Europa har købt sig lidt tid

Af Jarl Cordua 58

Den nationalistiske højrefløj er på vej tilbage i vælgeropbakningen! Sådan lyder det allerede med udsigt til, at Marine Le Pen ikke bliver Frankrigs næste præsident. I Tyskland falder Euro-modstanderne AfD som en sten i målingerne, mens UKIP i UK efter Brexit-afstemningen helt har overflødiggjort sig selv. 2017 blev ellers af mange udråbt som et skæbneår for hvilken retning Europa og det mørbankede EU-projekt ville gå. Med bl.a. valget i Holland, hvor Geert Wilders aldrig var i nærheden af at blive valgt som regeringschef, så kan midten og det europæiske establishment ånde lettet op for nu.

Der var dog alt andet end en opbakning til ”business as usual” ved 1. runde af det franske præsidentvalg. Fire ud af ti vælgere stemte på radikale kandidater, der enten vil trække Frankrig helt ud af EU og Nato eller gik til valg på en stærkt EU-kritisk dagsorden.

Over hele Europa ligger socialdemokratiske partier i ruiner. I Frankrig fik den socialistiske kandidat encifret opbakning målt i procent. I UK er Labours leder at betragte som en stående vittighed. Efter valget i UK er hans tid heldigvis forbi. I Holland blev socialdemokraterne ved det nylige valg totalt knust. I Tyskland falder SPDs kanslerkandidat, efter lidt luft under vingerne, nu tilbage i målingerne. I Spanien tør vælgerne slet ikke betro socialistpartiet regeringsansvaret, selv når alternativet er de mindst ligeså korruptionsbelastede borgerlige. I lande som Ungarn, Grækenland og Polen er socialdemokraterne helt irrelevante.

Kun i Norden, Italien, Østrig og Tyskland er socialdemokraterne relevante. Måske fordi man nogle af disse steder som i Danmark og Østrig har justeret sin udlændingepolitik?

Den borgerlige midte i EU lukrerer på, at venstrefløjen er fravalgt af vælgerne, men ingen steder fornemmer man den store begejstring.

Med en præsident Macron i Frankrig og endnu en periode til Merkel i Tyskland, så vil det formodentlig stabilisere EU de næste fire-fem år og for en tid kortslutte højrenationalisters og andres selvsikre forudsigelser om EU-projektets snarlige kollaps. Dommedagsbasunerne vil fortsat gjalde, men uden samme opmærksomhed.

Diget for den højrenationalistiske bølge holdt denne gang, men det værste der nu kan ske, er, hvis den politiske midte læner sig tilbage og fører den sædvanlige politik, som vælgerne har gjort oprør imod. Kursen skal justeres.

Først og fremmest vil vælgerne have et stop for immigration til EU fra 3. verdens lande. Pointen skulle være sivet ind i Kommissionen og landenes regeringer for længst. Nu spejder alle efter en effektiv politik, som både formår at overholde diverse menneskerettigheder og holder immigranter ude.

Dernæst kommer et stop for overdreven politikindblanding fra Kommissionens side. Her er der trods Brexit stadig problemer med at forstå budskabet. Kommissionen vil muligvis igen foreslå regler for øremærket barselsorlov. Spørgsmålet er, om tiden ikke er kommet til en reform, der begrænser både parlamentets og Kommissionens politiske indflydelse på disse ting, som fint bør overlades til landene selv?

I stedet bør EU’s ledelser koncentrere sig om at understøtte den økonomiske vækst og de noget mildere økonomiske vinde, der for tiden blæser i Europa. Lavere arbejdsløshed og mere velstand vil forstærke digerne indtil næste krise, hvor den nationalistiske højrefløj igen med rygvind fra vælgerne kræver EU nedlagt.

58 kommentarer RSS

 1. Af Helge Nørager

  -

  Jeg troede egentlig ikke at præsidentvalget i Frankrig var overstået.

  Men når jeg læser aviser er det vist helt sikkert afgjort, og selve valghandling en ubetydelig detalje, ganske som at UK ville stemme for at blive i EU, og at Trump aldrig ville blive POTUS.
  Og det er bare helt sikkert og vist, for det siger alle de kloge.

  Der er vist noget med at sælge skindet før bjørnen er skudt ?.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, den eneste fejltagelse, de franske meningsmålinger begik, var at de troede, at Le Pen ville komme ud som nummer 1 og Macron som nr. 2 i første runde. Men hun kom altså ud som nr. 2 og ikke 1. Gad vide om ikke dette viser ret klart, hvorhen vinden blæser.

