Sol sex sommer og socialhjælp

Af Torben Steno 44

Sol sommer og socialhjælp! Det slogan udråbt med et stort smil på læben og en bajer i hånden hørte jeg tit i min ungdom på Sydfyn i de tidlige firsere. Det var dengang statsministeren hed Anker Jørgensen. Arbejdsløsheden i Danmark var så betryggende høj at mange af os middelklassebørn, der lige havde forladt gymnasiet med en samfundsfaglig eksamen, trygt kunne tilslutte os det undertrykte proletariat uden frygt for at blive udkommanderet til beskidt fysisk arbejde på Svendborg Skibsværft. Den slags jobs var heldigvis allerede dengang besat af fremmedarbejdere. Velfærdsstatens kontanthjælp fungerede dengang for de bevidst arbejdssky i realiteten som en slags borgerløn. Altså en pose penge hver måned leveret helt uden modydelser. Beløbet var ikke svimlende, men stort nok til at man som ung uden gæld sagtens kunne finansiere det basale. I fred og ro kunne vi så bruge alle døgnets timer på at spille musik, male og afsøge vores indre for alle eventuelle kreative årer og andre mærkværdigheder. I mine kredse var der ikke mange forargede røster over denne skattebetalte selvoptagelse. Derimod var der også dengang en debat om indføre borgerløn, som en mulighed til folk, der ikke ønskede at være en del af systemet. De skulle mod en lav kontant ydelse få lov at være i fred. Begejstringen for ideen var dengang stort set kun at finde blandt enkelte radikale og så på den udogmatiske græsrodsvenstrefløj.

I dag er det omvendt. Herhjemme har Saxobanks grundlægger Lars Seier Christensen slået til lyd for, at vi bør overveje en lignende ordning, fordi teknologien på sigt formentlig vil overflødiggøre mange dårligt uddannede mennesker på arbejdsmarkedet. I Finland eksperimenterer en borgerlig regering med ideen. Og senest har den nye borgerligt ledede delstatsregering i Slesvig Holsten foreslået en ordning med 7436 kroner om måneden som betingelsesløs grundydelse.

Endnu er vi af primært moralske årsager ikke modne til lignende eksperimenter i Danmark. Det kan da ikke passe, at fællesskabet skal betale andre mennesker for at dandere den gennem hele livet, gjalder det bedste argument.

Men hvad nu hvis borgerløn faktisk er en god forretning både mentalt og økonomisk for os alle sammen?

Det tror jeg, det er. Beløbet skal naturligvis ikke være så højt, at det ikke kan betale sig at arbejde. Og har man valgt at lade sig forsørge uden at stå til rådighed for fællesskabet, må man selvfølgelig samtidig være indforstået med, at man heller ikke har ret til at modtage alle de dyre aktiveringskurser og uddannelsesmæssige opkvalificeringer som almindelige ledige får. Nej, man skal passe sig selv uden vrøvl.

Jeg tror faktisk ikke, at antallet af mennesker der vil gribe den mulighed er ret mange, fordi langt de fleste faktisk stadig gerne vil have et job. Men der findes heldigvis stadigvæk excentrikere i Danmark, der via borgerløn ville reducere fællesudgifterne til den lovpligtige offentlig omsorg. Mange af os kender sikkert en eller to, som økonomisk helt sikkert skaber lutter røde bundlinjer, men som til gengæld sætter kulør og bidrager til overskud på de regnskaber, der ikke bare er tørre tal.

En af denne genres helt store mestre er en akademisk uddannet herre midt i livet, som aldrig har haft eller ønsket sig et job. Til gengæld har han en kolossal libido, som manden har håndteret så fermt, at flere af hans kvindelige sagsbehandlere er blevet så fortryllede af deres helt egen kontanthjælpstyr, at de har ladet ham slippe for at tynge budgetterne yderligere ved at friholde ham for alverdens kostbar vækkeurstræning og meningsløse jobsøgningskurser. Der findes skam lidenskab i den offentlige sektor. Måske vil lidt af den gå tabt, hvis den slags typer bare kan modtage et kontant beløb uden hverken modydelser eller bare mødepligt til hyrdetimer.

