Retfærdighedens Pris

Af Torben Steno 28

Jeg er gammel nok til at huske, hvor stærkt et tag marxismen og den deraf nødvendige voldelige revolution havde på min generation i fattigfirserne, som de blev kaldt. Af natur, hvis ellers det moderne menneske stadig må bruge det udtryk om noget menneskeligt, er jeg en lidt defensiv type. Derfor kom jeg i stærk politisk modvind i min nære omgangskreds, da jeg afslørede, at jeg som førstegangsvælger kun havde stemt på SF ved folketingsvalget i 1981.
Jeg blev hånet, fordi jeg ikke ville henrette klasseforræderen Anker Jørgensen, hvis det var nødvendigt for at skabe et retfærdigt socialistisk samfund.
Som bekendt blev denne voldsromantiske utopi ikke til noget. I dag er vi heldigvis nået så langt, at selv Enhedslisten dog med møje og besvær frasiger vold som et nødvendigt redskab på vejen mod en ægte retfærdig socialistisk samfundsmodel. Jeg tillader mig dog at betvivle at ret mange af partiets folketingsmedlemmer inderst inde både tror og drømmer om den røde utopi. Jeg kan heller ikke blive bange for Pernille Skipper.
Derimod kan jeg godt blive en smule nervøs ved tanken, om hvad det egentlig er for et samfund, som Alternativet, som jeg selv stemte på, egentlig forstiller sig som endemål. Selvfølgelig mistænker jeg på INGEN måde nogen i partiet for at ville bruge andet end parlamentariske redskaber. Men hvor høj en pris skal vi betale for retfærdigheden, hvis man alså tror på retfærdighed som det ultimative politiske omdrejningspunkt. Det vil jeg gerne høre? Ikke bare fra Alternativister, men også fra de i offentligheden meget indignerede feminister, der kæmper passioneret for at udradere ikke bare nedarvede undertrykkende strukturer, men også alle de naturgivne uretfærdigheder og erstatte dem med menneskeskabt lighed. Hvor hård skal lovgivningen være for at skabe den totalitære retfærdighed? Hvor barsk skal straffen være for dem, der forbryder sig mod den. Hvad kommer det til at koste at råbe god røv eller til helvede med Islam? Skal videnskabens resultater kasseres, hvis de er ubekvemme i den perfekte verden?
Jeg vil ikke nøjes med det scenarie, som chefredaktør Tom Jensen ruller ud på sin blog ”På sporet af det moderne liv”, hvor han beskriver verden i 2038 efter, at den politiske korrekthed har sejret. Sejret af helvede til.
”Endelig opnåede vi den. Den evige tilstand af balance og lighed. En klode i økologisk balance. En diskriminationsfri verden uden gamle, nedarvede privilegier og strukturer. Et samfund uden skel og grænser, et Nirvana af tolerance mellem alle. Racer og farver, køn, nationaliteter, trosretninger. En klode der ikke længere slider på sig selv og sine ressourcer, men tværtimod hviler i sig selv som et fuldkomment, cirkulært økosystem uden gold forbrugerisme, og uden at nogen har mere end andre.” Og hvor man endelig har fået bugt med al humor, fordi det ikke længere er nødvendigt at kritisere magthaverne, vil jeg gerne tilføje.
Tom Jensen er jo erklæret borgerlig og dermed reaktionær. Han lider sikkert både af angst for fremtiden og drømmen om den retfærdige klode. Privilegieblind er han næppe. Han vil jo bare ikke afgive noget af det, han har raget til sig.
Nej, lad os høre fra jer, der deler visionerne om den retfærdige verden af et rent hjerte. Lad os alle diskutere, hvad prisen skal være for, at vi alle endelig bliver enige om alt og behandler planeten og os selv ordentligt.

28 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  Altså Steno, chefredaktøren fortsatte egentlig hvor George Orwell slap. 1984 omsat til moderne tider, men egentlig lige så grusom en vision.