  Franske bønder vil nødigt miste deres marked i det ganske Europa.

  Men der kan ske to ting nu i EU, enten løsner man op for det centraliserede Europa, eller også strammer man retningen op mod en føderal stat. Men man vil ikke beholde status quo. Det bliver tyskerne, der afgør det. Og tænk, hvis Danmark gør vrøvl og vil melde sig ud, så er man sikkert revnende ligeglad.

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, den eneste fejltagelse, de franske meningsmålinger begik, var at de troede, at Le Pen ville komme ud som nummer 1 og Macron som nr. 2 i første runde. Men hun kom altså ud som nr. 2 og ikke 1. Gad vide om ikke dette viser ret klart, hvorhen vinden blæser.

  Franske bønder vil nødigt miste deres marked i det ganske Europa.

  Men der kan ske to ting nu i EU, enten løsner man op for det centraliserede Europa, eller også strammer man retningen op mod en føderal stat. Men man vil ikke beholde status quo. Det bliver tyskerne, der afgør det. Og tænk, hvis Danmark gør vrøvl og vil melde sig ud, så er man sikkert revnende ligeglad.

 4. Af Johann Walizscki

  -

  “Pointen skulle være sivet ind i Kommissionen og landenes regeringer for længst.”

  Den tæt tillukkede junta i Bruxelles er immun overfor virkelighedens pointer; det har vi lært. Hvorfor ellers fortsætter EU-Frontex med at fiske migranter op af vandet i Middelhavet, totalt upåvirket af, at de fisker 2,5 procent ægte fisk op, resten på 97,5 procent er industrifisk.
  At over 700.000 migranter sidste år fik adgang til et sugerør til europæiske offentlige kasser er rystende ligegyldigt for Eliten. Det er jo heller ikke dens medlemmer der får tildelt æren med at forsørge de invaderende – denne tvivlsomme ære er gelejdet videre til plebs.
  Man kan forstå, at det for Eliten er langt vigtigere at dæmme op for de kræfter, der vil forhindre de islamiske landgangsoperationer end at beskytte de oprindelige europæiske folkeslag mod islamisternes erobringskrig. Nogle ville kalde det landsforræderi.

 5. Af J. Hanse n

  -

  Er Venstre og Løkke relevante i Danmark?

 6. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det meget interessant at se, hvor lidt danske mainstream medier beskæftiger sig med, hvem den der politiske komet – Emmanuel Macron – egentlig er. Her er et par overskrifter fra udenlandske medier:

  ALEX BRUMMER: Rothschild’s sweet return as banker’s protege Emmanuel Macron marches on the Elysee Palace

  Emmanuel Macron’s Rothschild years make him an easy election target

  Emmanuel Macron – Rothschild’s Choice For President Of France against Le Pen.

  Min kommentar – Emmanuek Macron er ikke blot elitens mand, han er den absolutte superelites kandidat. Formet, finansieret, bygget op og plantet som præsidentkandidat af ingen mindre end – Rothscild Bank. God fornøjelse med det projekt !

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Tror I virkelig AT: Det ville være så forfærdeligt med ” Le Front Nationale ” –I regering ?

 8. Af G. Sørensen

  -

  De fleste kan se vi har et problem med en stor del af indvandrerne, Er et problem lettere at løse når det har eksisteret længe? Er et problem ikke lettere at løse, hvis man af al kraft bremser op og begrænser skade mest mulig, og går i gang med at løse problemet hurtigst muligt.

  Jeg har fundet nogle tal hos kriminalpolitiet over ansatte i politiet. Ved ikke rigtig om der er en bedre statistik. Disse tal viser tydeligt problemets omfang med den øgede kriminalitet: År 1970: 1436 ansatte – År 1980: 4393 ansatte År 1990: 9599 ansatte – År 2010: 10.457 ansatte. Og så er der stadig underbemanding hos politiet.

  Dette er ikke ment som kritik af politiet, som altid vil have min støtte, da selvtægt vil være den største ulykke jeg kan tænke mig. Så selvfølgelig skal de have gode arbejdsbetingelser og nok ansatte. Men det er et billede på, hvad der sker i samfundet.

 9. Af Helge Nørager

  -

  Niels NY times havde et farvelagt kort over Frankrig.
  4 farver efter 4 kandidater.
  70-80 % af areal havde en farve, gæt selv hvilken farve som kandidat repræsenterede.
  Ved godt at befolkningstæthed osv, men et tankevækkende kort.

