Tabt Sutten

Af Jarl Cordua 47

Opdateret:

”Har de helt tabt sutten derinde? Det er da almindelig kendt, at zionisterne har været dybt involveret i IS (Islamisk Stat)”. Sådan formulerede Enhedslistens spidskandidat ved kommunalvalget i november og nuværende byrådsmedlem i Køge, Niels Rolskov i en kommentar til at S-byrådspolitiker og tidligere viceborgmester i Ishøj, Seyit Ahmet Özkan, tirsdag i denne uge selv fandt udgangen af Socialdemokratiet.

Özkan, der har tyrkiske rødder og er en kendt varm støtte til Tyrkiets halvdiktator Erdogan, havde nemlig tidligere her i sommer præsenteret en lignende opsigtsvækkende sammensværgelsesteori om, at det er de jødiske zionister som i virkeligheden står bag terrororganisationen Islamisk Stat. S-toppen var i begyndelsen underlig tavs, men der var dog en markant MF’er fra S, Lars Aslan Rasmussen, der ikke efterlod nogen som helst tvivl om, hvad almindelige socialdemokrater mente om sagen. Efter lidt betænkningstid blev det dog i denne uge endelig for meget for Ishøjs socialdemokratiske borgmester, der gjorde det krystalklart, at den slags ytringer og synspunkter var helt uforeneligt med at være socialdemokrat. Det lignede et tilbud til Özkan, som var svært afviseligt: Gå selv eller bliv smidt ud!

Indtil videre er Niels Rolskov fredet af Enhedslistens landsledelse, der ikke har reageret på de bemærkelsesværdige udtalelser. Lokalt i Køge er S i øvrigt i valgforbund med Rolskov og EL. Formentlig vælger EL-toppen også, at lade de lokale rage kastanjerne ud af ilden. Det kan man da håbe på, selv om at det også står klart, at alt for mange på venstrefløjen historisk set har været tilbøjelige til at abonnere på selv den værste og mest hadske anti-israelske propaganda.

Èn ting er at være bekendende anti-zionist dvs. bekæmpe nogle jøders bestræbelser for at bevare og styrke den jødiske stat. Det kan man udmærket være uden at blive klassificeret som egentlig antisemit og dermed racist samt fortaler for at ekspedere flest mulige jøder ud af denne verden.

Der, hvor kæden hopper af, er at man som folkevalgt politiker udstiller sin manglende dømmekraft ved at gøre sig til talsmand for de værste og mest besynderlige konspirationsteorier, der involverer jøder. Det kunne foruden en grundlæggende manglende evne til at skelne skidt fra kanel også tyde på en fordomsfuldhed, der indikerer egentlig antisemitisme, at man seriøst fremmaner billedet af sådanne sammensværgelsesteorier om jøder, og som historisk set generelt er stærkt belastende, da det i sidste ende førte til Holocaust. Især, når selv skyggen af beviser, er totalt fraværende.

Man kan undre sig over, at Mette Frederiksen og Pernille Skipper ikke langt hurtigere og markant utvetydigt får lagt klart afstand til partifæller, der udtaler sig med så ubehagelige synspunkter.

Jeg husker i en helt anden tid, hvordan Uffe Ellemann-Jensen, der som formand for Venstre meget klart fik sagt tydeligt fra i forhold til en V-folketingskandidat og tidligere MF for bl.a. Fremskridtspartiet, der i et læserbrev i Politiken gjorde sig til talsmand for synspunktet om, at jøder havde uforholdsmæssig indflydelse i dansk dagspresse. Der blev da skåret hårdt og klart igennem, og den pågældende fandt også hurtigt selv døren ud af partiet. Ingen kom mig bekendt til at savne ham.

I dag kan man spørge: Hvorfor skal det være så svært for EL og S at sige klart fra, og hvorfor tager det så lang tid og først når pressen spørger ind til sagen?

47 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jarl Cordua, tak for et godt indlæg. Den er nu heller ikke blevet lettere siden Macron forleden for at behage Netanyahu udtale, at antizionisme og antisemitisme er det samme. Jeg husker ikke den præcise ordlyd, men noget i den retning.

  Men jeg husker også for mit første ophold i Jerusalem (i 1974) en indskrift på en mur ved Mea Shearim: Judaism og zionisme er to helt forskellige ting. Nu har de ortodokse i Mea Shearim nok aldrig anerkendt staten Israel, som de finder er ugedelig. Derfor anmodede de i 1948 den jordanske emir om at måtte blive hans undersåttere. Han sagde klogeligt nej.

