobberfarvede siloer og en enkel skyskraber.
  Boligpriserne i København er udenfor lands lov og ret !
  Det er skandaløse priser, og der er ingen som har fod på bremsen der ?
  Så jeg synes at Jarl Cordau burde stille sig tilfreds med de fiktive milliarder som allerede er tilført København, og leve med, at der er ” 27 fodboldbaner med grønt græs”, som dem uden nøgler kan få glæde af.
  De 600 almene boliger Jarl Cordau nævner , er næppe til almene priser !?
  Så bare rolig Jarl Cordau , det er ikke nødvendigt at udvide ” Matadorspillet” til Roskilde, der burde være penge nok i ” Rådhuspladsen”.

 56. Af Niels Hansen

  -

  Det var da et useriøst selvpromoverende indspark Cordua kommer med her. Den nedladende selvfedme vælter jo ud af skærmen. Som alle gode (beton?-)liberalister tænker skribenten kun i økonomi og ikke fremtid, kun i her og nu, kun i “mig” og ikke “os”. Som en anden kommenterer et sted, kan man ikke rulle byggeriet tilbage og af dén grund, er det nødvendigt at tænke sig godt om. Ikke bare på Amager, men i hele landet, herunder skove og kyster. I forvejen ligner Københavns havnefront noget arkitektens mareridt og er et fantastisk eksempel på uigennemtænkt frasalg af grunde og fokus på “hurtige penge”, der skal dække et underskud og sikkert også over nogles bommerter. Dén slags bebyggelser bør vi være blevet klogere af og søge at undgå. Ja, jeg mener, at det burde være en selvfølge at bevare et stykke oprindelig natur i København, som stolt promoverer sig ved at være “grøn”. Hvis New York kan have en kæmpe park midt på Manhattan, kan Ørestaden også. Alt andet er liberalt snævertsyn. Og desuden, kan Hr. Cordua være helt sikker på, at vi i Roskilde ikke gider hans slags. Han kunne jo prøve hjemme på Bornholm.

 57. Af Martin Hansen

  -

  Som blå jyde må jeg efterhånden erkende, at det kun vil være godt for Danmark, at der kommer en EL overborgmenster i København. Det vil være godt for Danmark at Amager Fælled ikke bliver bebygget, for disse 2 ting vil være endnu et par skridt på vejen til Landdag i Kolding, og indlemmelse af Kbh i Skåne Len.
  Hellere Berlin end København!

 58. Af Tjalfe Måneskin

  -

  Galt Ols en må glemme sine særinteresser.
  Amager Fælled skal være for alle arter.
  Frøer, insekter, bisonokser, ulve, krondyr, mennesker, haletudser, vildsvin, børn og hunde.
  Galt Olse n trækker offerkortet.
  Fordi han blev mishandlet af Venstre bønder som spæd.
  Lad alle os oprigtige miljø bevidste sætte vores lid til EL og AL.

 59. Af Helge Nørager

  -

  Et af problemer med dyre boliger i København, er at de bruges som f eks i London som investeringer pga. det giver en bedre forrentning end alt andet, og arbejdsfri kapitalgevinster på boliger og fast ejendom beskattes ikke.
  Ingen bor i de dyre lejligheder, nej, ejere skriger hele vejen ned til banken og bor ofte i Villaer i velhaver kommuner uden sociale ghettoer og med parker og grønt, samt megen natur beskyttelse. Samt gode forhold.
  Derfor skal deres livsstil beskyttes så der skal da bygges flere tommer velhaver investerings boliger, de kan da også bruges til lidt Airbnb, så der er lidt ekstra til en ny billig Porsche.
  Men naturen det billige skidt, overbyg det hele med boliger ingen almindelige hustands indtægter kan betale, flexlån fås fortiden med negativ rente.
  Og i går stur stur nyhed.
  30 års afdrags fri lån.
  Ren bingo bango lotto lige i lommen, hvem gider dog investere aktivt for føden, huspriser og deres himmelflugt med lån til negativ rente, uden skat på fortjenester er da bedre.
  Huu hejsa det går godt byg dog noget mere,, naturen det billige skidt kan ikke bruges og giver snavset fodtøj, myg og andre livstruende plager for profitjægere i god sikkerhed langt fra Amager.