 10. Af hans andersen

  -

  Frankrig er i undtagelsestilstand dvs krig mod en fjende der ikke må nævnes 🙂

 11. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er den franske undtagelsestilstand sat til at udløbe den 15. juli 2017. Hvilket formentlig blot indikerer, at et eller flere – allerede planlagte terrorangreb – er sat til at effektueres inden nævnte dato. Op til den 7. maj 2017 sker der formentlig ikke noget – muligvis en amatør copycat terrorist – who knows. Men efter den 7. maj 2017 er der nødt til at ske noget, hvis undtagelsestilstanden skal forlænges ud over 15. juli 2017.

  Mit umiddelbare bud er, at undtagelsestilstand gøres permanent. Formentlig eneste måde at holde multikulturelle Frankrig bare nogenlunde samlet. Just wait and see 🙁

 12. Af Søren Rasmussen

  -

  Jarl C. skriver så selvfølgeligt om den næste Præsident i Frankrig, som enhver anden øvet Dansk journalist, der ikke ved noget som helst!

  Det tager stadigvæk tid for Jarl C. at acceptere USA’s nye Præsident – selvom et flertal af USA-borgere faktisk har valgt ham…

  Måske Jarl C. en dag vil opdage, at vores frænder i USA faktisk har startet verdenshistoriens største demokratiske eksperiment – der indtil videre ser ud til at overleve 9.11 og stadigvæk bevare deres demokratiske fundament – even with a President from NEW YORK CITY!

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er der også valg til Nationalforsamlingen den 11. og 18. juni 2017 plus valg til Senatet den 24. september 2017. Så der er rig mulighed for at løbe ind i – en eller anden form for terror – i Frankrig,, hvis lysten går i den retning 🙁

 14. Af Arne Hornborg

  -

  EUROPA??? Mon ikke der menes EU.
  Ikke alle europæiske lande er med i det kriseramte EU.
  Det EU der kæmper sin dødskamp.
  Det EU der er lagt i kunstig koma.
  Lad dette overbureaukratiske, overnationale, socialistiske Micky Mouse Parlament lide den død det fortjener.
  Håber på at Le Pen vinder
  Lad os så begynde forfra, med gode fornuftige aftaler mellem FRIE SELVSTÆNDIGE europæiske nationer.
  EU? Alligevel et spørgsmål om tid.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 15. Af Erik Skifter

  -

  Igen et godt blogindlæg fra Jarl Cordua – og igen med en god analyse. Jeg er på linie, Europa har købt sig lidt tid. Vælgerne håber og nu er det op til de ansvarlige magthavere.

  Jeg er dog meget pessimistisk, både hvad angår Frankrig, Tyskland og hele EU. Macron i Frankrig hylder jo indvandringen til Frankrig fra de Nordafrikanske og muslimske lande. Det har han jo selv sagt i valgkampen. Han er økonomisk orienteret og ikke særligt værdi- og kulturmæssigt orienteret. Han hylder erhvervslivet og vil dem alt det bedste – også at hælde flere lavtlønnede ind i Frankrig, fordi vi kommer jo til at mangle dem. Det samme med Merkel i Tyskland. Hun lod en million muslimer strømme ind, fordi hun er stærkt presset af erhvervslivet, som savler efter flere lavtlønnede til servicesektoren. Hele EU tænker på samme måde, at vi i Europa vil komme til at mangle arbejdskraft for at kunne bevare væksten. Alt dette nonsens tror de på, at borgere fra muslimske lande er en berigelse for en kommende økonomisk vækst. Man må ta` sig til hovedet.

  De næste 4-5 år vil vise, at de mange muslimske indrejste borgere skaber flere og flere problemer. De vil medvirke til yderligere spændinger, splittelse og mistillid. De fleste vil ikke leve som os vestlige. De vil ikke respekteré os som vi nu er´. De foragter vores levevis. De vil kun arbejde og medvirke til vækst, hvis det bliver på egne præmisser. De vil kun arbejde for at de selv lige kan overleve. Det er ikke en livsstil det at arbejde og det er slet ikke højstatus for de fleste. En mindre del skaber uro, kriminalitet og terror. Denne mindre del er medvirkende til, at herboende vestlige borgere har tabt tålmodigheden og ikke ønsker mere islam, tørklæder og andet telt-påklædning, samt flere religiøse særkrav m.m. Herboende borgere er trætte af islam og ønsker ikke mere. De fleste herboende borgere vil kræve et omgående stop af deres magthavere. Leverer de ikke dette de næste kommende år, vælger disse vælgere de politikere som vil udføre dette stop.