  Det er i øvrigt et kæmpeproblem for folk som Netanyahu, at zionismen er stærkt svækket i dagens Israel. De unge er dødtrætte af hele tiden at høre om fortidens helte.

 2. Af Susanne Mikkelsen

  -

  Et tankeeksperiment:

  Et medlem af DF/NB sagde/skrev noget tilsvarende…

  Alle medier havde krævet udsmidning øjeblikkeligt – der havde været gule bjælker overalt på TV2 News og alle netmedier – og ikke mindst formændene og -pigerne havde været belejret af journalister..

  Tak til Cordua for at fremstille venstrefløjens dobbeltmoral.

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  SUSANNE MIKKELSEN, det er jo venstrefløjens tradition at være anti-israelsk. Så kalder de det antizionisme. Det er naturligvis i sin orden at kritisere Israel for sin behandling af befolkningen i de besatte områder. Det har Danmark og det meste af resten af verden gjort i 50 år uden, at det har ændret meget.

  Men da venstreorientered enten er meget unge eller mennesker, der har glemt hovedet engang i deres ungdom (du husker den gamle med, at hvis man ikke stemmer rødt som ung, har man ikke noget hjerte; men hvis man gør det, når man bliver ældre, har man ikke noget hoved!), så har de ikke opdaget eller ikke villet opdage, hvad der foregår i Mellemøsten. Så når der kommer nogle islamister og råber ned med Israel og zionisterne, så tror de bare, at det er deres gamle fantasier, der er kommet op igen — og så er det noget helt andet.

 4. Af Anders Lovmose

  -

  Jarl Cordua citat: Èn ting er at være bekendende anti-zionist dvs. bekæmpe nogle jøders bestræbelser for at bevare og styrke den jødiske stat. Det kan man udmærket være uden at blive klassificeret som egentlig antisemit…

  Hvabehar? At være zionist betyder intet mindre eller mere end at man ønsker Israels fortsatte eksistens som en jødisk stat, dvs. jødisk selvbestemmelse under folkeretten. At modsætte sig dette er antisemitisme. Dette har Europa Parlamentet klart indikeret.

  Examples of the ways in which antisemitism manifests itself with regard to the State of Israel taking into account the overall context could include:

  Denying the Jewish people their right to self-determination, e.g., by claiming that the existence of a State of Israel is a racist endeavor. http://www.antisem. eu

 5. Af Niels Peter Lemche

  -

  Anders Lovmose, nej, det er lige kommet på.

  Men du kan godt høre fra unge israelere, at zionismen er døende i Israel. Min svigerdatter i begyndelsen af fyrrerne er glødende zionist, hendes lillebro sidst i tyverne er det bestemt ikke. Faren, jo måske, men han var også i syrisk fangenskab i 1973-4.

  De fleste israelere vil jo bare have lov at leve i fred. Som en tazichauffør i Tel Aviv sagde til mig i 1974: Giv dem det hele tilbage, hvis bare vi kan få fred.

  Men læg også mærke til Netanyahus politik: HVor gang der er optakt til forsoning, som sætter han et eller andet igang for at få dem til at løbe hver til sidst.

  Men ligefrem at have aktier i IS, den er for langt ude. Faktisk fungerer Israel som et retssamfund, selv om det gerne glemmes. Derfor ryger Netanyahu i spjældet, så snart han er færdig som premierminister, for han har også haft fingrene i kagedåsen ligesom sin forgænger, der endte sammesteds.

 6. Af Kim Olsen

  -

  Og hvad med den israelske general? Der har simpelthen gået en jøde rundt i generalsuniform og undervist IS-krigere 🙂 Godt at irakerne fik ham anholdt. Og godt at historien om ham kom til Enhedslistens kendskab.
  Der er nemlig ingen andre, som kender til historien 🙂
  Og det er egentlig lidt mærkeligt når man tænker på hvilken info-ops sejr det ville være for hele den arabiske verden.
  Man kommer sgu til at tænke på Lisbeth, når man læser den historie.

 7. Af Niels Peter Lemche

  -

  KIM OLSEN, kernen i historien er måske, at sårede fra Syrien — især børn — er blevet behandlet på israelske hospitaler.