 60. Af Helge Nørager

  -

  Med en inflation på 1,5% og en negativ flexrente, er kun fast ejendom fornuftigt at investere i.
  Ingen beskatning af fortjeneste.
  Mulighed for 30 års afdragsfrihed. På en ny lån type.

  Er der ikke en voksen økonom i landet som ikke har solgt sin sjæl ?.
  Der kan sige øhhh venner hør her, det går bare ikke,

 61. Af Helge Nørager

  -

  Måske hvis der blev indført regler om bopælspligt i en lejlighed registret som bolig.
  At det ville afdæmpe prisstigninger og skabe et større udbud af lejligheder til salg i København.

  En ide som et socialistisk ledet København måske ville overveje, der sker f.eks en del i London vdr. dette emne, med den af profitsøgendes opkøb af lejligheder ikke til bolig men som passive investerings objekter, og dermed manglende indtægter fra personskatter fra bosiddende borgere.

  Måske det er derfor alt denne galde væltes ud mod socialister og andre med en anden mening.
  Ville f.eks bopælspligt i eksisterende boligmasse ændre på behov for nybyggeri ?

 62. Af M Jørgensen

  -

  Hvad havde man tænkt sig , pengene fra salget af grundene er allerede brugt til at etablere metroen.
  De radikale var dengang en del af aftalen, at de nu prøver at krybe udenom, fortæller vel alt om det parti.
  Men skulle der komme en anden sammensætning efter kommunevalget, der ggiver et flertal , som er imod bebyggelsen på fælleden ,og samtidg et skifte på overborgmesterposten.
  Må man forvente at der skal udskrives en regning til københavnerne på ca 2 milliarder kroner.
  Hvor EL-SF og Alternative samt de Radikale vil finde de penge skylder de at fortælle vælgerne inden krydset sættes.
  Men måske kommer der en alternativ løsning,som gør det muligt at bruge pengene to gange- hvem ved?

 63. Af Magnus Kjærgaard

  -

  Helge Nørager
  Der er bopælspligt i langt langt de fleste lejligheder i KBH. Så det socialistiske fingeraftryk i form af at du ikke må disponere over din ejendom er skam markant.

 64. Af Kurt Wissendorf Møller

  -

  Når der nu længere oppe i strengen menes, at Cordua ikke har sat sig ordentlig ind i materien, så kan jeg da lige tilføje, at Danmarks første hovedstad er placeret i Jelling, der ligesom Roskilde er forsynet med de samme faciliteter plus de to sten, der netop fortæller, hvorfra Danmark blev samlet til Danmark.

  På den anden side, så kan jeg have min tvivl om, hvorvidt eksperimenterne om at få demokratiet til at fungere igen ikke bør færdigkæmpes på Sjælland.

 65. Af Peder Pedersen

  -

  Det burde da være gået op for enhver – selv de mest bimleskøre – at der ikke skal tilføjes noget-som-helst til den eksisterende skamplet af rædselsfulde nybygger-ghetto område de kalder fields.

  vorherrebevares – det er sku.. da ikke engang frøer de drejer sig om – luk øjnene op !

 66. Af Skep Silverstein

  -

  @Niels Larsen: Ja, for jyderne er SÅ fornuftige at de bygger motorveje hvor ingen bor.

  Vi kan for min skyld godt flytte hovedstaden til Roskilde… men lad os da for GUDS skyld holde den på denne side af Storebælt!

 67. Af jan ulrik friis

  -

  “Kun indlæg der har med sagen at gøre får et liv her!”

  Men J arl C ordua har jo ikke selv noget med sagen at gøre?

  Var det dog bare den ægte vare, som J arl du beskriver det “en russisk revolution……. ja, så kan man skimte at den røde fane endelig vajer fra rådhustårnets top!”