  Jeg er dog bange for, at det er for sent. Jeg tror at Frankrig er fortabt. Det samme er Sverige. Begge lande har ladet alt for mange muslimer indrejse. Disse muslimer vil inden længe sætte sig totalt på alt i disse lande. Der vil inden længe udbryde lokale krige i Frankrig og det samme i Sverige i Malmø, Gøteborg og Stockholm. Krige som vil være med militser, som tidligere har været medlemmer af de lokale indvandrebander. De vil bekrige myndighederne og alle de borgere som sætter sig til modstand imod dem. Dette scenarie er meget nærmere end mange tror – også vores vanvittige og fraværende politikere.

 16. Af Niels Peter Lemche

  -

  ARNE HORNBORG, på en anden blog kører en hvis Petersen frem med en af sine yndlingsteorier, at kejser Konstantin opfandt kristendommen. Men bemærk, at denne Konstantin var født i det, der idag er England, men regerede over et rige der omfattede alle lande rundt om Middelhavet, inklusive hele Frankrig, Schweiz og Spanien i vest, det ganske Balkan, og det, der i dag er Tyrkiet i øst. Hvor er vi fattige og begrænsede til sammenligning, selvtilfredse i vore ofte kunstige nationalstater.

  Før Den 1. Verdenskrig var der fred i hele Europa; man behøvede ikke pas med, når man rejste — på Balkan var der naturligvis krig. Det har vi også kunnet i nyere tid under EU. Nu skal man have pas eller kørekort med for bare at køre over Øresund.

  En holdning som din jager os lige ind i den klassiske europæiske nationalisme, hvor hver sidder tungt på sit og slås for det, måske med våben. Du får muligvis ret, og så kan vi begynde forfra igen. Der kommer nok et par storkrige, hvis ikke Putins Rusland påtvinger os sin vilje.

  Vor Herre bevares!

 17. Af Niels Peter Lemche

  -

  ARNE HORNBORG, på en anden blog kører en hvis Petersen frem med en af sine yndlingsteorier, at kejser Konstantin opfandt kristendommen. Men bemærk, at denne Konstantin var født i det, der idag er England, men regerede over et rige der omfattede alle lande rundt om Middelhavet, inklusive hele Frankrig, Schweiz og Spanien i vest, det ganske Balkan, og det, der i dag er Tyrkiet i øst. Hvor er vi fattige og begrænsede til sammenligning, selvtilfredse i vore ofte kunstige nationalstater.

  Før Den 1. Verdenskrig var der fred i hele Europa; man behøvede ikke pas med, når man rejste — på Balkan var der naturligvis krig. Det har vi også kunnet i nyere tid under EU. Nu skal man have pas eller kørekort med for bare at køre over Øresund.

  En holdning som din jager os lige ind i den klassiske europæiske nationalisme, hvor hver sidder tungt på sit og slås for det, måske med våben. Du får muligvis ret, og så kan vi begynde forfra igen. Der kommer nok et par storkrige, hvis ikke Putins Rusland påtvinger os sin vilje.

  Vor Herre bevares!

 18. Af Niels Peter Lemche

  -

  ERIK SKIFTER,

  Franskmændene er temmelig brutale, når det gælder den slags. Det vil blive en meget kort og meget blodig krig. Husk at de har et elitepolitikorps netop til at tage sig af sådanne “problemer”.

  Det er lidt værre i Sverige, men igen: Husk at det er som du nævner det i Stockholm (nogle af ydrekvartererne som i København, Odense og Aarhus), Göteborg og Malmö. Størstedelen af Sverige er dækket af skov og natur. Her bevæger muslimske indvandrere sig ikke ud, for her bor djinnerne — uha uha! Vi får ingen snaphanekrig. Fænomenet begrænses til stenbroen.

 19. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Hvorfor er I så rædselsslagne ved tanken om, at nationalstaterne skulle frigøre sig fra det tyske overherredømme? Det er jo det, vi lider under i denne tid.

  Merkel hoster og straks rette alle de uendeligt små – i vilje og handlekraft – europæiske politikere ind. Undtagen i Østeuropa, hvor politikerne stadig er klar over, at der findes landegrænser.

  Merkel er den største fare, Europa er udsat for i denne tid. Hun og hendes politik ødelægger EU(ropa) langt mere og langt hurtigere end selv Putin ville kunne gøre.

  Det er af afgørende betydning for alle europæeres fremtid, at EU og Merkel fjernes fra al indflydelse og at nationalstaterne år deres selvbestemmelse tilbage, så konventionerne kan skrottes.