  Og så var der lige episoden fornylig, da syriske granater faldt på israelsk besat område i Golan, og Israel slog igen ved at ødelægge nogle af Assads kampvogne.

 8. Af Niels Peter Lemche

  -

  KIM OLSEN, kernen i historien er måske, at sårede fra Syrien — især børn — er blevet behandlet på israelske hospitaler.

  Og så var der lige episoden fornylig, da syriske granater faldt på israelsk besat område i Golan, og Israel slog igen ved at ødelægge nogle af Assads kampvogne.

 9. Af Kim Olsen

  -

  NPL
  Ja, den kan godt være twistet.
  Vær lige opmærksom på, at der nok kommer nogle bizarre indlæg i navne, som minder om mit.
  Erfaringsmæssigt.
  Jeg skriver ikke resten af dagen 🙂

 10. Af Kim Olsen

  -

  Og dog….
  Når man kigger på Køges demografi, kan Niels Rolskovs udtalelser være udtryk for simpel populisme. Man siger hvad man tror at vælgerne ønsker at høre!

 11. Af Anders Lovmose

  -

  Niels Lemche, muligvis blander du tingene sammen. At være zionist har intet at gøre med om man er på højre eller venstrefløjen, eller elsker/ikke elsker Netanyahu eller tror på fredsprocessen. Zionisme er ganske enkelt jødisk selvbestemmelse som folk. Afviser man jøderne denne ret så har man et antisemitisk problem hvilket Macron forøvrigt påpegede fuldstændigt korrekt.

 12. Af Peter Von Dudelsack

  -

  Jeg undres til stadighed over, at der findes så mange “mærkelige” udtryk for kritk af israelerne, hvorfor kan man ikke bare bruge ordet kritik, frem for antisemitisme, antizionisme osv. er det ikke bare at udvande og fjerne fokus i en diskusion?

  Nå men anyway, enhedslisten er langt ude i deres melding, og det samme er den diktator støttende socialdemokrat, længere er den ikke.

 13. Af Niels Larsen

  -

  Bloggens emne er der sådan set intet at sige til. Venstrefløjserne er lige så uvidende tåbelige, som de alle dage har været mht. jøder, zionisme, antisemitisme og [censur] i Israels nabolande iøvrigt.

 14. Af Steen Ehlers

  -

  Når man hører de fiktive påstande fremsat af Enhedsliste-folk kan man ikke lade være med at tænke over, hvor tit danskere kommenterer mange amerikaneres forskruede verdensbilleder i form af intelligent design, Obama som muslim. Man må bare indse, at sådanne opfattelser ikke er unikke for amerikanere. Og det er desværre én af de negative følger af, at nyhedsstrømmen flytter over på nettet, hvor alle nyheder og rygter bliver videreformidlet inden en redaktør har dobbelttjekket om informationen holder vand.
  Det er da altid noget, at nogle media har indset behovet for faktatjek som f.eks. programmet detektor – meget gerne flere af dem.
  Jf. diskussionen omkring betydningen f ordet zionisme ville det også være rart, hvis der var media, der så det som deres opgave at hive folk i ørerne, der misbruger sproget.
  Som f.eks. politikere der udtrykker skattelettelser som noget politikere “giver”. De reducerer noget Skat, som de opkræver. Men den valgte formulering antyder, at alle penge i udgangspunktet er statens, som politikerne så i deres gavmildhed kan dele ud af. Det er jo åbenlyst en løgn og et eksempel på det, som George Orwell kaldte “newspeak” i bogen Animal Farm. De mange forskellige betegnelser folk bruger for at camouflere deres jødehad under en “pæn” facade er jo udtryk for det samme.

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  A N D E R S L O V M O S E, du skal nok prøve at få tingene bedre på plads. Du kunne sige, at alle zionister er jøder (næsten sandt), men samtidig kan jeg sige, at ikke alle jøder er zionister.

  Nogle af Israels værste fjender er dem, der ikke kan se, at det er noget pivende galt. Netanyahu er selvfølgelig fuldstændig principløs. For ham gælder det kun om at overleve, for at han ikke skal i spjældet. Derfor kom han fornylig med udtalelsen, at kun ortodokse jøder er jøder. Så lukkede ikke så få rigmænd i USA for pengekassen. Og så gælder det, at disse ortodokse jøder stort set er fritaget for militærtjeneste, dvs. de er netop dem, der ikke vil forsvare staten.

