Ølstuevisdom

Af Torben Steno 17

Dumt, populistisk og ureflekteret. Sådan gjalder de lærdes foragt ofte overfor politiske budskaber afsendt fra bodegaen. Ofte er det sikkert berettiget. Men ikke hvis knejpen hedder Bier-Stube Weststadt og ligger med udsigt til en tarvelig busparkeringsplads på den absolutte bagside af den fine gamle kulturby Heidelberg i Baden-Württemberg. Her mødes midaldrende hvide mænd for at se fodbold, drikke øl og vende hverdagens genvordigheder.
Udenfor holder rækker af de busser, som afsætter den selfiestangsbevæbnede invasionshær, der dagligt fastholder det engang så idylliske Heidelberg i turismens frastødende kvælertag.
Her er ingen turister, men masser af udlændinge. Pladsen er også stoppested for en bybus. Hvert kvarter kører den ud til en forladt amerikansk militærforlægning, som huser godt 5000 asylanter. Midt imellem de godt 30 personer, der samler sig mellem hver afgang, står fire fromme Jehovas Vidner. Deres budskab bliver mødt med smil og forsigtig nysgerrighed blandt de unge sorte afrikanske mænd, mens en tilsvarende gruppe af muslimske kvinder slår ring med ryggen til missionærerne.
Dansk er et sjældent hørt sprog på Bier-Stube Weststadt, så fruens og min diskussion om detaljerne i de gentagende scener ved busstoppet bliver bemærket af stamgæsterne.
”Må jeg byde på en øl?” spørger en mand midt i 40’erne og lægger samtidig ikke skjul på, at han er lidt nysgerrig på, hvorfor vi dog har valgt at spendere en eftermiddag på denne usle knejpe med førsteklasses udsigt til Europas største politiske problem.
Mathias, som den venlige mand hedder, er laborant. Han fortæller selvfølgelig straks, at han hverken er racist eller nazist. Det bekymrer ham, hvad der skal ske i Europa, fortæller han, mens han diskret peger ud på busstoppet, hvor et nyt mylder af afrikanske mænd har samlet sig.
”De to toiletter, der står derude. Dem har stamgæsterne stillet op og købt og betalt. Noget myndighederne burde have gjort. Vi gjorde det. Det var simpelthen for ulækkert uden. Selvfølgelig skal vi hjælpe mennesker på flugt, men vi kan jo ikke have så mange”, lød det videre fra Mathias. En melodi man kender lidt for godt, og som er lidt for nem at synge med på.
Men Mathias ville mere end bare synge sammen. Han var oprigtigt interesseret i at høre, hvordan vi danskere ser på de europæiske flygtningeproblemer. I Heidelberg har de færreste nemlig hørt om, hverken Inger Støjberg eller Carsten Jensen.
Jeg redegjorde stærkt forenklet for den danske position, hvilket udløste stor skuffelse hos Mathias. Han havde i sin lykkelige uvidenhed troet, at Danmark var til at stole på, når det gælder EU. Passioneret forsøgte han at forklare mig og det danske folk, at der ikke er nemme løsninger.
”EU er svækket, men vi har ikke andre muligheder. Merkel har svigtet, men hun er en ansvarlig politiker, der vil gøre sit yderste for at rette op på miseren, så jeg stemmer på hende den 24 september. Der er jo ikke andet at gøre”, sagde han og fortsatte med en appel til os to danskere, om vi europæere skal presse EU til endelig af gøre noget effektivt for at forsvare vores kultur og økonomi. Jeg giver ham ret og sender budskabet videre!
Det lød næsten som om Mathias havde læst Berlingske for nylig. Her sagde den sikkert højt gagerede engelske internationale toprådgiver, Simon Anholt: »Der er kun én rigtig international supermagt tilbage. Den supermagt er befolkningens holdning.”
Med lidt held kan man altså få samme indsigt over en øl i gemytligt selskab på en tysk knejpe, der beviser, at der findes steder, hvor EU faktisk er folkeligt forankret.