 20. Af P Christensen

  -

  “Den borgerlige midte i EU lukrerer på, at venstrefløjen er fravalgt af vælgerne”

  Den rette formulering er at venstrefløjen har lavet klasseforræderi overfor
  arbejderne / lønmodtagerne.
  Dels ved at lave det sociale dumpingprojekt EU,
  dels ved årtiers import af sociale klienter og problemer fra den 3.verden,
  for hvilket arbejderne har betalt prisen – socialt som økonomisk.

  Selv er “venstrefløjen” idag en højtuddannet elite der også såvel socialt
  som økonomisk befinder sig langt fra de problemer de har genereret for andre.

 21. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, da jeg var ung vidste vi, at inden for 24 timer efter et gennembrud i Holsten ville de russiske panserkolonner køre gennem kompagniområdet. Det danske division skulle sinke dem så meget som muligt sammen med den 6. tyske arme — tror jeg nok, det hed.

  Inden for alle områder i dag hedder det: Bliv stor, eller gå til grunde. Jeg forstår godt din undergangsfilosofi: Jeg vil dø ensom, men smukt. Der er kun en, som din nationalkonservatisme er til gavn for: En mandsling i Kreml. Men han har også travlt med at ’støtte’ jer.

 22. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LARSE N – 27. APRIL 2017 9:27

  Indtil videre har nationalisterne startet to verdenskrige i Europa.
  Men nu tror nationalisterne fra den yderste højrefløj at tredje gang er lykkens gang.
  Merkel og EU borger for fred og demokrati.
  Det er vi så nogle som er godt tilfredse med.

 23. Af Finn Larsen

  -

  Diget mod Nationalsocialisterne er et stort grimt monster med gult hår kaldet Trump. Med ham ved roret i USA vil det gå op for selv dem på allerbagerste række, at når løsninger lyder for simple og letkøbte til at kunne realiseres, så er det fordi de ikke kan realiseres.

 24. Af Bjørn Sørensen

  -

  En makron er sød og luftig, en ganske god beskrivelse af grønskollingen Macron, som er blevet etablisementets darling. Han er et produkt af flinkeskolen og har lært de rigtige “salmevers”.
  Så han er blevet den snakkende klasses håb mod rosset, the deplorables som er ved at være godt træt af elitens hersen og ragen til sig.

  Socialdemokratismen har fejlet, fordi bevægelsen svigtede sit ophav i at være arbejdernes beskytter. Dem svigtede man ved at nedlægge deres arbejdspladser og åbnede grænserne for at skabe det multikulturelle samfund, som de mente og troede ville være en berigelse.

  Det har arbejder klassen ikke erfaret tvært imod.

  I Frankrig som i resten af Europa hober problemerne sig op i ghettoerne, for her bor millioner af unge mennesker, som absolut ingen fremtid har, fordi de ingen forudsætninger har for at klare sig i den moderne verden.

  Den franske elite har om nogen haft de store skyklapper på, og evner overhovedet ikke at løse de selvskabte problemer.

  Frankrig har en tendens til at eksplodere i voldsommme oprør.

  Så hvis man ikke løser ghettoproblemerne og den voksende arbejdsløshed især bandt de unge, kan det hurtigt udvikle sig til en borgerkrig.

 25. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE

  Siden 1991 er der kun én part, som har møvet sig ind på ‘fjenden’.

  Det er os via NATO.

  Så tror da pokker, at russerne slår sig i tøjret.

 26. Af Per Torbensen

  -

  Europa har købt sig lidt tid,ja men for en kort tid når næste bølge trænger ind med hjælp af Frontex som hjælper smuglerne,de mødes nær kysterne til Nordafrika og sejler dem til Italien.
  Bare alene tallene fra i år til dags data er skræmmende.

 27. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos overskriften – “Europa har købt sig lidt tid” – her er Europas virkelige problem:

  “Forsker: Du skal frygte for dit job, hvis du arbejder ved et skrivebord
  Lige som hestene ikke forstod, at bilen var ved at gøre dem arbejdsløse, forstår mennesker ikke, at kunstig intelligens er i gang med at gøre dem overflødige, forklarer forsker.”
  “900.000 danske arbejdspladser forsvinder”
  http://www.dr.dk/nyheder/penge/forsker-du-skal-frygte-dit-job-hvis-du-arbejder-ved-et-skrivebord

  Læs selv artiklen og stil da dig selv det spørgsmål – hvad forestiller man sig million immigration fra 3. verdens lande skal beskæftige sig med? Fremtidens Europa bliver en heksekedel præget af kæmpe arbejdsløshed og fattigdom, Så Europa køber ikke lidt tid. For hver dag der går, spilder man kostbar tid til at handle. Der skal handles NU.