  Det er klart, at møder du folk som Shlomo Sand og Ilan Pappé, så har du at gøre med israelske intellektuelle, som bestemt har gjort op med zionismen. Det samme gælder vel også Daniel Barenboim. Men er de ikke jøder? Og alle tre er israelske statsborgere.

  Som sædvanlig skal man se lidt til begge sider for at få et fornuftigt perspektiv. Man behøver jo ikke at skrive under på de gale faka news om Israels involvering i IS.

  Lige efter 11 SEP var jeg i Amman til en konference. Araberne omkring os var forfærdede: Ingen muslim kan gøre sådan noget! Bortset fra en ældre forretningsmand, som helt kynisk sagde, jo, selvfølgelig kan de det.

 16. Af Lars Bendtsen

  -

  Niels P Lemche
  “Det er i øvrigt et kæmpeproblem for folk som Netanyahu, at zionismen er stærkt svækket i dagens Israel. De unge er dødtrætte af hele tiden at høre om fortidens helte.”

  Betyder det, at Israel begynder med tilbagetrækning fra de besatte områder ellers giver din udtale ingen mening! Hvis ungdommen i Israel er trætte af konflikter, startet af de religiøse/ zionisterne så vil de også sætte dem uden for døren når de overtager landet og sætter kursen mod fremtiden. Jeg ved de er meget trætte af deres værnepligt som de religiøse slipper for, men hvor det konstant er de religiøse der begynder konflikterne.
  Prøv at tale med de unge Israeler i Indien der lige er sluppet ud af hæren fra aftjent værnepligt om hvorfor de ryger, drikker og indtager stoffer i et sådant omfang, at staten Israel sammen med den Indiske regering har måtte indføre specielle regler for Israeler og hvor længe de må opholde sig i landet. De gik simpelhen amok i gaderne når de fik for meget indebors p.g.a. de ting de oplevede og udførte mod araberne/Palæstinenserne i de besatte områder.
  Så efter hvad du skriver må der meget snart komme en fred.

  ps. en side bemærkning til dit citat “Hvis man ikke er socialist som ung, har man ikke noget hjerte, sagde Winston Churchill og tilføjede, hvis man ikke er borgerlig, når man bliver ældre, har man ikke nogen hjerne.”
  W.C var stor tilhænger af Franco og Mussolini. Han havde mere tilfælles med disse to herrer end han havde med den demokratiske tanke eller forståelse af socialisme, så man skal passe på med at komme med udtalelser når de kommer fra en person som W.C
  Manden var imperialist og ønskede at bevare det Engelske imperium efter krigen og det siger alt om personen ikke har forstået demokrati og de rettigheder der kommer efter.. Forøvrigt mener mange historiker i dag, at det var W.C der fik Mussolini myrdet p.g.a. deres breve før krigen hvor W.C hylder ham i store ord.

 17. Af Anders Lovmose

  -

  NPL, jeg tror simpelthen ikke du har forstået det meste af det jeg har skrevet. Du er ude på et sidespor når du diskutere jøder og andre godtfolk der ikke er zionister. Der er jo klart forskel på at være imod jødisk selvbestemmelse (antizionisme) og at være ligeglad. Fortsat god dag.

 18. Af Niels Peter Lemche

  -

  L A R S B E N D T S E N, Jeg drejede lige Churchill-citatet, så det passede bedre.

  Jeg ved ikke, om der nogensinde bliver fred. Diskussionen har været end del af mit liv i halvtreds år, og man er ikke noget nogen vegne i al den tid.

  Som jeg ser det, er det integrationen mellem den arabiske og jødiske ungdom i Israel (ikke i områderne), der kunne lede videre til noget fornuftigt. Der er jo nogle israelske arabere, der har fattet noget af det at leve i en stat, hvor der er sørget for borgerne med forsikringer, gratis behandling på sygehusene, begrænset korruption og i det hele taget en forventning om at leve 20 år længere end deres fætre uden for Israel. Det er ved at blive lidt i stil med Monty Pyton: Hvad godt har romerne gjort for os.

  Personlig så jeg helst en én-statsløsning, der omfattede Israel og de besatte områder. To-statsløsningen har Israel saboteret. Se på kort over, hvad der er overladt til palæstinenserne af de besatte områder. Men den løsning har nok heller ikke nogen gang på jorden, fordi araberne i så tilfælde ville have overtaget i landet.

