Rasmussen Global har nok mere at byde på end Fogh Local

Af Torben Steno 31

”Landets statsminister må være et menneske, der bestræber sig på ikke at begå fejl”, sådan lyder de kloge ord fra en af de tre danske statsministre med efternavnet Rasmussen. Anders er hans fornavn, og Fogh er det lokale kaldenavn. Fælles for alle de fem statsministre, der er samlet på DR1s tv-skærm for tiden er, at de selvfølgelig benytter chancen til at fremstille sig selv, som de gerne vil huskes.
Som gammel TV-tilrettelægger ved jeg næsten alt for godt, hvor meget aftaler med medvirkende og efterfølgende redigering betyder for det endelige program. Hvilke kontrakter der er indgået omkring ”Statsministrene” ved jeg ikke, men programmerne tager sig ud, som de fem på Marienborg nyder, at de ikke skal interviewes på traditionel vis. Vi seere er helt uden fare for at blive trættet med de forudsigelige ritualer, som den kritiske journalists emsige jagt på trofæer som regel udløser.
Netop fraværet af hørbart modspil bliver interessant, fordi det giver os – ikke et sandt billede af personerne – men et godt billede af, hvordan de opfatter sig selv.
Når chefen for Rasmussen Global, som Foghs internationale konsulentvirksomhed kalder sig, leverer ulønnet til den gamle hjemmebane, bliver det ikke interessant på grund af budskabet i selv, men fordi han vælger at servere en selvfølgelighed, som var det guld fra visdommens skatkammer.
At være et menneske, der bestræber sig på ikke at begå fejl, som et særligt vigtigt karaktertræk for et menneske, der vil bestride landets højeste embede! Giv den lige ikke testen. Kender du nogen uanset erhverv, der bestræber sig på at begå fejl?
Der er to episoder tilbage af serien, så Fogh kan jo nå at overraske, men jeg tror ikke, at der bliver meget at komme efter fra hans mund. Foreløbigt fremstår hulemanden lidt som en realitystjerne, der er opsat på vinde også denne sæson. Helt uden problemer skal han nok gå gennem alle forhindringer og fælder og komme i mål med det eftermæle, han gerne vil give sig selv. At det ikke stemmer overens med ret mange andres er jo ligegyldigt. Heller ikke der er der noget at komme efter. Det er jo i sig et stærkt vidnesbyrd, om hvad det var for et menneske, der på syv år ikke vovede at minimere socialstaten, men blot udbyggede den. En herre, hvor ambitionen overtrumfer visionen. Måske er det derfor, at en person med et så usædvanligt liv og karriere ikke har stimuleret sit intellekt til mere end et nidkært forsvar af egne præstationer. Nu hedder rådgivningsfirmaet jo ikke Fogh Local. Rasmussen Global holder sig på den store scene. Ukraine og andre af Rasmussens kunder har sikkert også mere brug for at lære, at der ikke er noget af komme efter og at fastholde budskabet, selvom der er en hel masse at komme efter.
Helt tilbage 2008 havde jeg fornøjelsen af at beruse mig i fjernsynet sammen med Dansk Folkepartis nu afdøde, Jesper Langballe. Her fortalte han, at han godt tænke sig at drikke sig fuld med Anders Fogh Rasmussen. Det kom han aldrig til.
Det er der heller ikke mange af os andre, der kommer til. Skulle chancen opstå med bare en af de 5 fra Marienborg, så bliver jeg ikke skuffet, hvis det en anden Rasmussen, Schlüter eller Thorning

31 kommentarer RSS

 1. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Et særligt groft eksempel på, at “Talk is cheap”: ”Landets statsminister må være et menneske, der bestræber sig på ikke at begå fejl”…

  Frank Grevil blev smidt i fængsel, fordi han afslørede, at Forsvarets Efterretningstjeneste allerede havde fortalt Anders Fogh Rasmussen, at der ikkevar skyggen af bevis for, at Saddam Hussein besad masseødelæggelsesvåben, før han alligevel påstod, overfor Folketinget, at han med sikkerhed vidste, at Saddam Hussein rådede over masseødelæggelsesvåben.