17 kommentarer RSS

 1. Af Kurt Asserholm

  -

  Moralen må være at der skal liv i de danske brune værtshuse igen. Jeg foreslår at Nedlægge DR, og kanalisere de 3,5 milliarder årligt til genetablering af brune værtshuse over hele landet.

 2. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Jeg redegjorde stærkt forenklet for den danske position, hvilket udløste stor skuffelse hos Mathias. Han havde i sin lykkelige uvidenhed troet, at Danmark var til at stole på, når det gælder EU. ”

  Oversat til klart sprog: Du bagtalte Danmark på det groveste, og fik den forventede og ønskede reaktion.

  Hvis du havde forklaret ham, hvilke begrundelser, der ligger bag den danske udlændingepolitik, så havde reaktionen givetvis været helt anderledes – og positiv.

  Du er desværre blot én af mange “lærte”, der bagtaler Danmark på det groveste, når du er i udlandet, og som dermed er medskyldig i dte bizarre ry, som Danmark har i visse, politisk korrekte kredse i udlandet.

  • Af Torben Steno

   -

   Stavefejlen lært og ikke lærd, den giver jeg dig. Undskyld, den er rettet nu. Men resten er noget modbydeligt lort. Hvorfra ved du, at min frem stilling af Danmarks position skulle være en bagtalelse af Danmark?

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  ” Merkel har svigtet, men hun er en ansvarlig politiker, der vil gøre sit yderste for at rette op på miseren, så jeg stemmer på hende den 24 september.”

  Det er som bekendt Merkel, der har svigtet EU og Europa groft, endda, og de problemer, som er en direkte følge af hendes uansvarlighed, må hun, og hendes vælgere selv klare.

  Hvis det stod til Merkel, og en del af hendes vælgere, så var migrationsstrømmen blot starten på en folkevandring fra Afrika, Mellemøsten – og endda Bangladesh.

  Folkevandringen er kun bremset ned, på grund af den omfattende modstand mod folkevandringen fra den almindelige befolkning, der må leve med følgerne af de uansvarlige politikeres – f.eks. Merkel – komplet urealistiske og kaosskabende migrationspolitik.

 4. Af bent jensen

  -

  Mer kel virker som om hun er i sine følelsers og mavefornemmelsers vold. Hendes politik er kortsynet og farlig. Den europæiske fred og sikkerhed er stærkt truet pga. hendes og EUs politik. I England, Frankrig, Italien og Grækenland etc. er gadekampe mellem militær og politi på den ene side, og afrikanske og arabiske migranter på den anden side, nu et dagligt fænomen. Se diverse film om uroligheder og drab på nettet.

 5. Af Torben Steno

  -

  Stavefejlen er pinligt. Glæd dig over denne ene træffer!

 6. Af bent jensen

  -

  Hvis man søger under “terror i Europa/Sverige/frankrig/England” kan man se kort over de mange, mange steder store og små aktioner har fundet sted. Man kan også finde noget om muslimske hæres (og sørøveres) voldsomme angreb på vores lande i tidligere tider. Angreb der blev slået tilbage af kristne riddere og soldater. Og ellers er der blodige og chokerende film/nyheder i den korte avis, 180 gra, snaphanen og you tube.

 7. Af M Jørgensen

  -

  Der fortælles mange sandheder på de små brune værtshuse , som desværre mister terræn i disse år.

 8. Af Ib Kyv

  -

  Der findes et hav af miskendte genier på alle værtshuse, barer, bodegaer og vinhuse, der snildt kan løse alle verdens problemer.

  Jo fuldere, de bliver, jo klogere tror de, de er.

 9. Af Finn Larsen

  -

  Lad dog Englænderne vise hvor godt de kan drive det uden EU. Lad os derefter tage stilling til om Danmark vil stå bedre uden for EU. Tyskland kører p.t. helt fantastisk godt og kan naturligvis sagtens opsuge 1 mio. syrere. Husk på at i tyskland tjener folk kun det de er værd og det giver en masse jobs til meget lave lønninger så migranter hurtigt kan integreres.