 28. Af Helge Nørager

  -

  Jan en debat om hvem som bødeføde de 900.000. ?
  Samt hvor på profit på AI havner. ?

  Og for at komplicere kan en AI være racist eller kønsdiskriminere. ?
  Analyse af de sagsbehandlingsværktøjer som er i drift, giver et andet billede end formodet.
  AI,er kan også have preferencer, programmører er ikke neutrale som det tidligere var antaget.
  Lidt skræmmende.
  Et advokat program som har indbygget at det ikke kan lide f.eks blå øjede.
  Sjovt at tænke på, men dælme uhyggeligt i praksis.

  Men debat om hvem som skal betale arbejdsløshedsydelser eller for deres omskoling til håndens arbejde savnes, og det skal gå stærkt.
  For dem som kan lave profit, handler hurtigt, de har kunstig intelligens uden skrupler eller empati på deres side,

  PS at bringe mit svar til Niels med 36 timers forsinkelse, er lidt hæmmende for en debat.
  Og det ser ud til at den kage faktisk ikke helt er bagt endnu, hvis franske media skal tros.
  Det hjælper dog at Marinen er under anklager for usikker sejllads.

 29. Af Jan Petersen

  -

  @ Helge Nørager, jeg må blankt indrømme – jeg har lidt svært ved at forstå din tekst: Men mit budskab er, at vi allerede i dag er rigelig overbefolket i Europa til fremtidens jobs. Så yderligere import af fattigdomsflygtninge fra 3. verden vil kun forværre et allerede stort problem. Hvem der skal betale for en permanent arbejdsløshed på 30-40% er da et godt spørgsmål. Samt hvad skal den hær af arbejdsløse beskæftige sig med – andet end kriminalitet, vold, terror og anden ballade!

 30. Af P Christensen

  -

  Jan Petersen spørger fornuftigt:
  “Så yderligere import af fattigdomsflygtninge fra 3. verden vil kun forværre et allerede stort problem. Hvem der skal betale for en permanent arbejdsløshed på 30-40% er da et godt spørgsmål.”

  Det er et rigtigt godt spørgsmål.
  Svaret er at det skal manden (konen) på gulvet.
  Selv har eliten, der har hevet problemerne herop, travlt med at rage skattelettelser til sig
  selv (topskat/bolig/arve/kapital/osv), så de ihvertfald ikke hænger på regningen for
  egne handlinger.

  I politik er 2 tendenser dominerende:. Grådighed og enfoldighed.
  Begge dele rammer omgivelserne hårdt.

 31. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS PETER LEMCHE – 27. APRIL 2017 8:03
  “…Før Den 1. Verdenskrig var der fred i hele Europa;…”

  Man kan selvfølgelig godt kalde det ‘fred’ i Slesvig, når det germanske voldsherredømmes militære bødler garanterede for danskernes underkuelse i den danske landsdel fra Kolding til Rendsborg.
  Samme fred som i Alsace-Lorraine, da hunnerne holdt disse ærkefranske landsdele besat og i de østrigsk besatte områder i Østeuropa.
  Det var dengang den glorværdige ‘Pax Germanica’ dominerede Europa; ligesom Merkel tilstræber med sit ‘Neo Pax EU-Germanica’ i dag.

 32. Af Jan Petersen

  -

  Tidligere amerikanske præsident Franklin D Roosevelt once said “In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.” I øvrigt et andet citat fra samme FDR “Presidents are selected, not elected”.

  Politikere og den øvrige elitære magthaver klasse er bestemt hverken naive, godtroende, blåøjede, enfoldige eller andet i den stil – men formentlig grådige og simpelt hen magtliderlige . . . koste hvad det vil. Det politiske projekt er alfa og omega – uanset konsekvens. Det er den bande, almindelige rettænkende borgere er oppe imod.

  Rothschild Banks håndplukkede præsidentkandidat Emmanuel Macron er – efter min mening – bestemt ikke udtryk for almuens ve og vel – tværtimod. Macron repræsenterer creme de la creme af eliten af den højeste økonomiske- og politiske franske elite.

  Et sandt mareridt for almuen !