 19. Af Niels Peter Lemche

  -

  A N D E R S L O V M O S E, du har simpelthen ikke forstået, at man kan være antizionist uden at være imod en jødisk stat. Det er det, de israelske intellektuelle, jeg lige nævnte står for. EU udtale sig ikke om zionisme i det citat, du anførte, men om modstand med jødernes ret til et hjem. Prøv at genlæse det.

  Din identifikation af en zionist som en, der støtter staten Israels eksistens, dur simpelthen ikke, og du blæser på den ortodokse del af jødedommen, hvoraf mange er bosat i Israel — har du været i Jerusalem for nylig? — som opfatter den verdslige stat Israel som blasfemi og ikke vil løfte en hånd for at forsvare den. De betaler heller ikke til den, men er da glade for det, som staten betaler til dem.

  Herzl viste i sit manifest tydeligere, at det var nødvendigt med et område for jøderne, selv om man lige på det tidspunkt menet, at integrationen ville unødvendigøre det. Begivenhederne viste, at han havde ret.

 20. Af Anders Lovmose

  -

  NPL, du har simplethen opfundet din egen definition på zionisme og antizionisme uden jordforbindelse eller hold i virkeligheden. Det er ikke interessant at diskutere. Anskaf dig venligst en ordbog eller slå op på wikipedia osv. Held og lykke med det.

 21. Af Anders Lovmose

  -

  NPL, du har simpelthen opfundet din egen definition på zionisme og antizionisme uden jordforbindelse eller hold i virkeligheden. Det er ikke interessant at diskutere. Anskaf dig venligst en ordbog eller slå op på wikipedia osv. Held og lykke med det.

 22. Af Kim Kaos

  -

  Hvorfor kalder du Fascistogan for en halvdiktator?

  – manden er fuldblodsdiktator.

 23. Af Niels Peter Lemche

  -

  A N D E R S L O V M O S E, det er selvfølgelig dumt bare at stå og råbe ad hinanden: Du er dum; men jeg mangler at høre om dine kompetancer, når det gælder Mellemøsten og Israel. For åbenbart har du ikke en idé om, hvad der foregår dernede, men har forlængst låst dig fast i en bestemt opfattelse.

  Har du f.eks. læst nogle af de israelske intellektuelle, jeg nævnte? Pappé har skrevet nogle barske bøger, Sand er grundig upopulær i Israel, og så er der de jøder, som man ikke længere lukker ind i landet som Norman Finkelstein.

  Jeg har så yderligere muligheden for daglige diskussioner om emnet med en israeler, min svigerdatter, som — som jeg skrev — er glødende zionist.

  Men hvad har du bag dit pseudonym?

 24. Af Niels Peter Lemche

  -

  A N D E R S L O V M O S E, det er selvfølgelig dumt bare at stå og råbe ad hinanden: Du er dum; men jeg mangler at høre om dine kompetancer, når det gælder Mellemøsten og Israel. For åbenbart har du ikke en idé om, hvad der foregår dernede, men har forlængst låst dig fast i en bestemt opfattelse.

  Har du f.eks. læst nogle af de israelske intellektuelle, jeg nævnte? Pappé har skrevet nogle barske bøger, Sand er grundig upopulær i Israel, og så er der de jøder, som man ikke længere lukker ind i landet som Norman Finkelstein.

  Jeg har så yderligere muligheden for daglige diskussioner om emnet med en israeler, min svigerdatter, som — som jeg skrev — er glødende zionist.

  Men hvad har du bag dit pseudonym?

 25. Af Niels Peter Lemche

  -

  G ü r, den eneste konspirationsteori, jeg vil tilslutte mig siger, at E r d o g a n bare afskaffer demokratiet for at bevare demokratiet! Den har du nok ikke hørt før!

  Men blev bare i mørket. Så marginaliserer I jer selv og bliver ikke noget problem for os eller østasiaterne, som ikke domineres af mørkemænd og deres forrykte meninger.

 26. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Selvfølgelig står “zionisterne” ikke bag Islamisk Stat.

  Islamisk Stat blev dannet af sunni-muslimske officerer, der var blevet fyret fra den irakiske hær, fordi shia-majoriteten i Irak, der udgør flertallet af befolkningen i Irak, havde mistet tilliden til de sunni-muslimske officerer, der var en del af Saddam Husseins undertrykkelsesapparat.