 

44 kommentarer RSS

 1. Af Svend Jensen

  -

  Det er egentlig ikke så afskyeligt at hykle modydelse for modtagne håndører – det er gjort flere gange andre steder og tidligere i historien.
  I hele Ruslands sovjettid sagde alle lønslaver: Staten lader som om staten giver os løn og vi lader til gengæld som om vi arbejder.
  Hele den hysteriske hype omkring løn-arbejde relationen er et godt gammeldags Luthersk protestantisk moralsk kompleks – fyldt med religiøst nedarvede betingede reflekser. Siden Luther har de nordeuropæiske lande haft enorm succes, fordi vi fra barnsben altid har fået tudet ørerne fulde af “i dit ansigts sved skal du tjene dit brød” som et evigt omkvæd, der erstattede ridefogedens pisk.
  Det er her multi-kulti berigelsen stikker sit fjæs frem. De tilvandrede berigere lærer nemlig det helt modsatte fra barnsben; “i dit ansigts sved skal du grabse dit brød”.
  Så meget som du kan slippe afsted med, når vi nu ikke har nogen produktion og lønarbejde at tilbyde dig.

 2. Af lisbeth sørensen

  -

  Du argumentere ud fra det usleste liberalistsyn mht. Borgerløn. Nej det skal ikke blot være en minimal overførelsesindkomst men følges med uddannelsesrettigheder, opkvalificeringsrettigheder, skatter på værdier og socialisme.

 3. Af Gert Hansen

  -

  Herrejemini. Torben Steno er et typisk barn af sin tid, der tydeligvis ikke har begreb om hvilken vej Kongeriget er slået ind på. Det turde ellers være ret tydeligt, og det er ikke sket pludseligt.

  Torben Steno kan eksempelvis læse Henrik Dahls indlæg i Berlingske i dag, og så give sig til at tænke over fremtiden. Den former sig noget anderledes end han tror, og de kasser der skal finansiere hans borgerløn, kommer i alvorlig grad til at mangle finanser til det.

 4. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Torben Steno

  “Jeg tror faktisk ikke, at antallet af mennesker der vil gribe den mulighed er ret mange, fordi langt de fleste faktisk stadig gerne vil have et job.”

  Jeg tror, at du har ret.

  Selv om jeg selv var på det private arbejdsmarked i 50 år inden jeg gik på pension, har jeg fuld forståelse for din holdning. Der vil altid være mennesker, som af forskellige årsager ikke er egnet til et liv på arbejdsmarkedet – og de fleste arbejdsgivere vil da også helst være fri for dem.

  Jeg ser ingen grund til at jagte dem – og selvfølgelig har vi råd til at sørge for, at de kan leve livet på en lav offentlig ydelse.

  Og jeg tror ikke, at der vil være mange, der så vil misunde deres liv.

 5. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Den former sig noget anderledes end han tror, og de kasser der skal finansiere hans borgerløn, kommer i alvorlig grad til at mangle finanser til det.”

  Du har misforstået de borgerlige der støtter op om borgerløn, som Niels Juul og Cordua..De gør det akkurat fordi de mener der er flere penge i det for dem…Og altså vil det være en billigere løsning..Derfor støtter så mange liberalister op om projektet, som niels juul også..

  “Jeg ser ingen grund til at jagte dem – og selvfølgelig har vi råd til at sørge for, at de kan leve livet på en lav offentlig ydelse.”

  Præcis den liberalistiske tankegang, naturligvis..

  Jeg som kommer fra venstre af det poltiske spektrum, støtter også op om borgerløn..Men med modsat fortegn..Det giver håb til ny økonomisk innovation, mere social justits, et friere menneske der kan opnå sit fulde..Allerede bevidst internationalt at DK har verdens bedste forretningsklima. (Forbes fx) Dette bla via vores “flexisecurity model”, med høje ydelser men nem at afskede folk..Modsat fx i Frankrig, Tyskland mv. Ses også ved at Danmark for UK borgere er det mest attraktive land at søge arbejde med ny uddannelse.. Vores billige vuggestuer mv. I England bliver man ruineret der..

 6. Af Lisbeth sørensen

  -

  http://www.scottsantens.com/

  Er fantastisk om borgerløn-Basic income..Hundredvis af artikler derfra..

  Lær om hvorfor vi skal have den, og hvorfor vi ikke skal have den liberalistiske model af den..Og samler hele verdens artikler om det..

 7. Af Kim Olsen

  -

  Offentlig forsørgelse bør kun være et forbigående fænomen i en borgers liv.

  Naturligvis skal voksne mennesker være selvforsørgende medmindre alvorlige handikap hindrer dette.