 2. Af Niels Larsen

  -

  “hvor stærkt et tag marxismen og den deraf nødvendige voldelige revolution havde på min generation i fattigfirserne”

  Idioter er der sjældent mangel på. Heller ikke dengang, da de fandtes langt ind i Socialdemokratiets rækker… :-/

  Heller ikke i nutiden, hvor folk i hobetal stemmer på tosserne i Alternativet.

 3. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Torben Steno

  “Nej, lad os høre fra jer, der deler visionerne om den retfærdige verden af et rent hjerte.”

  Det er ikke et problem at have visioner – det samme med utopier, for det er alt, hvad de er.

  Ikke et endemål, men en retning.

  Utopia ville være uudholdeligt.

  Jeg ville aldrig selv stemme på Alternativet, men det er ikke et parti jeg frygter. Angst æder sjæle, Torben Steno.

  Jeg er langt mere bekymret for ekstremistiske, religiøse fanatikere og ekstremistiske højrenationalister end for naive drømmere – og det sker her og nu.

  Ikke som jeres dystre fremtidsfantasier.

 4. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Torben Steno

  Både du og Tom Jensen minder mig om Fox News.

  Hver eneste gang Donald Trump har vist sin totale inkompetence, og det er næsten hver eneste dag, så rydder Fox forsiden for at fortælle, hvor slemt det ville være, hvis Demokrater havde magten.

 5. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er der vel ikke den store forskel på de røde marxistiske tosser fra fattigfirserne versus de politiske korrekte tosser anno 2017. Alt, hvad der reelt er sket, er – at socialistiske internationale er skiftet ud med multikulturel globalisme. Begge politiske fantasi projekter er kun mulige under en eller anden form for diktatur (

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  Det er vel især liberale, der er ‘globalster’.

  Eller hur?

  Jeg går ikke ind for din ‘one size fit all’.

 7. Af Svend Jensen

  -

  “Nej, lad os høre fra jer, der deler visionerne om den retfærdige verden af et rent hjerte. Lad os alle diskutere, hvad 1)prisen skal være for, at vi alle endelig bliver enige om alt og 2)behandler planeten og os selv ordentligt.”

  ad.1) Prisen er total overgivelse til total islam, for der gælder. “total islam wants you to agree – and if you disagree, total islam have ways to make you agree”. Alt andet er kaotisk.
  ad.2) Prisen for at behandle…. er, at antal mennesker på jorden reduceres med en faktor 10, altså til mindre end 1 milliard og aldrig mere får lov til at vokse derudover. Med det antal er jordens ubændigt griske indbyggere stort set forhindret i at destruere sig selv totalt via rovdrift.

 8. Af Maria Due

  -

  Det eneste, vi kan være sikre på, er at det kommer til at gå helt anderledes, end vi forestiller os, og at det er gammel visdom, at ingen bliver lykkelig af at få alle sine ønsker opfyldt.

  Jeg følge mig for eksempel pludselig – som et lyn fra en klar himmel – meget lykkelig forleden morgen, da jeg havde fået mig anbragt med en masse puder, friskbrygget kaffe og lunt morgenbrød, og noget brød ind i min verden i yderkanten af mit synsfelt. Noget meget stort og rødbrunt, der begyndte at spise min Sarah Bernhardt pæon. Kronvildt i haven er ren natur og så usandsynligt og flot, at jeg end ikke havde drømt om det. Min fornuft gjorde ligefrem modstand, da jeg i et splitsekund forsøgte at bilde mig selv ind, at det jo måtte være en grand danois, hvorefter fornuften hånlo og undrede sig over min dårskab. Enhver kunne jo se, at der skete et under for øjnene af mig, der lå og flød mellem puderne og alle de andre velfærdsgoder. Et helt usandsynlig mirakel på ca. 6-8 meters afstand på en blank morgen og ikke noget så banalt som en hund i haven.

  I Danmark er der stadig mange mirakler at opleve, hvis man vil, men et ensrettet samfund har altid været venstrefløjens drøm om lykke, og den har allerede sejret ad Helvede til. Alligevel fortsætter den med at opfinde utopier, for ellers har den jo ikke noget til at legitimere den kamp, som den altid taler om at kæmpe. Angiveligt for vi andres skyld! Selv når vi ikke kan få øje på glorien.