 33. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Jan Petersen

  Læs denne klumme i Daily Mail fra 16 april
  PETER HITCHENS: Why do our sleek elite hate grammars? They are too dim to get in!
  Read more: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-4415470/PETER-HITCHENS-sleek-elite-hate-grammars.html#ixzz4fTtDmD9C

  Her beskriver han den herskende elite, og som du kan forstå af overskriften har han ikke meget til overs for den.

  For det herskende kleresi af noksagter som strør om sig med nedladende betegnelser af anderledes tænkende har ikke den fjerneste anelse om hvordan vi kommer ud af den suppedas vi er havnet i.

  Og som du kan se er der ingen respons til mit indlæg tidligere på dagen, hvilket viser at mange af dem der skriver her på blokken heller ikke fatter situationens alvor.

 34. Af poul boie pedersen

  -

  Corduas analyse forekommer rigtig fornuftig. Især denne passage opfatter jeg som central:
  “I stedet bør EU’s ledelser koncentrere sig om at understøtte den økonomiske vækst og de noget mildere økonomiske vinde, der for tiden blæser i Europa. Lavere arbejdsløshed og mere velstand vil forstærke digerne indtil næste krise, hvor den nationalistiske højrefløj igen med rygvind fra vælgerne kræver EU nedlagt.”
  I modsætning til EU-kommissionens 5 udviklingsscenarier udgivet af Juncker handler dette nemlig om en nødvendig kovending i den valgte politiske strategi, snarere end om en evig drøftelse af rammeforhold og traktatindretninger som definerende for EU’s rolle.
  Der er faktisk brug for en ekspansiv finanspolitisk linie, fordi ledigheden – ikke så meget i Danmark, men i det bløde underliv langs Middelhavets kyster, er alt for høj.
  Dette sammen med de nærmest traktatfæstede sparepolitiske metoder (stabilitetspagten), der anvendes især inden for Euro-zonen , har været en regulær bremse på væksten i EU-området. Den begrundes i høj grad i staternes gældsætning, ikke mindst efter at staterne måtte overtage enorme gældsposter fra bankerne efter finanskrisen, og er i sin selvmodsigende behandlingsmetode karikeret dybt i det græske eksempel.
  Thomas Piketty, en meget grundig mand, havde for ca. 1 måned siden et indlæg i Inforation en analyse af staternes nettoformuer. Denne analyse forekommer på sine to sider som en langt mere begavet analyse af EU’s problem, end kommissionens indledende afsnit om EU’s problemer i deres 5 punkts debatoplæg.
  Piketty har gennemgået vestlige landes nettoformuer fra 1970 og fremefter. Det viser sig, at disse nettoformuer er faldet fra 30% af landenes BNP til Idag at udgøre 0%. Nettoformuen er staternes formuer fratrukket deres gæld. I samme periode er de private formuer steget fra 300% af BNP til Idag at udgøre 600% af et BNP, der jo også i mellemtiden er vokset til mere end det dobbelte.. Det vil sige, at medens samfundenes velstand er steget drastisk og ikke mangler polstring, er staterne udsultet til en grænse, hvor de ikke ha råd til at udføre deres basale opgaver med at regulere beskæftigelsen. Samtidig kan man observere en voldsom forøgelse af uligheden i både indkomst og kapital.
  Medicinen er derfor forholdsvis enkel. Man må øge staternes indkomster, så de igen har råd til at gøre hvad de skal. Det kræver reelt et ophold og en vis tilbagerulning i den stadige nedsættelse af indkomstskat og afgifter i den neoliberale spiral, som de liberale vinde har udvirket siden Reagan, En effektiv skatteligning, og et godt sted at begynde kunne være en effektiv indsats imod skattely, hvis fornemste repræsentant jo faktisk af alle er … Juncker.
  Det var Reagan der introducerede “Starving the Beast” altså at slanke staterne ved at udsulte dem for indtægter. Det har siden med stor “succes” skabt varig krise, fordi staternes opgaver tydeligvis er så væsentlige, at udgifterne stadig må afholdes, (se bare på USA’s statsgæld)men for lånte penge, og denne kunstige skabte krisestemning har så til al overflod været benyttet til overklassens temmelig grådige indhug i andelen af de skabte værdier.
  Men sagen er jo, at samfundene aldrig har været rigere og at rebene om staterne er strammet på falske præmisser.
  Og prisen for denne grådighed er nu, at den brede befolkning protesterer ved at stemme på tågehorn uden et politisk projekt, og hvis eneste medicin er at hade indvandrere.