  Det er en syg syg tankegang, at vi andre skal betale for ugidelige medborgere.

  I København tegner det kommende kommunalvalg til, at man kan stemme sig til andres penge. Koncentrationen af nassere og pædagoger er efterhånden i overtal i byen, og bærer dermed Enhedslisten ind på borgmesterkontoret.

 8. Af henrik thomsen

  -

  Hvorfor er tante B så begejstret for støj send eren li s be th, der tidligere brugte et mandsnavn? Li s be th fa vo ri se res, mens seri ø se bloggere blokeres i utallige tilfælde.

 9. Af Lisbeth sørensen

  -

  “I København tegner det kommende kommunalvalg til, at man kan stemme sig til andres penge. Koncentrationen af nassere og pædagoger er efterhånden i overtal i byen, og bærer dermed Enhedslisten ind på borgmesterkontoret.”

  Nogen der ved hvad det ævl har med borgerløn at gøre?

  Men lad os da kommentere det uvedkommende her, da det nu er kommet på..

  At nassere og pædagoger er en og samme, og består af en så stor stemmeblok at de kan bestemme københavns kommunes farve, er borgerligt vås. Enhedslisten vokser naturligvis da socialisme er den naturlige indretsningsform for størst anstændighed, og københavnere er mere anstændige end andre Danskere, set over et. Er altså villig til at dele med naboen, står inde for retfærdighed, og rettigheder for alle borgere, såvel som mindre ulighed.

  Et københavn ledet af Ø ville være vidunderligt. Nu bor jeg i nordsjælland, efter noget tid på Frederiksberg, men ville stemme på Ø hvis jeg boet der. Jeg bor altid i borgerlige enklaver normalt der aldrig deler..Simpelthen fordi de har sat sig på de bedste områder med den bedste natur mv.

  Vi skal have flyttet hundredtusindvis af indvandrer ud fra Nørrebro, vestegnene til vores borgerlige luksus enklaver..Alle skal leve med den borgerlige indvandrings pris, ikke blot de fattigere københavnere.. Ghettoer skal bygges i Gentofte, Vedbæk mv.

 10. Af Lisbeth sørensen

  -

  Henrik-Prebenf1…Ved godt at jeg lige i en anden blok har påpeget at du har skrevet i kommentatørens JP´s navn..Navnet er taget i Berlingske allerede. 🙂

 11. Af bo hansen

  -

  Husk at læse den korte av is og snapha.

 12. Af R. Vangkilde

  -

  BORGERLØN ER ULIBERAL! – ELLER sålænge vi også har SKAT på alle former for indtægter, og skatte- afgifter er vigtigere end arbejde. Sovjet systemet havde en borgerløn hvor skatten var 90 og lønnen 10. ELLER vil I hurtig af med demokratiet.

 13. Af Lisbeth sørensen

  -

  “ELLER vil I hurtig af med demokratiet.”

  Borgerløn er præcis demokratisk, da et flertal ønsker det…Såvidt jeg erindre, Ikke helt sikkert om dette var i Danmark og en hurtig googling gav ingen resultater..Men udfra forskellige perspektiver naturligvis da..Enhedslisten og Liberalisterne arbejder også sammen på flere områder i tinget.

 14. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Lisbeth Sørensen

  “Du har misforstået de borgerlige der støtter op om borgerløn, som Niels Juul og Cordua…”.

  Så har du atter fået noget helt galt i halsen.

  Jeg har aldrig i mit liv været borgerlig. Det er ikke en speciel borgerlig holdning at være modstander af jagten på mennesker udenfor arbejdsmarkedet. Det store flertal af foretrækker at være en del af arbejdsmarkedet p.g.a. det sociale samvær og et interessant arbejde. Selv de lavest lønnede foretrækker at have et arbejde – selv når forskellen mellem deres løn og en offentlig ydelse er minimal. Mig bekendt er der ikke mange, der synes det fedt at være på overførselsindkomst – og det påvirker også en stor del med hensyn til selvværd.

  Det er helt fint, at du har dine egne efter egen mening perfekte holdninger og synspunkter, men kan du ikke holde op med at skyde andre debattører noget i skoene, de aldrig har sagt eller skrevet.

  Det er sgu slemt nok med Donald Trump.

 15. Af Søren Jens Rasmussen

  -

  Når Torben Steno (engang) vågner op af sin drøm, skulle han måske prøve at forestille sig Dansken, som den han er.