  Alternativet er for forkælede børn.

 9. Af Flemming Lau

  -

  Steno.
  Gode reflektioner som flere burde overveje.

  “I’d like to teach the World to sing
  In perfekt harmoni
  A sing of peace that echoes on
  and never goes away” ( New Seekers).

  Er det, det vi, jeg og farbror Arnold virkeligt ønsker? Eller som Poul Nyrup forsøgte at udtrykke ” Ka’ vi ikke gøre det lidt bedre, du og jeg, og vi to. Jeg mener en for alle, og alle hver for sig….?”

  Vi har så travlt med at leve vore selvrealiserende trygge liv i en grad, at det stort set har mistet sin alvor. Alligevel fortsættes livet som passager, på samme måde som folkene ombord på MH 370. Bare derudaf som lemminger ud i intetheden…!

  Det er altså svært, ikke at være fyldt 60, også slæbe rundt på en 95 år gammel sjæl. Og dog bevæger jeg mig ikke blot i en vis retning, men mod et mål. Gud ske lov.

 10. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt så forstår jeg da godt, at fake asylansøgere tager røven på det danske samfund – så det klodser. Svindel er faktisk defineret som en del af “menneskerettigheder”. Oplys fake navn, alder og land – no problem – Udlændingeservice har en speciel blanket til at korrigere svindlen – og oplyse nyt fake navn, alder og land – indtil svindlen er lidt for åbenlys. MEN slippe af med svindleren skal Danmark nok ikke gøre sig de store forventninger om. Det er definitionen på såkaldte menneskerettigheder, til stor glæde for kriminelle!

 11. Af P Christensen

  -

  Idag er rollerne forlængst byttet om i politik.

  Strandvejs-socialismen har fået et godt tag i de borgerlige.

  Mens venstrefløjen har sparket arbejderklassen ud til højre
  og har taget islam ind i varmen (som står for alt hvad venstrefløjen
  engang var imod – og lidt til) rager de borgerligt-liberale til
  sig med velhaver-socialisme, fx håndværkerfradrag og andre lukrative
  undtagelser til hovedreglen.

  Man ønsker ikke nye, få generelle, bedre og nemmere hovedregler til gavn for alle, men lukrative undtagelser til sig selv, om nødvendigt givende mere af det bureaukrati man egentlig er imod.

 12. Af Birger Nielsen

  -

  Hvor er det egentligt morsomt eller decideret komisk at opleve den så hjertensgode Uffe Elbæk fremføre sine svulstige og naivistiske ideer. Hvor er det dog nemt med disse utopiske lommefilosofiske og totalt urealistiske drømmescenarier. Det samme med Enhedslisten.
  Gudskelov har disse vidtløftige partier stadig kun opbakning blandt ca. 1/7 af landets vælgere.
  Vi har et generelt “lige” samfund, og man vil dog altid kunne finde eksempler på uretfærdigheder, men fri os fra et mere venstredrejet eller et ekstrem højredrejet samfund. Det findes der ingen gode eksempler på i verdenshistorien.
  Sund fornuft, realisme og pragmatisme virker trods alt bedst, og i den forbindelse så fri os for de forældede og fordummende middelalderreligioner.

 13. Af Ib Kyv

  -

  Som profeten, Karl Marx, forudså, så er vejen til det evige, jordiske Paradis bestrøet med torne.

  Først skal vi gennem en fase, hvor Danmark regeres af en uovervindelig flertalsregering, som vinder valg efter valg (efter valg), og som består af de to arbejderpartier, S og DF.

  Den gamle vismand kaldte denne fase for “proletariatetets dikatur”.

 14. Af Ib Kyv

  -

  Vejen til det evige, jordiske Paradis er bestrøet med torne.

  Først skal vi gennem en fase, hvor Danmark regeres af en uovervindelig flertalsregering, som vinder valg efter valg (efter valg), og som består af de to arbejderpartier, S og DF.