  Men Israel anser den syriske præsident, Assad, for at være hovedfjenden i konflikten i Syrien, fordi Assad er allieret med den shia-muslimske, iranske terrororganisation, Hizbollah, der allerede har sendt raketter mod Israel én gang.

  Hizbollah har tilsyneladende planer om, at bygge en fabrik til “præcisionsmissiler” i Syrien, når stridighederne falder til ro, og hvis dét er rigtigt, så er Israels indirekte støtte, til nogle af de islamistiske “oprørere” i Syrien, strategisk velbegrundet.

  Israel har selvfølgelig ikke støttet I.S. med våben eller militærrådgivere, selvom Israel anser Assad for, at være hovedfjenden, men det er et dokumenteret faktum, at Israel har givet omfattende lægeshjælp til sårede, syriske islamister, der vil vælte Assad.

  Israels lægehjælp til sårede, syriske islamister har ivørigt haft den indlsyende virkning, at mange syriske islamister, der tidligere anså Israel for, at være hovedfjenden, nu anser Assad for, at være hovedfjenden.

  Israel blev som bekendt dannet af den zionistiske terrororganisation, Irgun, der senere forvandlede sig til dét parti, der nu regerer Israel.

 27. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  IS er en sunni-muslimsk terrororganisation, hvis strenge, religiøse ideologi er beslægtet med wahabismen – blot mere fundamentalistisk:

  Saudi Arabien kasserede for omkring ti år siden en del skolebøger til saudiske skolebørn, fordi læreplanen var blevet ændret, så de saudiske skolelever ikke længere skulle lære, at slaveri er tilladt, fordi sharia tillader slaveri, som der stadig stod i de kasserede skolebøger, selvom det er over 50 år siden, at slaverri blev forbudt i Saudi Arabien.

  De kasserede, saudiske skolebøger blev senere fundet i Islamisk Stat, der som bekendt netop tillod slaveri, fordi sharia tillader slaveri.

 28. Af Niels Peter Lemche

  -

  J A K O B S C H M I D T-R A S M U S S E N, nej, Israel blev ikke dannet af Irgun, men regeres idag af et parti, der har sine rødder i Irgun. Pionærerne havde skikkelser som Ben .Gurion, Golda Meir, Yogal Allon m.fl. Det var Haganah, der endda havde væbnede sammenstød med Irgun.

  Og mht. Assad: Det sidste, Israel ønsker, er Assads fald. De har al mulig interesse i at bevare ham ved “magten” i Damaskus, ligesom de støtter hashemitterne i Jordan. Irans indflydelse er et problem, men så er russerne der nu til at neutralisere den.

 29. Af Lis Jernø

  -

  Min største bekymring er, om de hellige, syriske frihedskæmpere får lov til, at tage deres barnebrude med til Danmark, når de flygter fra Assads diktatur – eller om racisterne IGEN vil spænde ben for kærligheden!

  (Apropos “politikere med bizarre sammensværgelsesteorier”; hvem husker ikke Venstres spidskandidat i EU, Morten Løkkegaards, dybt indsigtfulde teorier om, hvem der stod bag 9/11?)

 30. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Lemche

  Hvis Hizbollah virkeligt har planer om, at bygge en fabrik til fremstilling af præcisionsmissiler i Syrien, når og hvis Assad vinder konflikten i Syrien, og Assad´virkeligt giver tilladelsen, så KAN Israel ikke bare finde sig i, at Assad vinder konflikten.

  Mon ikke undersøgelsen af de seneste giftgasangeb vil munde i en konklusion om, at det var Assad, der stod bag, selvom Assads giftgaslagre burde være destrueret, og at det derfor er “nødvendigt”, at sætte amerikanske styrker ind for, at fjerne Assad?

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN, Assad er kun et lille problem. Da han var begyndt at samle uran til en, du ved nok hvad, s娔hentede” Israel uranen oppe i nærheden af Aleppo. Israel kan likvidere Assad den dag, de skulle ønske det. Men hvis jeg skal komme med en teori, så har de aftalt det med russerne og måske endda Erdogan.

  Du så også, hvordan de behandlede transporter til Hizbollah gennem Syrien. De smadrede dem ovre ved Palmyra og skældte endda ud på syrerne, fordi de havde skudt efter dem.