  Og det tager jo sin tid at opdage Dansken – og forstå Ham…øæhh Hende!

 16. Af J Nielsen

  -

  “Det er helt fint, at du har dine egne efter egen mening perfekte holdninger og synspunkter, men kan du ikke holde op med at skyde andre debattører noget i skoene, de aldrig har sagt eller skrevet.”

  Hvad, opgive kernekompetencen der? Aldrig!

 17. Af Rikke Nielsen

  -

  Jeg mener, at vi alle ville have meget mere gavn af at sikre, at alle danskere fik lov til at uddanne sig i perioder gennem hele livet. Det er ærlig talt synd, at diskvalificere “dårligt uddannede” på forhånd og smide dem på borgerløn, når det er et problem, der rent faktisk kan gøres noget ved. Excentrikeren klarer sig jo alligevel med sin damebedårende charme.

 18. Af lisbeth sørensen

  -

  Kernekompetencer mht hykleri, mod besserwisser indlæg, såvel som at kunne se igennem tågen er spidskompetencer i en populistisk, uærlig og manipuleret verden.
  🙂

 19. Af Niels Juul Hansen

  -

  “…en populistisk, uærlig og manipuleret verden.”

  Det kræver tid at sætte sig ordentlig ind i magtpolitik. Heldigvis er der mennesker (eksempelvis Naomi Klein og andre ildsjæle), der er villige til at gøre dette, så vi andre kan få et mere nuanceret billede, end det politikerne forsøger at skabe.

 20. Af Thomas Nielsen

  -

  “Borgerløn”?
  1. “Løn” kan det jo aldrig blive, idet løn er noget man får i bytte foir en indsats som en arbejdsgiver finder nyttig.
  2. “Borger” er man netop ikke når man bevidst vælger IKKE at bidrage til fællesskabet, men tværtimod udnytter dette, altså alle dem der yder mere end de nyder.
  Altså må jeg bede om at vi bruger en mere dækkende betegnelse: Jeg foreslår “Nasserpenge” eller “Dummebøde” – hvor det altså er det arbejdende folk der er de dumme. Og det må man jo bøde for.

 21. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt som apropos til de “bevidst arbejdssky elementer”, en fin artikel på Avisen.dk:

  Efter arbejdsløse akademikeres nej til Netto: Vi vil slet ikke ansætte jer!
  Netto og McDonalds vil af med “skod-job”-image.
  Torsdag 29 jun. 2017 kl. 07:49
  https://www.avisen.dk/top-netto-og-mcdonalds-vil-af-med-skodjob-image_451303.aspx

 22. Af Kim Olsen

  -

  Grunden til at man får løn for arbejde, er jo at individet ejer sin egen krop, og dermed også hvad den kan producere.

  Hvis staten skal betale individet uden modydelser, må den logiske konsekvens være, at staten ejer individet.

  Nej tak herfra!

 23. Af Gert Hansen

  -

  Kim Olsen:

  Danske skatteborgere, eller rettere deres arbejdskraft, er ejet af staten, og har været det i mange år. Det er for sent du ‘takker nej’. Og du har heller ikke demokratisk dækning til at ændre det.

  Istedet for at nationalisere storkapital og mindre kapital, på god gammel marxistisk vis, nationaliserede danske politikere danskernes arbejdskraft, således at staten tager hovedparten af arbejdsindkomsten i form af skatter, afgifter og brugerbetalinger, men dog lader borgeren beholde så tilpas meget af sit arbejdes slid, at vedkommende kan leve nogenlunde anstændigt.

  Dette har bevirket at man har kunnet opbygge det såkaldte velfærdssamfund, og samtidig opbygge verdens største offentlige sektor målt per indbygger, således at man dér kan beskæftige (sådan da) ca. 1 million mennesker, og have en anden million på overførselsindkomst. Alt betalt af dem der dagligt pukler for primært at lønne systemet og delvis sig selv.

  Systemet understøttes af en massiv propagandapåvirkning, som er enhver autoritær stat værdig, af befolkningen fra systemets side, eksempelvis gennem dets to æterbårne medier DR og TV2. Derved opnår man selvfølgelig at systemet kan bevares intakt, om end det begynder at knibe med finansieringen, ikke mindst p.g.a. systemets modstridende politik på visse områder.