  Den gamle vismand kaldte denne fase for “proletariatetets dikatur”.

 15. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “En klode der ikke længere slider på sig selv og sine ressourcer, men tværtimod hviler i sig selv som et fuldkomment, cirkulært økosystem …”

  Nu er det jo ikke kloden, der “slider på sig selv”, som du skriver; det er mennesker.

  Sålænge, det er tabu, at diskutere den ekstremt destruktive overfertilitet i især Afrika og de muslimske lande, hvoraf mange allerede nu er så overbefolkede, at de ikke engang kan brødføde sig selv, og mangler drikkevand, så kommer dén drøm længere og længere væk, dag for dag.

 16. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Den sikreste måde, at bremse den ekstremt destruktive overfertilitet i Afrika og Mellemøsten, der samtidigt løser disse landes kroniske fattigdomsproblem, er, at indføre ligestilling mellem kønnene.

  Kvinderne skal føde langt færre børn – hvilket forudsætter, at de har ret til selv at vælge at anvende prævention, uden mandens samtykke – får en uddannelse, og selv have et lønarbejde.

  Sharia, der lovfæster ekstrem forskelsbehandling af kønnene og fratager kvinderne retten til, at bestemme over deres egen krop og deres egen seksualitet, er faktisk det sidste, som Afrika, og de allerede nu stærkt overbefolkede, muslimske lande, har brug for.

 17. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Hvis afrikanere og muslimer fortsætter med, at føde alt for mange børn, som de gør nu, og samtidigt får et forbrugsmønster, der ligner vores, så vil klimaforandringerne efter alt at dømme tage fart.

  Den sikreste måde, at bremse den ekstremt destruktive overfertilitet i Afrika og Mellemøsten, der samtidigt løser disse landes kroniske fattigdomsproblem, er, at indføre ligestilling mellem kønnene.

  Kvinderne skal føde langt færre børn – hvilket i praksis forudsætter, at de har ret til selv at vælge, at anvende prævention, uden mandens samtykke – få en uddannelse, og selv have et lønarbejde.

  Sharia, der lovfæster ekstrem forskelsbehandling af kønnene og fratager kvinderne retten til, at bestemme over deres egen krop og deres egen seksualitet, er faktisk det sidste, som Afrika, og de allerede nu stærkt overbefolkede, muslimske lande, har brug for.

 18. Af Per Kristensen

  -

  Det er nemt løst, de skal bare til DK alle sammen og integreres, og hvis integrationen ikke lykkes, så er det den danske lønslaves skyld.
  Og tallet er uden betydning.
  HAHAHAHAHAHAHA.
  Filmen Cubic, med Christian Bale, kan anbefales, om det utopiske samfund, livet er røvsygt,
  ( selvfølgelig ikke for lederne ) men når bare vi er lige fattige, så er alle jo lige lykkelige.
  Anita Kvaje Bay har ikke levet forgæves.

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en aktuel nyhed om – hvem der egentlig sætter dagsordenen i det tidligere retssamfund Danmark, iflg TV2.dk/nyheder:

  Bandekonflikt får kommune til at indstille p-kontrol
  http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-08-24-bandekonflikt-faar-kommune-til-at-indstille-p-kontrol

  PS: Hvor længe finder den danske befolkning sig i, at en femte kolonne politisk korrekte “terrorister” splitter Danmark i atomer?