  Den forhenværende statsminister talte med andre ord bevidst mod bedre vidende overfor Folketinget, og sendte dermed Danmark i krig på en usandhed – hvis dét er, at “bestræbe sig på ikke at begå fejl”, så er den moralske barre sat en tand – eller tre – for lavt…

 2. Af J. Schmidt Rasmussen

  -

  Ifølge Fogh Rasmussen, så skal en statsminister bestræbe sig på ikke at begå fejl. Hvorfor løj han så bevidst for Folketinget, da han påstod, at Saddam Hussein rådede over masseødelæggelsesvåben, selvom FE havde fortalt ham, at der manglede beviser for påstanden?

 3. Af Ib Kyv

  -

  ”Landets statsminister må være et menneske, der bestræber sig på ikke at begå fejl”. “Det er ikke noget, jeg tror; det noget, jeg ved”…

 4. Af Ib Kyv

  -

  Forsvarets Efterretningstjeneste havde oplyst AFR om, at påstanden om, at Saddam Hussein besad masseødelæggelsesvåben, ikke kunne bevises, da AFR alligevel bildte Folketinget ind, at han med sikkerhed vidste, at Saddam Hussein besad masseødelæggelsesvåben, og dermed sendte Danmark i en angrebskrig mod et fjernt land, der ikke truede Danmark på nogen måde.

 5. Af Ib Kyv

  -

  Whistlebloweren fra FE, Frank Grevil, blev smidt i fængsel, fordi han afslørede sandheden om, at Anders Fogh Rasmussen talte mod bedre vidende, da han bildte Folketinget ind, at Saddam Hussein besad masseødelæggelsesvåben.

  AFR’s løgn begrundede vores deltagelse i en angrebskrig, der kostede Danmark milliarder af kroner, og hvor et utal af uskyldige civilister blev ofre – og så for han lov til, at slippe afsted med at sige, at “En statsminister bør bestræbe sig på ikke at begå fejl”…

 6. Af Karl Nielsen

  -

  Skatte-fuskeren Helle Thorning er nu leder af Red Voldtægtsforbryderen – der gennem seneste landsindsamling vil finansiere skibe til den fortsatte transport af svindlere, mordere og voldtægtsforbrydere fra Afrika til Europa.

 7. Af Ib Kyv

  -

  Karl Nielsen

  Når “flygtningebørn” i realiteten er en eufemisme for “unge mænd, der lyver om deres alder”, og som gennemsnitligt set vil være en udgift for Danmark, så er der tale om, at den tidligere statsminister udfører decideret landskadelig virksomhed…

  “… svindlere, mordere og voldtægtsforbrydere …” Hvis det bare var det, så kunne mere politi klare indsatsen.

  Det værste er, at mange af de granvoskne “børn” er antidemokratiske, religiøse fanatikere, der er parat til at begå terror, for true os til, at indskrænke den vigtigste af menneskerettighederne; ytringsfriheden.

 8. Af Martin Jørgensen

  -

  Men sandheden om Danmarks deltagelse i den amerikansk ledede invasion og efterfølgende krig i Irak – får vi nok aldrig.
  Den mulighed forsvandt da Løkkeregeringen 2015, valgte at lukke den kommision der kunne have givet os et svar.
  Det var bare spild af tid og penge måtte vi forstå- DER VAR IKKE NOGET AT KOMME EFTER.

 9. Af Thomas Kiær

  -

  The Halabja chemical attack (Kurdish: Kîmyabarana Helebce کیمیابارانی ھەڵەبجە), also known as the Halabja Massacre or Bloody Friday,[1] was a massacre against the Kurdish people that took place on March 16, 1988, during the closing days of the Iran–Iraq War in the Kurdish city of Halabja in Southern Kurdistan. The attack was part of the Al-Anfal Campaign in northern Iraq, as well as part of the Iraqi attempt to repel the Iranian Operation Zafar 7. It took place 48 hours after the fall of the town to the Iranian army.

  The attack killed between 3,200 and 5,000 people and injured 7,000 to 10,000 more, most of them civilians.[1][2] Preliminary results from surveys of the affected region showed an increased rate of cancer incidence and birth defects in the years after the attack.[3] The incident, which has been officially defined by Supreme Iraqi Criminal Tribunal as a genocidal massacre against the Kurdish people in Iraq,[4] was and still remains the largest chemical weapons attack directed against a civilian-populated area in history.[5]

  The Halabja attack has been recognized as a distinct event of the Anfal Genocide conducted against the Kurdish people by the Iraqi regime under Saddam Hussein. The Iraqi High Criminal Court recognized the Halabja massacre as an act of genocide on March 1, 2010, a decision welcomed by the Kurdistan Regional Government. The attack was also condemned as a crime against humanity by the Parliament of Canada.