 24. Af Kim Olsen

  -

  Gert Hansen

  Det koster at opretholde en velfærdsstat og det bidrager jeg gerne til.
  I virkeligheden er jeg ret ligeglad med hvor stor en del staten tager så længe jeg har min gode bolig, sommerhus, bil og MC og ellers lever det liv jeg foretrækker.

  Jeg betaler skat og afgifter, men jeg bestemmer altså selv hvem jeg stemmer på, og hvad jeg beskæftiger mig med.

  Hvis borgerne kan vælge, at lade staten forsørge sig imens de hygger sig med livslang uddannelse og besynderlige projekter kán velfærdssamfundet ikke opretholdes.

  Det er simpel reguladetri…

 25. Af Bo Nielsen

  -

  Som modtager af borgerløn skal man naturligvis indstille sig på at man:
  1) Mister retten til at stemme.
  2) Indvilliger i at skulle blæse i et alkometer/stoftest ligesom antidopingkontrollen- og mister borgerlønnen hvis man er påvirket.
  3) Indvilliger I ikke at ryge, mister hvis snuppes
  4) Mister sin borgerløn ved lovovertrædelser med en strafferamme på over 30 dage.
  5) Kommer bagerst i alle køsystemer i det offentlige- bolig, sygehus osv

  God fornøjelse med jeres borgerløn

 26. Af Gert Hansen

  -

  Kim Olsen:

  ‘Det at slaven selv kan vælge sin herre, gør ikke slaven fri.’

  Jamen, det store flertal af de fleste danskere er igennem fyrretyve år blevet så indoktrinerede, at de gerne arbejder gratis for staten. Og det såkaldte velfærdssamfund er populært, specielt hos dem der ikke bidrager mest til det, men har størst gavn af det. I en sådan grad, at der ikke er et eneste dansk politisk parti der går ind for skattelettelser, og det har der ikke været i 25-30 år. Fordi de godt ved, at noget sådant er en sikker ‘vote looser’.

  Så danskerne er ‘verdens lykkeligste folk’. Samtidig er de også dem der efter internationale målinger bruger flest ‘lykkepiller’, og ligger i toppen m.h.t. alkohol indtag. Måske der er en sammenhæng?

 27. Af Klint du spærre min vej

  -

  DU TALER OM BORGERLØN, IMENS DIN EGEN TVANGS-BETALES AF 88% SOM IKKE HØRE 24/7.

  Det undre mig voldsomt, hvordan du på den ene side taler om borgerløn, uden at medtage
  din egen, (og dens fatale belastning), såvel du ignorer demokratisk økonomisk tilstand, så
  du og andre system-klienter, kan frasorteres til fordel for stimuli af de int omkostningskrav

  DE MARKEDS-IMMUNE BISTANDSKLIENTER SKAL UNDERLÆGGES MARKEDET SOM DE ANDRE.

  DR medarbejdere, med ofte få timers effektivt arbejde, til en hjemmelavet sats af 600.000 kr,
  (læs: mio. bistand set fra betalernes perspektiv), og anden ignoreret skatte-festivitas all over,
  hvortil du og andre fatale mikrofon-klienters udemokratiske livtag på nationen, behændigt
  sørger for, kun at invitere jer selv, samt andre systemisk inhabile ind foran alle andre, hvortil
  i sikre jer, at lorten i ernærer jer af, ikke ses konfronteret officielt, og dermed til døde. FAKTUM

  > DER < HAR VI DET GRUNDLÆGGENDE PROBLEMS MODER, OG LØSES FØRST NÅR I ER VÆK 🙁

  Det handler derfor ikke om borgerløn her-og-nu, men at borgerne skal kunne fjerne diverse
  markeds-immune funktioner, og dets hjemmelavede tag-selv-priser, for entydig stimuli af int.
  "Konkurrence-lighed", hvilket igen kræver: "Dynamisk Skat", sådan at de faktiske behov bliver
  de styrende parametre i samspillet mellem: accept, behov, pris, eksistens, og nødvendighed..