 20. Af Erik Larsen

  -

  Hvor er det dog ikke uventet, men trist at konstatere at blogskriveren har været hele vejen over SF, Alternativet m.m. og aldrig har opdaget, at DANMARK stadig eksisterer og DANMARK og danskere er det vi skal tænke på og værne om!!!
  Hvor svært er det dog at forstå, at vi danskere der betaler verdens højeste skatter og afgifter, måske også ønsker at vi bare kan få fred i vores land, sygehuse, sygehjælp, ældrepleje, sikkerhed på gaderne, politi m.m. — men hvilket parti er der i dag der prioriterer disse ting incl. grænsekontrol, asylstop m.m.? Ja, kun DF, men snart også De nye borgerlige med garanti. Men hvorfor og hvordan kan “unge” som Steno m.fl. ikke se andet end håbløse udanske partier, der intet godt vil for os overhovedet. Alle indoktrinerede af medier, der uvist af hvilken grund åbenbart ikke ønsker vores land skal være overvejende dansk og vestligt?
  Jeg kunne nævne navne der præger og har præget b.dk. blogs – men gør det ikke (de ved det jo selv) men de ønsker samfundet ændret og væk fra noget der minder om tidligere danskhed – ligesom andre bliver kaldt – “højreorienterede” og endda værre ting. Stakkels vore børnebørn, der jo i skolerne nærmest starter med at være røde.

 21. Af Michael Bay

  -

  I den mest retfærdige samfundsmodel er alle mennesker blevet udskiftet med autobots.
  Fordelen med autobots er, at de er programmeret til at være retfærdige og til ikke at påføre andre autobots skade.
  Derfor skal menneskeheden ikke udskiftes med decepticons – der bliver kun fred og retfærdighed hvis menneskeheden udskiftes med autobots.

 22. Af Martin Hansen

  -

  Hej Torben. Sidder lige på et Spa resort i de Voksnes Land og nyder en Grüner Veltliner, med udsigt til en masse dejlige mennesker uden tøj på.
  Fordelene ved det politisk korrekte Hive Society………… Den er umulig set med et rationelt og næstekærligt menneskesyn. Selv de Radikale vil forkaste tanken, idet en radikal ALTID tænker “hensyn frem for magt” – bare tag deres 40 årige fejlslagne integrationspolitik som eksempel.

  Men OK, her er fordelene, under forudsætning af at det frie erhvervsliv består, og teknokratiet besidder magten pr kulance.
  1. Vi kommer al radikalisme til livs.
  2. Vi behøver ikke spilde penge på “dialog fremmende initativer”
  3. Befolkningerne kan holdes i ave med dedikeret underholdning (Strunge – Coma).
  4. Økologisk langtidsplanlægning bliver konkret og udførbart.
  5. Hurtig ressourceomskiftning ifb med pludseligt opståede udfordringer (Der er jo ikke så mange at spørge i et semi-demokratisk teknokrati),
  6. Vi flytter fokus fra vækst til bæredygtig velfærd, hvor målet er at ingen “lades i stikken”.
  7. Mulighed for at indføre borgerløn, således at borgeren gives frihed, og har mulighed for at prøve grænser af indenfor et af Teknokratiet defineret “Grænseperspektiv”.
  8. Langsigtet fokus på befolkningsplanlægning via gulerod og pisk.
  9. Ensidig fokus på forskning “I den rigtige retning”.
  10. Porno og prostituition (samt menneskehandel) afskaffes.

  For at forstå denne tankegang i mit blikfelt, kan det være af interesse at læse “Excession” af Iain M Banks. Det er lidt andet, men alligevel ikke….. “Consider Phlebas” er lige så legitimt.
  For i IMB´s SF operaer findes det ultimative samfund TS behandler.

 23. Af Ib Kyv

  -

  Ideologi er noget bras.

  Man kan lære meget af vore nye, ikkevestlige medborgere, der nu har fået afskaffet parkeringskontrollen i dele af København – vel at mærke, uden at indgå irriterende, politiske kompromiser, der ville kræve noget af dem til gengæld.

  Hvorfor gå den store omvej, og starte en revolution, eller ydmyge sig selv, ved at indgå kompromiser med ens politiske modstandere?

  Det er så forpligtende, og man får det jo alligevel ikke, som man vil have det!

  Næ, skid på det hele, og gør, hvad der passer dig, uden alle disse ideologiske overvejelser -og tæv alle, der står i vejen for dig.

  Er du træt af parkeringsvagter?

  Tru dem og tæv dem, indtil de fatter, at de skal holde sig væk.

  Er du træt af, at betale skat?