  For så var der godt og grundigt blevet ryddet op i svineriet, pladderhumanister og godhedsindustrien ville ikke få en gang på jorden, ægte kommunistiske revolutions styrker ville straks gøre rent bord, ikke overlade Danmark, ikke overlade det danske folk til sig selv i ydmygelse og elendighed og angsten der nu trænger ind i de danske hjem!

  For en fremmed magt har nu overtaget Danmark, en ond godhedsindustri understøtter den islamisk ondskabens ideologie islam, hånd i hånd en udplyndring i regulær ondskab, i godhedsindustriens navn fyldes landet nu op med længskæggede fupflygtninge og lykkeriddere og kalifatets uønskede udskud, der nu i indavl husserer og hærger Danmark med vold-voldtægter og terror , himmelen til forskel den ægte vare fra en kommunistisk revolution, hvad er lige præsist det modsatte, ægte kommunistiske styrker ville i lynjustits stille venligboerne til ansvar for deres ondskabsfulde handlinger imod det lovlydige danske folk!

 68. Af AH Andersen

  -

  Jeg synes afgjort, at det er synd, hvis Cordua skulle flytte med 24/7 til Matadorbyen. Og jeg er da enig med ham i, at vi skal have flere politikere i København af Anna Mee Allerslevs kaliber.
  Kan folket ikke snart lære, at magt er ret? Lad os sammen med Cordua æde de skide frøer ude på Fælleden og få klasket noget mere beton op, så vi kan få endnu flere tomme lejligheder til udlandsdanskere, der ikke har bopælspligt.
  Så kan de fattige, romantiske naturelskere lære det, kan de.

 69. Af Bjørn Sørensen

  -

  I Roskilde har man et christianituniversitet, hvor hippierne og ungdomsoprørernes hjernevaskede efterkommere kan blive opdateret med alskens forældede fantasterier.
  Unge som har har studeret der finder beskæftigelse i den forvoksede og ineffektive offentlige sektor, hvis evne til at løse landets problemer er langt fra virkeligheden.
  De selvskabte problemer, kan man ikke løse fordi deres løsningsmodeller er langt fra virkelighedens verden.

  I USA er over 100 mio. udenfor arbejdsmarkedet, hvorfor Trump blev valgt, fordi han var den eneste som have forståelse for problematikken og havde en brugbar løsningsmodel. Rustbæltet var traditionelt demokrater, men de havde i årtier kun haft tomme løfter på programmet.

  Sådan er det også gået i Kbh og andre industribyer, som ikke har forstået at skabe en dynamisk udvikling, fordi man reelt ikke har formået skabe ordentlige betingelser for de erhvervsdriftige, hvorfor de har søgt andre græsgange.

  Hovedparten af Kbhs befolkning er økonomisk passive, de fleste offentligt forsørget. Pensionister, studerende, offentligt ansatte og bistandsklienter skaber ikke det økonomiske overskud der skal til for at udvikle byen.

  Den selvskabte demografiske udvikling forsøger kommunen at ændre ved at bygge attraktive boliger for aktive skatteborgere på de byggegrunde man har, men ghettoiseringen af store dele af byen gør den ikke attraktiv for den driftige del af befolkningen.
  Amager fælled har henlagt som et vildnis i mange mange år, og langsomt bebygger man området fordi kommunen mangler skatteborgere.

  At vores lovgivning og dumsmarte venligboere, gør det vanskeligt for en fornuftig udvikling er en kendsgerning, så forsumpningen vil fortsætte.

 70. Af Citronmelisse Stjernestøv

  -

  Bjørn Sørensen
  For første gang har Københavnerne ved kommunalvalget mulighed for på demokratisk vis at stemme sig til de penge de retmæssigt har krav på. Længe nok har vi været udsultede, udnyttede og isolerede. Vi er heldigvis efterhånden nok som har levet af krummerne fra de riges bord i form af socialhjælp/bistandshjælp/kontanthjælp/førtidspension til at vi nu kan tage hvad der er vores – helt demokratisk og lovligt.