  Slip derfor mikrofonen for reel subjektiv, udfoldende konfrontation, sådan at det er borgerne
  som fastsætter kriterierne, inviterede menings-profiler mv., samt indbygget segregation i div.
  cases, så de betalende borgeres juridiske styrke i X, ikke skal udvandes via de inhabile borgere

 28. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Lisbeth Sørensen og hendes venner er Nye Borgerlige. Hun foregiver at være socialist. LS mm. er troll for det yderste højre. Ingen, der har et arbejde kan være så meget på blogs, med mindre det er et arbejde. Lizzy, J Hansen og alle de andre navne er sat ind for at prøve at flytte stemmer for NB. De arbejder med cikane.
  1. Hun er for borgerløn, som Lars Seier Christensen tidligere Saxo Bank ejer. Det er Pernille Vermund fra Nye Borgerlige også. Alle kan kalde sig arkitekt Lizzy. Det er ikke en beskyttet titel. Dermed kan Sørine Gotfredsen kalde sig præst, journalist og arkitekt. Lisbeth du kunne også kalde dig arkitekt. Det gør du nok allerede. Du er dog ikke arkitekt maa, som er en beskyttet titel.
  2. Lisbeth ønsker at holde indvandrere fra at komme til Danmark. Her er hun helt i tråd med det borgerlige. Især får Lizzy spasmer når islændinge bliver nævnt. Her er der gået et eller andet helt galt. Her har Lizzy simpelt hen brug for en psykolog. Jeg har tænkt på at søge om økonomisk bistand fra Island til behandling af hendes traumaer. Det er det mindste vi kan gøre for hende.

  Det er svært at holde rede på alle de navne du kalder dig Lizzy. I går kom du som J Hansen til at besvare min besked til Lizzy med samme ordlyd. Pokkers også. Ingen af jer er venstreorienterede. I er trolls for Nye Borgerlige.

  Borgerløn vil skabe armod og fattigdom. Her vil man holde mennesker i fattigdom uden mulighed for at social mobilitet. Arbejdsløse, børn, psykisk syge, handikappede og indvandrere vil blive taberne. Indvandrere får mange børn, derved vil der opstå et proletariat, som bliver større og større, fordi de har lavere erhvervsfrekvens og stor del har lille eller ingen uddannelse. 53% af flygtninge har minimal uddannelse. Hvor skal de mennesker, der har ca. 7000 kr. i borgerløn om måneden bo. Skal der laves teltlejre til disse mennesker? Vi der er i arbejde vil søge jobs. Ikke alle har viljen til at søge job. Kriminaliteten vil deraf blive større mm.

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – “Sol sex sommer og socialhjælp” – og skybrud . . . . Skyldes manglen på det sidste mon en simpel programmeringsfejl i vejrudsigt software? Who knows – måske er skybrud bare forskellen på et komma versus punktum i et simpelt software program! Men, det skider i øvrigt bare naturen på . . . . griner !

 30. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Af Bo Nielsen – 29. juni 2017 13:27

  Som modtager af borgerløn skal man naturligvis indstille sig på at man:
  1) Mister retten til at stemme.
  2) Indvilliger i at skulle blæse i et alkometer/stoftest ligesom antidopingkontrollen- og mister borgerlønnen hvis man er påvirket.
  3) Indvilliger I ikke at ryge, mister hvis snuppes
  4) Mister sin borgerløn ved lovovertrædelser med en strafferamme på over 30 dage.
  5) Kommer bagerst i alle køsystemer i det offentlige- bolig, sygehus osv”

  Naturligvis ikke KO…

  Man står med absolut lige rettigheder da. .

  Derudover hvis du ønsker at stofteste eliten for kokain, vil du fjerne ikke så få læger, folk i eliten mv. Er helt for at indføre narko test for læger, tandlæger, frimurer dommere, Politi, PET, Direktører , Studerende , Politikere mv. Ihvertfald indtil vi finder ud af hvad vi vil have mht. lovlig narko..Og elitens ego kokain skal absolut aldrig accepteres…

  Borgerløn er en fin ide. og vil skabe et stort samfund..Så længe modellen kopieret ikke er den Liberal alliance ønsker, men den venstrefløjen i Ø..Og formentlig heller ej den fra det radikale parti og nu ny gøgeunge i rød blok “alternativet” ønsker..Det er et rent løgnerparti..Lever kun af løgne om vedvarende energi..Ud med den gøgeunge og røde hold op med at stemme på dem.

 31. Af Lisbeth sørensen

  -

  Indlæg i fifleriet?