  Fortæl diskret din lokale skatteembedsmand, at du véd, hvor han bor!

  Hvis dét ikke ere nok – haben wir andere Methoden…

 24. Af Martin Hansen

  -

  Og lad os gå skridtet videre. Hvilke nutidige filosoffer tør åbne munden uden at blive latterliggjort på et viralt mediie?
  Med facebook og instant reply giver vi den ubevidste borger en “råbeplatform”,
  Og når vi nu véd at ál form for langtidstænkning og human bevidsthedsfilosofi ikke er for den brede hob. Hvorfor så lade denne “hjertemaskine af wienerbrød og frikadelle” give mulighed for at blande sig i æstetisk og intellektuel debat.

  Ja, jeg spørger bare.

 25. Af Finn Larsen

  -

  Landegrænser. Medfødte rettigheder. Efterhånden kan alt koges ned til en diskussion om holdbarheden af landegrænser. Danmark er et fantastisk godt organiseret land og vi vil gøre hvad vi kan for at det skal vare ved så længe som muligt, men realistisk set bliver det svært. Vi lever i en verden, hvor alle kan se hvordan alle andre lever, hvor alle kan se sig selv leve et bedre sted og hvor alle kan mere eller mindre kommunikere med hinanden. Er du født et dårligt sted på kloden kan det være umuligt at acceptere, at dit liv alene af den grund skal være dårligere end det kunne være et andet sted.
  Vi skal derfor til at tænke på velfærd på et noget mere globalt sæt end hvor mange ugentlige bade, der er penge til på danske plejehjem.
  Mange migranter har en drøm om at kunne brødføde deres familie i hjemlandet ved at arbejde i Europa. Det er et forståeligt. Jeg så helst det kunne lade sig gøre fra hjemlandet. Vi bliver nødt til eksempelvis at lade afrika eksportere os varer uden told.
  M.h.t. alternativets vilde ideer kan det bemærkes at det ofte bærer den rigtige vej. Partiets medlemmer er i høj grad, hvilket er enestående, personer der bestrider eller har bestridt et rigtig arbejde. Jeg er derfor tryg ved at de hvis de stod i situationen ville lytte til folk, der ved noget mere. Derfor forstår jeg ikke din frygt. Det er på ingen måde uansvarlige mennesker, som eksempelvis engelske politikere, der fik landet udmeldt af EU for bagefter at flygte til Trump-land.
  BNP er unægteligt et alt for forsimplet udtryk for et lands velstand, men det er en meget lang proces at skabe noget bedre og Alternativets forslag er alene et forslag.

 26. Af Jens Hansen

  -

  “Jeg er gammel nok til at huske, hvor stærkt et tag marxismen og den deraf nødvendige voldelige revolution havde på min generation i fattigfirserne, som de blev kaldt”

  Det var altså i 1970’erne de unge var (munke)Marxister. I 1980’erne var de unge borgerlige.

  • Af Torben Steno

   -

   Når man boede på Sydfyn, som jeg gjorde dengang, så strakte 70’serne sig langt ind i 80’serne.

 27. Af Ib Kyv

  -

  “Hvilke nutidige filosoffer tør åbne munden uden at blive latterliggjort på et viralt mediie?”

  Jamen, så er det jo indlysende, at demokratiet har fejlet, og at ytringsfriheden bør afskaffes hurtigst muligt, så disse følsomme – og let hysteriske – skønånder ikke risikerer at få uret, eller ligefrem, at blive udsat for hån, spot, samt fuldt fortjent latterliggørelse, i en offentlig debat…

  Hvis nogle irriterende wienerbrødsmaskiner skulle finde på, at anføre, at samfundskritiske filosoffer og kunstnere altid er de første, der bliver ofre, hvis ytringsfriheden bliver afskaffet igen, så viser det bare, hvor nødvendigt det er, at lukkemunden på disse kværulerende idioter!

  Lad genierne herske over wienerbrødsmaskinerne, der bare har at holde kæft og makke ret…

Kommentarer er lukket.