 10. Af Niels Peter Lemche

  -

  Fin blog, og naturligvis ilde hørt! Og mht. Merkel, ja, så er der seks uger til hun bliver genvalgt … fordi der ikke er andre muligheder, som Stenos kilde udtrykker det.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  FINN LARSEN, man skal altid huske på, at det var englænderne, der bad om at være med. De blev ikke inviteret indenfor. De Gaulle vetoede mindst én britisk ansøgning.

  Nu vil de ud igen og tror, at det er en katastrofe for fællesskabet. Jamen, lad dem dog!

 12. Af Martin Hansen

  -

  Torben, Dont feed the troll JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN.
  Den sidste supermagt i verden er folkemassen. Jeg tror den er større i knejpe-kulturen end skinny cafe latte kulturen – Heldigvis 🙂
  Og den stigende europæiske erkendelse af at vi vil udviske os selv som en etnisk og semi-religiøs homogenitet, hvis vi tillader at krisen fortsætter, er efterhånden ved at blive både dybere og bredere. Vores eget socialdemokrati og SF er begge gode eksempler på dette. Og de central-europæiske stater er 100% klar til at sige NEJ TAK til endnu en osmannisk invasion. Om 6 mdr er de 110% på.

  Så faren er jo i hvor høj grad vi vedblivende skal tillade de historie og gudsløse kommunister samt kulturradikale i Europa at have magt som de har agt.

  Og har vi andre lyst til at blive kaldt nazister & racister – hmmm tjaahh. Jeg er sq efterhånden ved at at være pisseligeglad med hvad den frelste minoritet sætter af prædikat på mig.
  Men jeg håber på, og vil kæmpe for, at indsats- og rullekommandoer IKKE igen skal indsættes i Europa. Frygter blot for, at det vil være udkommet af den frelste elites ligegyldighed overfor den oprindelige befolkning.

 13. Af G. Sørensen

  -

  Forfulgte folk. Jamen migranter og andre fattige er skam forfulgte. De forfølger da hinanden for fulde sejl. Her i landet forfølger det offentlige og jobcentrene borgere. Alle er forfulgte undtagen kvinder med tørklæder. de får ikke krummet et hår på deres hoveder, hvis de da har noget hår? Det står hen i det uvisse.

 14. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Det er sandt, at alt for mange, alt for ofte bliver beskyldt for, at være racister og nazister af den yderste venstrefløj.

  Men det er tragisk, netop fordi det devalurerer begreberne, og til sidst får flere og flere til, at være ligeglade med, at blive beskyldt for at være racist, eller nazist.

  For antisemitisme, samt principiel afstandtagen fra demokrati og menneskerettigheder, er stadig ekstremt problematiske holdninger, der nu primært fremføres af antisemitiske, antidemokratisk islamister, der bekæmper centrale menneskerettigheder med terror.

 15. Af Ib Kyv

  -

  I vore dage er der ikke særlig stor grund til, at frygte et antidemokratisk ølstuekup.

  For vor tids højreradikale, revolutionære antisemitter sidder jo i hashklubberne.

 16. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  “…i hvor høj grad vi vedblivende skal tillade de historie og gudsløse kommunister samt kulturradikale i Europa at have magt som de har agt. ”

  Tillade?

  Vil du bruge vold og magt, til at afsætte demokratisk valgte politikere?

  Så forstår jeg bedre, at du er ligeglad med, om du bliver kaldt nazist, for du er tydeligvis ikke demokrat, hvis du er parat til, at bruge vold til, at afsætte demokratisk valgte politikere.

  Desuden lever du i fortiden, hvis du bilder dig ind, at egentlige kommunister er et reelt problem i vore dage:

  Det er efterhånden lang tid siden, at den konservative politiker, Angela Merkel, var sekretær for agitation og propaganda i det østtyske kommunistpartis ungdomsafdeling…

Kommentarer er lukket.