 32. Af Henning Svendsen

  -

  Dette program :-yt og nyt; som kører i DR her ser vi unge der udviser kreativitet
  Det er godt nok ikke studenterhuen der trykker men vi kan ikke allesammen være født på den rigtige side af Strandvejen
  Og ham med fuglekasser er helt ekseptiionel han ligger flere træplader ovenpå hinanden og saver dem igennem en gang!- legendariskeFlemming Leth godt gå hjem og lægge sig
  Danmark ligger i top når det gælder innovation med Borgerløn taber vi disse unge på gulvet vi ryger ned af ranglisten og vi mister de skæve eksistenser

 33. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Danmark ligger i top når det gælder innovation med Borgerløn taber vi disse unge på gulvet vi ryger ned af ranglisten og vi mister de skæve eksistenser”

  Direkte modsat bliver facit..Borgerløn vil sætte borgeren fri. Men målestokken skal være den økonomiske lighed-ulighed..Den er støt stigende uafbrudt nu..Og 40% af alle værdier ejes nu af top 1% i Danmark, som betaler uforbeholdent få af de samlede skatter…Borgerløn skal ses som en indsats for en større økonomisk lighed i Danmark.

  PS også et indlæg i fifleriet til ki m ols ens kommentar?

 34. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Danmark ligger i top når det gælder innovation med Borgerløn taber vi disse unge på gulvet vi ryger ned af ranglisten og vi mister de skæve eksistenser”

  Direkte modsat bliver facit..Borgerløn vil sætte borgeren fri. Men målestokken skal være den økonomiske lig hed-uli ghed..Den er støt stigende uafbrudt nu..Og 40% af alle værd ier ejes nu af top -1% i Danmark, som betaler uforbeholdent få af de samlede skatter…Borgerløn skal ses som en indsats for en større økonomisk lighe d i Danmark.

  PS også et indlæg i fifleriet til ki ..m ols .ens kommentar?

 35. Af Lisbeth sørensen

  -

  fifleriet er utroligt her , og filterets uransaglige veje giver ingen mening. Ikke et fyord i det , de mv. mm. det er ordet “borgerlig”? Nyt i fifleriet? Umuligt at diskutere borgerløn, hvis man ikke kan.

 36. Af P Christensen

  -

  Man kunne starte med at lade EGET arbejde betale sig.
  Hverken indenfor kapitalismen eller socialismen er det dog tilfældet.
  Der er det andres arbejde man lever godt af.

 37. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Af P Christensen – 29. juni 2017 21:36

  Man kunne starte med at lade EGET arbejde betale sig.
  Hverken indenfor kapitalismen eller socialismen er det dog tilfældet.
  Der er det andres arbejde man lever godt af.”

  Har aldrig været socialisme i Skandinavien-Danmark…Så det kan du naturligvis ikke vide..Socialisme er en oversætlig karrakter fra ordbogen, men en kulturel forståelse udfra det samfund man er i..Jeg mener at DK vil være verdens første land til at introducere et ypperligt socialistisk system. Og når folk så ikke ønsker det mere, indføre de et nyt. I DK har vi teoretisk muligheden her, modsat så godt som resten af verden der ikke har “PR”:

 38. Af Henning Svendsen

  -

  Ja vi husker disse gyldne tider hvor vi boede omkring Storkespringvandet og på Kristiania og Roskilde Universitet-to stedet hvor alle de stjålne sykler kunne hentes dagen efter
  Men Anker har ikke levet forgæves den Røde politik bliver videreført af DR
  !-YT &NyT er et godt eksempel og indrager nu den sidste rest af skæve eksistenser!- se bare damen det får en stor butik at lege med men som blænder butiksruderne af med store skabe der lukker lyset ude så det ligner en Massage klinik
  Og DR manden der kører rundt og sætter dødsfælder op til fuglene han er nu på lønningslisten hos Enhedslisten og kan snart liste sig ind på et Borgmester kontor
  Ja Borgerløn er indført forlængst og Lars Pedersen har helt ret
  Nu mangler det kun at regningen skal betales -ellers venter Synfloden hvor kun Vegetaren bliver skånet

 39. Af Ib Kyv

  -

  Hvis man er palæstinensisk, eller somalisk kvinde, så er der “Sol, sommer og socialhjælp” hele livet …

 40. Af Helge Olsen

  -

  Ali Bali -Ali Bali bi – luk nu dine øjne i- vi går aldrig mere forbi – det store stygge Storkespringvand.
  Teksten er fra 1965 så Svendsen er vel bare en ældre udbrændt hippi der mindes tilbage til de gode gamle dage – hvor byens stemning er så hjertevarm- og på strøget er der larm- no’en får tæv af lovens lange arm- ved det store stygge Storkespringvand.