 71. Af Citronmelisse Stjernestøv

  -

  AF KIM GALT O LSEN – 14. SEPTEMBER 2017 11:52

  Det er ikke nødvendigt af fare så hårdt frem. Om få år er vi alle veganere, og så dør den virksomhed.

 72. Af Bjørn Sørensen

  -

  Citronenskallen er der ikke meget saft i og stjerneskud er blot en kortvarig oplevelse.
  De penge man retmæssigt har krav på har man tjent ved at arbejde.
  At man ved lovgivning har tildelt passive borgere ydelser, som de gør til en levevej bliver landet langsomt fattigere.
  At det specielt er Kbh som fattes penge, skyldes årtiers forfejlet politik.
  Hvis kommunens borgere tror at de bliver rigere ved jage de driftige ud, så fortjener de deres skæbne, og det er fortsat fattigdom og faldende ydelser, for kassen har længe været tom. Så når det går op for den næste generation fordi det er dem der kommer til at betale for gildet, så skal stjerneskuddet ikke forvente stegte duer men nærmere rådne æbler, for de driftige vil ikke finde sig i armod fordi den tidligere generation misrøgtede landet.

  Når man smider bundproppen til sit skib væk, skal man ikke blive overrasket over at skuden synker.

 73. Af Citronmelisse Stjernestøv

  -

  Alene det at man er forbruger er nok til at man er fuldgyldig medlem af samfundet.
  Jeg er skuffet over din manglende rummelighed og din nærighed.
  Vi er faktisk nogle som har valgt at stå udenfor konkurrencestaten og rotteræset, og vi har også ret til et værdigt liv.
  Det er med penge som med kærlighed: Jo mere man giver jo mere får man.
  Når næste generation kommer, har liste Ø siddet på rådhuset så længe, at ingen ønsker sig tilbage til gamle dage og undertrykkelsen af de anderledes tænkende i København.
  “Når man smider bundproppen til sit skib væk, skal man ikke blive overrasket over at skuden synker.”
  Skuden er pilrådden i forvejen, så lad den blot synke. Hvis vi er nok som hjælper hinanden skal vi nok trodse bølgerne. Sammen er vi stærkest.

 74. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er en oldgammel plan, som de protesterer imod, og pengene er for længst brugt.

  Hvor vil de finde besparelser for to milliarder kroner på Københavns budget?

  Hvem skal det gå ud over?

  Vil de øge skatten, eller skære i hjælpen til de svageste?

 75. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Man skulle ikke tro, at antallet af unge hjemløse er stigende, når velhavende kystbanesocialister og kysbaeøkologer med deres på det tørre, hellere vil kæmpe for frøer, der sagtens kan klare sig uden deres “beskyttelse”, end de vil kæmpe for, at udbuddet af boliger bare nogenlunde følger med efterspørgslen, så boligpriserne ikke stiger lige så vildt, som de jo gør, når der er mangel på boliger.

  Det er ren egoisme forklædt som naturromantik.

  Småborgerlige, asociale sværmere, der åbenbart er komplet ligeglade med, at deres uigennemtænkte krav skaber boligmangel, og smadrer Københavns budget.

 76. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Mundheldet, “det bedste er det godes fjende”, rinder mig i hu.

  Pseudoidealister, der hellere vil hjælpe frøer, der ikke har brug for deres latterlige hjælp, end de vil hjælpe hjemløse, risikerer at blive velfærdssamfundets død.

  Kystbaneøkologerne sidder trygt i deres ejerlejligheder, eller ejervillaer, og kæmper i realiteten for, at boligpriserne fortsætter deres himmelflugt, ved at holde udbuddet af boliger nede under efterspørgslen.