  Ovenstående var Anders Fogh Rasmussens baggrund for at sige, at han vidste at Saddam havde masseødelæggelsesvåben.
  Sammenrendet af fladpandede klaphatte, der forsøger at karaktermyrde ham af den årsag burde skamme sig.

 10. Af Flemming Hansen

  -

  Det var da godt, at der ikke blev spildt flere penge på Irakkommissionen.
  Thomas Kjær ved det hele. Og det skal nok være sandt, når det er på udenlandsk.

  Anders Fogh Rasmussen, Tony Blair og Bush er formentlig skyldige i krigsforbrydelser.

 11. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos bloggens emne en glimrende DR.dk artikel:

  “Dagens løgn: Da Fogh-regeringen ville i krig
  Der er små snehvide juleløgne. Og så er der løgne, som fører lande i krig. Sådan en løgn leverede tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen forud for Irak-krigen.”
  https://www.dr.dk/nyheder/indland/dagens-loegn-da-fogh-regeringen-ville-i-krig

  Min personlige mening er, at Fogh formentlig blev lovet Nato Generalsekretær posten som pænt tak for at støtte fabrikerede WMD-beviser mod Saddam Hussein og Irak. “Beviser” der var renlivet løgn. Fogh må bære rundt på en meget sort samvittighed!

 12. Af bent jensen

  -

  Schlüter vil nok blive husket for den lægemangel han skabte, til skade for utallige patienter. Fogh blev medskyldig i mange unge danskeres død eller lemlæstelse. Poul Nyrup fra S var måske nogenlunde OK?? Helle t-s huskes vel mest for skattefusk og
  for at hun kun var en blank kransekagefigur som cory don kunne løbe om hjørner med. Lars ulykkes eftermæle bliver vel underbukse-sagen , grove løftebrud og den mest asociale politik siden 1930. Jelved blev aldrig statsminister, men ellers var hun nok blevet bedømt som den værste siden 1630.

 13. Af bent jensen

  -

  Røg i filtret

 14. Af Helge Nørager

  -

  Nu er Ukraine vist helt i bund når det gælder offentlig indsigt i beslutninger.

  Til gengæld er Ukraine helt helt i top på lister over korruption og undertrykkelse af fri presse.

  30 års realkredit lån.
  10 års afdragsfrihed.
  Sammenlægning af Banker, ejendomsmægler virksomhed og realkredit i en virksomhed.
  Bolig bobleskabt.

  Politireform og domstolsreform.
  Kaos i retsvæsen og nu lappeløsning med hjælpepoliti til halv løn.

  Kommunal reform og arbejdsmarked reform, nedlæggelse af Amter
  Kaos for de svage og handicappede, ingen besparelser opnået men distancen fra borger til myndigheder øget.
  Dertil skal lægges det totale vanvid med supersygehuse uden patienthotel til de tilrejsende patienter, uden køkkener for syge behøver ikke god mad, og uden vaskerier for rent linned er spild af penge.

  Så var der fastfrysningen af ejendomsværdiskatte stoppet som stadig er elefanten i Dansk økonomi, en form for bestikkelse af boligejere som gav ham genvalg og med sikkerhed udløste finanskrisen.
  Denne ekspertise udi snedigt af korrumpere mange vælgere med lidt bestikkelse, er sikkert hans spids kompetence i Ukraine.

  Besparelserne i skat, som påbegyndtes i hans regeringstid, hvilket kaos i dag.

  Så er der hans løgne, stem på mig for jeg har ingen planer om et job i udlandet.
  Saddam har WMD det er ikke noget jeg tror der er noget jeg ved,

  Det er umuligt at begå karaktermord på denne mand, da han vel bedst kan beskrives som en “karakter serie selvmorder”.

  Og det er stadigt en skændsel at Irak kommission blev nedlagt få timer efter Venstre vandt valget.
  Og få dage får AFR skulle have været afhørt under vidneansvar.

  Kan der overhovedet siges noget som helst positivt om nogen som helst af denne mands politiske beslutninger ?.