 41. Af Til Hr, steno.

  -

  Til: S_teno
  Da jeg fik komprimeret FOR meget galde ind i tidl. indlæg, er her en revideret udgave.

  Det handler ikke om borgerløn her-og-nu, men derom at borgerne skal kunne fjerne diverse
  markeds-immune funktioner, og dets ”hjemmelavede tag-selv-priser”, for tilpasning til de int.
  omkostningsforhold, via dynamisk skat, i stedet for statisk skat, (når det er muligt). hvorpå
  store dele af skatten markedsgøres, for løbende tilpasning efter moral, behov og forretning.

  Dvs. jo dyrere, dummere, og mere ligegyldig de enkelte skattebetalte funktioner er, jo større
  vil fravalgsprocenten være, hvormed borgerne renser lorten væk, uden man fra centralt hold,
  vil kunne genvalgs-spekulere i egne kunstig skatte-skabte grupper, da de alligevel fravælges.

  SÆTTES SKATTEN STATISK NED, GÅR DEN OP, MODSAT DE DYNAMISKE SKATTER:

  Det grundlæggende problem er, at man fortsat operer med den antagelse, at antallet af div.,
  skattemodtagende, alene udgøres klassisk offentligt ansatte, samt alle passivoverførslerne,
  imens de grundlæggende skattebaserede aktiviteter, fuldstændig helt og aldeles ignoreres.

  1. Klassisk offentlig virksomhed. (tillæg ca. 50.000 årsværk via betalt frokost mv.)
  2. De direkte offentlige leverandører, samt disses ansatte, plus deres forbrug mv.
  3. Leverandører til de offentlige leverandører, X5 sub-led nedad, (+ disses forbrug).
  4. Anden skatte subsidieret: landmænd, Journalister, håndværkere etc. etc. etc.

  Summa summarum.. den samlede skattebaserede aktivitet, er med andre ord, uendelig langt
  større end man officielt kalkulerer med, hvilket igen vil sige, at såfremt man sætter skatterne
  statisk ned, vil det reelle skattetryk logisk gå op, da de utallige skatteaktiviteter tilbageløb til
  statskassen går ned, samtidig med at skatteindkomstens realløn stiger, hvilket atter igen øger
  den samlede systemiske konsekvens, som aflejres i alt fra forringet kvalitet, målt med omkst.,
  samt borgerne kompensere, ved at købe billigere, (heraf øget handel uden for DK), etc. etc.

  TILBAGE TIL BORGERLØNNEN:
  Det duer derfor ikke at tale om borgerløn nu, før man har fået renset de allerede eksisterende
  af slagsen ud, (heraf din egen funktion og markeds-immune skattesats), hvortil her kræves alt
  fra gennemgribende LEAN i ikke kun den off. sektor, men “HELE” den skattebaserede aktivitet,
  hvorefter man kan etablere en egentlig erhvervs, og replacement-strategi, så skattens tabere,
  kan overgå til egentlig “selvbærende civilisation”, da man nu er forhindret i at belaste andre…

 42. Af Henning Svendsen

  -

  Inovationslysten er stor i Danmark og København med de mange Sykelbutikker bringer os helt til tops
  Men de fleste er dog reelt på Borgerløn og de er ikke alene det halve af Nørrebros butikker er på Borgerløn
  Og vender vi os mod DR er billedet det !-halvdelen der render rendt rund er reelt på Børgerløn betalt af tvangs inddrevne midler
  Men vores ven fra Enhedslisten vil nu udvide dette Cirkus -dog med modsat fortegn
  Den usle tilværelse som lønslave skal helt afskaffes og erstattes med frivillige så kan vi andre nyde kaffe på sengen morgen og ryste på hovedet af idioterne
  Og det kommer vel ikke bag på nogen at dette Enhedsliste Parti har stor opbakning blandt lyssky elementer

 43. Af lisbeth sørensen

  -

  Når borgerløn er en realitet vil folket blive mere frit, mere rigt , flere start ups og med større lighed, så længe det ikke bliver den liberalistiske tilgang der indføres her.

  Landet bliver rigere, mindre stresset, mindre voldeligt.

 44. Af lis beth sørense n

  -

  Når borgerløn er en realitet vil folket blive mere frit, mere rigt , flere start ups og med større lighed, så længe det ikke bliver den liberalistiske tilgang der indføres her.

  Landet bliver rigere, mindre stresset, mindre vol deligt.

Kommentarer er lukket.