  De unge hjemløse kan jo bare slå et telt op på Amager Fælled…

 77. Af J. H ANSEN

  -

  Hvis man tager toget fra København til Jylland, det er der nogle som gør, så skal man ikke køre med toget i mere end femten minutter, før man ser pløjemarker til alle sider.
  Kan man ikke inddrage nogle af alle disse pløjemarker til boligbyggeri?
  I stedet for at ødelægge de få grønne områder i København med boligbyggeri til de velhavende.
  Der kan vel også indrettes cafe latte restauranter vest for Valby.

 78. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er en meget lille del af Amager Fælled, der for længst er blevet solgt til boligbyggeri – ligesom pengene for længst er brugt.

  Jeg elsker Amager Fælled, og jeg kender hver en krinkelkrog af hele naturområdet på Amager, der samlet set er mange gange større, end Dyrehaven; det er en meget lille, og ret kedelig del af området, hvor der skal bygges hårdt tiltrængte boliger.

  Tabet er med andre ord mildest talt til at overse, og behovet for flere boliger er massivt.

  Det er ganske enkelt dybt asocialt, at bekæmpe byggeri af flere boliger.

  Får de småborgerlige og egoistiske sværmere deres vilje, så er det de unge hjemløse, der kommer til, at betale for deres sværmeri, men de selv kommer til at score kassen, fordi boligmanglen får boligpriserne til, at fortsætte deres himmelflugt.

 79. Af Niels Larsen

  -

  MARIA DUE – 13. SEPTEMBER 2017 18:20

  Måske vi jyder burde donere en ulvefamilie til Amager Fælled?

  Så ville naturbeskyttelsesfolkene stå på nakken af hinanden for at forhindre Fælleden i at blive fældet af overborgmesterens tåbeligheder.

 80. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Det er ikke kun forkælede kystbaneøkologer, med sit på det tørre, der bør indse, at det er asocialt, at bekæmpe boligbyggeri i en tid, hvor der er stærkt mangel på boliger, og hvor antallet af hjemløse stiger i takt med boligprisernes himmelflugt.

  Arbejdsgiverne bør også indse, at de også har en interesse i, at deres lavtlønnede medarbejdere ikke er tvunget til, at betale for meget i husleje, for en høj husleje tvinger dem jo til, at kræve mere i løn, hvis de vil have tag over hovedet.

 81. Af P Christensen

  -

  København er idag blevet til en fejlkonstruktion.
  Nedslidt, beskidt og uden en rød tråd.
  Man bygger boliger uden tilsvarende hverken at
  vedligeholde eller udvide kapaciteten på sin infrastruktur.

  Pengene går stedet til fx. forsørgelse af de mange etniske parallelsamfund,
  som “venstrefløjen” (ironi anvendt) har ladet de gamle arbejderkvarterer
  blive ødelagt til.

  Det er en taberby, ovenikøbet med nu igen groteske
  spekulations-boligpriser udenfor hr og fru menigsborgers rækkevidde,
  her blot 10 år efter den seneste – men ikke sidste – finansielle nedsmeltning.

 82. Af Finn Bjerrehave

  -

  I 1992 vedtog Københavns Kommune med Dansk Naturfredning at et stykke Amager om 30 år som losseplads skulle bebygges, og nu 5 år før spadestikket tages, får vores naturvenner som Stauning opfandt tilbageslag, og optræder som Kommunister altså uden troværdighed, og måske skal slutresultatet være, Dansk Naturfredningsforening får frataget de rettigheder Stauning tildelte denne forening, og vores retssamfund siger tak.
  Enten Eller. Finn Vig

 83. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Sæt kommuneskatten op til det dobbelte!

  Så har København rigeligt råd til, at bruge to milliarder kroner på, at redde de stakkels frøer.

  Mener man andet, må man (mindst!) være rødbrun nationalsocialist, eller ligefrem en deplorabel underbuksetrold!

 84. Af Leif Knudsen

  -

  Hvordan i alverden har det været muligt for rødfascisterne i EL med kammerat Kabel som første-blandt-ligemænd at smadre København for mennesker med bil? Hvor er Socialdemokraterne henne, som gav arbejderklassen adgang til overklassens goder som kød på bordet og egen bil?