  Når IS ikke angreb Israel, så var det fordi, de vidste, at det var selvmord.

 32. Af N. Jensn

  -

  @ Lemche

  På en anden blok har du taget voldsom afstand fra udtrykket ‘den jødiske stamme’

  Men du tager ikke afstand fra udtrykket ‘det jødiske folk’

  Så Lemche, hvordan vil du definere det ‘jødiske folk’ ?

  Det kan jo ikke dreje sig om, hvilken overtro, man har valgt at tilslutte sig.

  Man taler jo ikke om det katolske folk, eller det protestantiske folk.

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  N. JENSN, jeg ville definere “det jødiske folk” på samme måde, som jeg ville definere det danske folk: Det jødiske/danske folk består af dem, der regner sig for medlem heraf, og som af andre regnes for medlemmer heraf. Det er den nu klassiske definition på etnicitet, der går tilbage til Fredrik Barth, Ethnic Groups and Boundaries, Oslo 1969.

 34. Af peter kocsis

  -

  Lovmose: ” Zionisme er ganske enkelt jødisk selvbestemmelse som folk”

  Det var den første del af definitionen. Du glemte den anden del:
  ” på et andet folks bekostning.”

 35. Af Birger Nielsen

  -

  Ufatteligt at den danske venstrefløj altid har taget arabernes parti i relation til Israel. Principielt burde sympatien jo ligge hos israelerne, der fra starten dyrkede den kollektive tanke som grundlag og basis for staten (kibbutzbevægelsen). Israel er i dag et moderne demokrati, som generelt hylder de vestlige værdier, hvor imod araberne over en kam generelt bygger på middelalderlige religøse dogmer, som burde stride mod alt, hvad en socialist ønsker sig. Uforklarligt.

 36. Af Niels Peter Lemche

  -

  B I R G E R N I E L S E N, jep, men gør Israel en bjørnetjeneste og sig, at alt hvad landet gør er godt.

  Men problemet er, at vi dømmer Israel med vores egen standard, og araberne med en anden. Det er faktisk også en form for racisme.

 37. Af Birger Nielsen

  -

  Lemche
  Alt hvad Israel gør er ikke godt. Bestemt ikke. Der er jo også intern kritik i landet, som man kender i et demokrati. De fleste israelere er lige så lidt religiøse som de fleste danskere og bryder sig meget lidt om de rabiate ortodokse jøder, som ikke bidrager med noget positivt til Israel. Mange af de arabere, som bor i selve Israel og har stemmeret, trives givetvis langt bedre end de fleste øvrige muslimer i Mellemøsten og Afrika.
  Israel har i næsten 60 år haft det problem, at befolkningen ustandselig skal være på vagt overfor 20 gange så mange arabere. Derfor kan man måske undskylde nogle af deres handlinger.

 38. Af Niels Peter Lemche

  -

  B I R G E R N I E L S E N – og så er der et andet interessant psykologisk fænomen: Fordi jødernes skæbne var så forfærdelig i det 20. årh., så skal de sagtsusendemig være dydsmønstre. Det er endnu en måde at gøre dem til ofre. Højst mærkværdigt.

 39. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Jan Petersen
  Se BBC’s dokumentar om IS, ISIS. Den er meget seværdig og meget informativ. Den handler ikke om indflydelse fra Israel, men om fængslede irakiske generaler, yderligtgående religiøse skikkelser og regulære kriminelle. Det er sådan set det ISIS består af. Mvh R.

  Gür sikke noget uoplyst sludder du render med. Du stikker plader hurtigere, end en hest kan rende.

  Og nu er L I S B E D T H gået i udbrud under et andet navn, så er alt som det plejer..

 40. Af Kim Olsen

  -

  Tak Cordua
  Der er ikke blevet slettet et eneste indlæg, som kunne have bidraget til debatten.

 41. Af J Nielsen

  -

  “Man taler jo ikke om det katolske folk, eller det protestantiske folk.”

  Det har vist sig at folk ikke selv kan bestemme om de er jøder eller ej. Omverdenen har fjernet skellet mellem religion og folk.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  J N I E L S E N, nej, det har de selv været ret gode til. Men det er en konstant diskussion i Israel, hvem der er jøde. Det er derfor — bl.a. — at Netanyahus udspil med at kun ortodokse jøder er jøder har vakt så megen opstandelse.