 15. Af bent jensen

  -

  Mange statsministre/statschefer er kommet til tops pga. tilfældigheder, intriger eller at det virkede som om man var en slatten karkklud som andre regnede med at de kunne bruge som sprællemand eller marionetdukke. En stor del af statscheferne viste sig at være idioter, nogle forfærdelige slyngler eller en slags djævelske uhyrer. Læs selv Europas og Verdens historie om hvordan mange magthavere var løgnere, hyklere, svindlere og blodtørstige lystmordere. Landets værste bundfald. Se den korte og snap hanen.

 16. Af Flemming Hansen

  -

  Helge Nørager

  Jeg bliver meget trist, når læser dit indlæg, fordi, du nok rammer sandheden ganske godt.

  Man mindes om, hvor skruppelløse og hensynsløse mennesker kan være.

  De slipper desværre tit godt fra det.

  Mon Helle Thorning havde været villig til at starte en krig for at fremme sin karriere?
  Jeg tror det.

 17. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt om Anders Fogh Rasmussen iflg et citat fra en artikel på Information 18. oktober 2014:

  “Fogh ville vide, om han kunne retsforfølges
  Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen spurgte Udenrigsministeriets jurister, om han kunne retsforfølges ved Den Internationale Straffedomstol som en konsekvens af Danmarks deltagelse i Irakkrigen, siger embedsmænd i ny bog.
  Kan jeg blive stillet for Den Internationale Straffedomstol?”

  Vel ret beset et underligt spørgsmål at stille – hvis man har beviser på ulovlig WMD dokumentation i hus!

 18. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Angrebet på Haladja skete i 1988, og det internationale samfund var tavse, da det fandt sted, så det var selvfølgelig ikke en anledning til, at angribe landet over ti år efter….

  Det er blot en dårlig undskyldning…

  For det afgørende er, at AFR vidste, at han talte mod bedre vidende, da han påstod overfor Folketinget, at han med sikkerhed vidste, at Saddam Hussein rådede over masseødelæggelsesvåben, fordi FE havde oplyst ham om, at intet tydede på, at det var tilfældet.

  Tværtimod så advarede FN’s våbeninspektører mod, at invasionen fandt sted, før de var færdige med deres undersøgelser, netop fordi de ikke havde fundet det mindste spor af masseødelæggelsesvåben, efter at have søgt intensivt efter dem i månedsvis.

  Efter invasionen af Irak var fuldført, fandt man heller ikke de masseødelæggelsesvåben, som våbensinspektørerne ikke kunne finde, men som AFR med sikkerhed “vidste”, var der, og som var årsagen til, at vi angreb Irak…

 19. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Der var ingen terrortrussel fra Irak, før invasionen fandt sted, selvom Bush også påstod, at Saddam Hussein samarbejdede med Al Queda – hvilket var også løgn.

  Men efter invasionen dannede nogle utilfredse, sunnimuslimske officerer fra Irak Islamisk Stat, som nu udgør en meget reel terrortrussel mod landet- og resten af verden.

  Dét er prisen for en angrebskrig mod et fjernt udviklingsland, der ikke truede Danmark, og som byggede på en løgn…

  Udover, at dén krig har kostet mange danske soldater – og utallige, uskyldige irakere – livet, så har den også kostet skatteyderne milliarder…

  Synes du stadig, at dén krig var en succes, som bør gentages?

 20. Af Jan Petersen

  -

  Fogh, Bush, Blair og øvrige slæng er gemene krigsforbrydere – lige klar til domstolen i Haag!

 21. Af Hans K Jensen

  -

  Dum sladder med dumme kommentarer.

 22. Af Jan Petersen

  -

  Hvad er i øvrigt sladder, og hvilke er dumme kommentarer?

 23. Af r. vangkilde

  -

  FOGH VAR EN FEJL, – dansk udenrigspolitik havde set anderledes ud med ELLEMANN, også i
  regering og forholdet til DF, som aldrig var blevet til kontrakt politik. ELLER som C. Hjort udtrykker det i venstre ( i politik er det tillad at kvaje sig).

 24. Af swami erhardt

  -

  Bist du Alkoholiker?

 25. Af Finn Larsen

  -

  Kan man egentlig kalde Lars Løkke for statsminister. Han bestemmer jo ingenting. Han er jo bare Tulles dreng.
  Gad vide hvornår journalister i DK begynder at reflektere over den besynderlige drejning demokrati har taget her i landet.