  København er et rødt helvede og jeg ville være dybt lykkeligt, hvis jeg ALDRIG skulle sætte mine hjul i socialismens paradis nogensinde igen.

 85. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Flyt dog København sten for sten til den Gamle By i Århus og hermed Christiansborg. Det ville tilfredstille alle jyder, som uden tvivl er bedre mennesker end sjællændere. Det ville være meget bedre, at hovedstaden lå i Jylland. Tænk på det arbejde, det kunne give i byggeriet. Vi taler om 50-100 års fast beskæftigelse, mindst. Alle ville komme i arbejde, også alle indvandrere. Venstre kunne blive siddende ligeså længe som Erdogan, fordi nu bliver Jylland beriget med 1 million tidligere københavnere, som nu bliver jyder. Skulle socialdemokraterne mod alle odds blive genvalgt, så er Frank kommet tilbage til hjemlandet. Amager Fælleds landfill, som består for en stor del af københavnernes udpumpede fækalier, vil blive genoprettet og fredet. Det kan ikke være mere økologisk. Pumpestationerne findes stadigvæk, til dels. Ved at flytte København til Århus slap tyskerne for motorveje i forbindelse med den planlagte Fehmernbeltforbindelse og de kunne bevare deres frøer. Vi kunne samtidigt spare milliarder. Således ville alle motorvejene i Jylland endelig komme i brug. Vi får nu en fantastisk mulighed for at spede alle københavnske gettoer rundt om i hele Jylland. Små byer i Jylland ville blomstre. Her mangler de folk til at bevare skolerne og den lokale købmand. Småbyerne vil blomstre med bazarer og de ikke besøgte kirker kunne blive konverteret til moskeer. Alle undersøgelser viser, at indvandrere bliver hurtigere og bedre integrerede i småbyer. Sjælland udlægger vi så til et kæmpe område med økologisk landbrug, bestyret af Alternativet og Enhedslisten. Amager Fælled laver vi til en nationalpark.
  Kan det blive bedre?

 86. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Amager Fælled bliver forvandlet til en nationalpark. Det er nok bedre.

 87. Af D Dirikse n

  -

  AF NIELS LA RSE N – 14. SEPTEMBER 2017 16:09
  “Måske vi jyder burde donere en ulvefamilie til Amager Fælled?”

  Ingen dårlig ide.
  Så kunne disse københavnere måske lære at respektere naturen.
  Et par vildsvin kan der nok også blive plads til.

 88. Af Henrik Thor Christensen

  -

  Rigtig god ide at få Hovedstaden til Roskilde, så kommer den tilbage til Danmark efter at have ligget i Bruxelles i alt for mange år!!!

 89. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @R. Harald Kristiansen

  “Amager Fælled bliver forvandlet til en nationalpark. Det er nok bedre.”

  Københavns Kommune har for længst brugt de to milliarder kroner, som kommunen vil tjene på byggeriet.

  Hvis skatteyderne i din kommune hoster op med de to milliarder kroner, som dén plan vil koste Københavns Kommune, og som allerede er brugt – og din kommune samtidigt lige finder plads til 5000 nye boliger til samme pris – så er dén ide ikke helt hen i vejret.

 90. Af Mogens Rasmussen

  -

  At Frak Jensen vil “sælge” projektet ved at love at bygge almene boliger til almindelige mennesker er plat og svindel. Socialforvaltningen sidder på anvisningsretten til de almene boliger og den oprindelige venteliste er sat ud af spil. Beviset er at ghettobebyggelser jo ikke kunne forefindes da de mange emigranter aldrig har været opført på en venteliste til en almen bolig. De røde vil nok mene at emigranter er almindelige mennesker, hvilket de jo sådan set også er, men det bliver således en ny ghetto til indvandrer eller andre sociale klienter der bliver opført, hvis det står til Frak Jensen eller den røde blok og nok med huslejen betalt af kommunen. Så Frak Jensens almindelige danske politimand og HKer er totalt til grin.

Kommentarer er lukket.