  I øvrigt vil jeg tilføje, at når man taler om alle de grimme anti- ting, så har israelerne været nogle af de første til at bruge fyordene om deres kritikere. Dvs., man har ikke villet acceptere selv moderat kritik af Israel, men har beskyldt kritikerne for at være “n a z i s t e r”. Det går så vidt, at selv deres interne kritikere kan få det hæftet på sig. Det er hændt for min meget zionistiske svigerdatter, som blev passet op på sit universitet i Tel Aviv: Du er svigerdatter til n a z i s t e n Lemche… Du er selv n a z i s t!

  Man skal lige have det hele med.

 43. Af Finn Bjerrehave

  -

  Der er ingen kæde hoppet af, men vi har kigget ind i partiets sjæl, hvor Israel selvfølgelig som i Hitlertyskland er verdens største skurk.
  Måske også derfor israel aldrig har været inviteret indenfor i Nato, hvor vi alle kunne blive beskyttet af Israels kernevåben, men ak, Tyskland blokerer.
  Hvorfor er Israel ikke inviteret ind i EU, især når vi ønsker Tyrkiet i EU, og er Tyskland igen svaret ?
  Under dynen. Finn Vig.

 44. Af Hr. J Ha nsen

  -

  AF FINN BJERREHAVE – 3. AUGUST 2017 9:46

  Israel er ikke et europæisk i land.
  Og landet skal naturligvis ikke være medlem af EU.
  Bare fordi landet ikke ønsker fred med sine naboer.

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  FINN BJERREHAVE, mig bekendt har de aldrig bedt om at blive medlem. Og mht. EU har de aftaler, som ville forbavse de fleste, der ikke kender til det. De har også en række aftaler — de fleste hemmelige — med en række mellemøstlige lande. Israels største fjende er Israel selv, og så alle dem, der ukritisk siger god for, hvad de end finder på.

  Nå i hvert fald har de fået lov til at spille med i de europæiske fodboldturneringer.

 46. Af Glenn Madsen

  -

  Det det tilsyneladende uudryddelige jødevrøvl kommenteres ikke.
  Hvad det drejer som her er, måske ikke overraskende, multikulturaliseringen. At forestille sig et multikulturelt samfund uden islam er umuligt. Islam og muslimerne er hovedhjørnestenen i enhver multikulturaliseringsproces. Populært sagt: kan man finde sig i muslimer og islam kan man finde sig i hvad som helst. Derfor må man forsvarer islam under alle dens former og således også islams ansvar for ISIS; og således her ved at give ærkefjenden Israel skylden.

 47. Af jan ulrik friis

  -

  Lis Jernø “Min største bekymring er, om de hellige, syriske frihedskæmpere får lov til, at tage deres barnebrude med til Danmark, når de flygter fra Assads diktatur – eller om racisterne IGEN vil spænde ben for kærligheden!”

  Der ser du, racisterne var slet ikke racister, men helt almindelige danske bosat i Danmark og under dansk lovgivning, hvad der er det stik modsatte af sharia lovgivning, vi danske vil leve i fred i lov og orden i Danmark, hvad også er nøglen til lykke og velstand.

  Min forventning til Danmark at der udvises 0 tolerance overfor islam, ingen forståelse eller snak, 0 tolerance what so ever!

  Se selv et fejlslagen svensk eksperiment, idioti der i turbo fremavler radikal islam, det behøver vi nødvendigvis ikke at gentage i Danmark, nu kender vi til ulykken, et Sverige i undergang i vold i voldtægter i frygt og hverdagsterror, billeder af kattekillinger og grædende langskæggede flygtningebørn, fatalt om Danmark frivilligt går med Sverige ned i vanvid i indavl og undergang, for så er det da helt vores egen skyld!

  Egentligt kan vi også i Danmark begynde at tage hensyn til danskerne selv, det tror jeg danskerne vil påskynde.

  Det står frit for de der ønsker at udforske islamismes ondskab og dyrke volden at udrejse til Mellemøsten eller Afrika, for Danmarks vedkommende klogt og rimeligt at forlange at islamisterne og det til 100% forlader Danmark, og det kan i virkeligheden slet ikke gå hurtigt nok!

  Lis Jernø god tur, og kom aldrig tilbage til Danmark igen!

Kommentarer er lukket.