 26. Af bent jensen

  -

  Noget som for vi danskere nok er mere aktuelt, relevant og af større betydning end fortidens krige i fjerne lande, er den “krig” som Chrborg fører mod 95-98% af danskerne, nemlig “krigen” mod vores fred og sikkerhed, demokrati, velfærd og infrastruktur. “Krigen” mod de arbejdsløse, de syge, de voldsramte, de forulykkede, de fraskilte mænd, de gamle og de tusinder af børn og unge der er faderløse og uden familie. Den økonomiske udnyttelse og “sociale krig” der har sendt hundredtusinder af danskere ud i elendighed eller tidlig død.

 27. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – Rasmussen global – lidt omkring . . . plantet fake news global. Læs denne DR.dk artikel og se selv, hvordan man for sølle 620.000 kr kan styre en amerikansk præsidentvalg kampagne, hvis man er russisk internet troll farm. Hvis nogen tror på junk, er vel selv Julemanden en sand Gud!

  “Professor efter Facebook-indrømmelse: Russisk troldekampagne under USA’s valg var uden fortilfælde”
  http://www.dr.dk/nyheder/udland/professor-efter-facebook-indroemmelse-russisk-troldekampagne-under-usas-valg-var-uden

  PS: I øvrigt er kilden til historien en “professor”. Samme betegnelse brugte Tribibi på Bakken også!

 28. Af Karsten Søberg

  -

  Ligegyldig kommentar. En masse “kloge ord” . Ih, hvor vi gungrer. Men en journalist (80% R, S, SF, Ø), der tilmed har stemt Alternativet er højrød og kulturradikal. Selv om han kalder sig borgerlig. Og en rød kulturradikals kommentarer giver jeg ikke en døjt for.

 29. Af Finn Bjerrehave

  -

  AFR glemte at advare Bremer efter invasionen af Irak, nemlig man fyrer aldrig offentlige ansatte , og et samfund er i frit fald, og i Irak blev IS skabt, og terrorfrygten blev vores nye dagligdag, og AFR har en aktie i denne globale fejl.
  Den anden fejl AFR gjorde i Irak, var han forlod landet før demokratiet blev den rolige hverdag, nemlig vi overfaldt kun Irak, fordi Irak skulle have demokrati, og olien vart kun et biprodukt.
  AFR Danmarks heldigste statsminister, nemlig han forlod Danmark da finanskrisen begyndte, og hans evner blev kun krig og aldrig modgangen, og nu er dansk politik non grata.
  FAKE AFR. Finn Vig

 30. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “….vi overfaldt kun Irak, fordi Irak skulle have demokrati, og olien var kun et biprodukt…”

  Det er meget muligt, at det var derfor I overfaldt Irak; det ved I bedst selv.

  Men det var ikke derfor, at USA gik i krig.

  Det er ikke et tilfælde, at både George W. Bush og hans vicepræsident, Dick Cheney, begge har arbejdet i oliebranchen, eller at én af Osama Bin ladens brødre var med til, at finansiere George W. Bush eget oliefirma, Arbusto Oil…

  For ifølge USA’s tidligere Centralbankchef, Alan Greenspan, så skyldtes “overfaldet” på det lille udviklingsland primært, at det besidder store oliereserver.

  Uddrag fra “Greenspan admits Iraq was about oil, as deaths put at 1.2m ” af Peter Beaumont og Joanna Walters, Guardian 16. september 2007:

  “In his long-awaited memoir – out tomorrow in the US – Greenspan, 81, who served as chairman of the US Federal Reserve for almost two decades, writes: ‘I am saddened that it is politically inconvenient to acknowledge what everyone knows: the Iraq war is largely about oil.'”

 31. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det må være trist, at være en demokratisk orienteret, dansk soldat, der er blevet narret til, at deltage i nogle dybt korrupte, amerikanske politikeres forsøg på, at stjæle et udviklingslands oliereserver.

  Det var også oliebranchen, der stod bag Storbritanniens og USA’s kup i Iran, hvor de to lande væltede Irans demokratisk valgte – og demokratisk orienterede – regering, og erstattede den med et royalt, CIA-støttet diktatur.

  Iranerne mistede faktisk troen på vesten, og på demokratiet, og indførte i stedet et islamistiske præstestyret diktatur i Iran, netop fordi Storbritannien og USA kuppede Irans demokrati.

  Måske skulle politikerne lytte noget mindre til det private erhvervsliv, når det er (ressource)krig, det handler om, for ellers er det troen på selve demokratiet, der er på spil…

Kommentarer er lukket.