 35. Af Jan Petersen

  -

  @ Bjørn Sørensen, jeg kan godt følge, hvad du skriver og har lige set dit link. Jeg er ikke i tvivl om, hvis man sad som en flue på væggen og fulgte magthaveres gøre og laden, ville man baske et par gange med vingerne – og falde ned – stendød, i ren disbelief !

  Hvad jeg stærkt savner, i danske mainstream medier, er – et kritisk øje på alle magthavere, uanset politisk observans. Som f.eks med fænomenet Emmanuel Macron, tidligere elev hos Rothschild Bank. Den politiske raket ligner til forveksling Barack Hussein Obama, der også poppede op af (tilsyneladende) ingenting. Der er ingen præsidentkandidat, der popper op af ingenting. End ikke Donald Trump. Der er selvsagt tunge kræfter bag de shows. Men HVEM er de ikke offentlig kendte spillere, der styrer forestillingen i kulissen, og hvad er DERES agenda? F.eks denne overskrift – er den retvisende eller misvisende . . .

  Rothschild’s sweet return as banker’s protege Emmanuel Macron marches on the Elysee Palace

 36. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg ikke et sekund i tvivl om, at – fredens projekt EU – kører på lånt tid. Dødemandsknappen – frit inflow af diverse fattige lykkeriddere – er aktiveret, og formentlig umulig at deaktivere . . . uden brug af simpel vold. De indbyrdes stridende Le Pen / Macron kan ikke løse det problem. Den franske befolkning (i lighed med den danske) er tilsyneladende lige så splittet. Ergo kan problemet – med tiden – kun løses af gadens parlament. Det er set før – ikke just nogen køn forestilling 🙁

 37. Af P Christensen

  -

  Naturligvis kører EU på lånt tid – og gudskelov for det.
  EU blev en stadigt mere unødvendig centralistisk-bureaukratisk overbygning
  på et fornuftigt fundament, EF. En pendant til det gamle skrog Østblokken.

  I Danmark er al fornuft og selvbestemmelse reelt forsvundet.
  Besættelsen stoppede ikke i 1945. Den blev genoptaget med senere EU-traktater.

  Nu tidligere lokale selvstyreenheder som danske kommuner må idag
  bruge hovedparten af deres tid og penge på at administrere og forsørge udefrakommende personer. En al for markant del af indvandringen har ødelagt vort tidligere velfungerende land.

 38. Af r. vangkilde

  -

  Jarl Cordua har en pointe ! – er demokratiet i EU en dårlig forretning i omfordeling af midler.
  Demokrati Europa er i konkurrence med EU, – og politikerne på vej ud, ELLER bliver EU en bedre forretning, man der vælges forretningsmanden Macron på linje med Trump, Putin, og de nationale forretninger der har ondt i økonomien. Eller vil NATO kun forsvare EU og ikke Europa,
  fordi Trump har en anden politisk dagsorden.

 39. Af T Møller

  -

  Et Europa eller EU, hvor kun præsidenter som Merkel, Macron , De rute etc. støtter det faldende EU projekt er et hån mod de 60% vælger i hver af de 14 EU medlems lande der vil ud af EU. Denne afstemning kommer ikke for så er EU færdig.
  Exit EU, Frankrig 60% af vælgerne Greece samme, Italien 55%, allerede nu er EU dødsdømt.
  Vi kan kun vente på en demokratisk afgørelse, og den kommer før eller siden der vil ikke gå 70 år med EU som i Sovjet.
  Sovjetunionen faldt efter 70 år

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, vi begik en række fejltagelser over for russerne i begyndelsen af 1990erne, hvor det havde været på sin plads at vise storsind; men i stedet for at invitere dem indenfor, trampede vi løs på dem. Allerede Jeltsins udenrigminister lavede engang en stunt, der gik ud på, hvad man kunne vente sig, hvis det gamle Rusland tog over. Det skete så, desværre. Man kunne jo f.eks. have inviteret dem indenfor i NATO. En gammel koldkriger som undertegnet ville nok have været lidt mistroisk. Det var jeg også, da sønniken — russerløjtnant — kom hjem fra Kosovo og skulle have renset det serbiske ud af sit russiske. Så sendte forsvaret ham på et aflusningskursus på universitetet i Moskva, og far brummede.

 41. Af jan ulrik friis

  -

  Dette er sidste udkald for Frankrig, ligesom det var sidste udkald for Holland, og for Danmark da vi valgte en Løkke om halsen var det slut!

  I Sverige & Tyskland er løbet kørt, om Frankrig det franske folk nu i uvidenhed fornægter sig selv, vil en stemme på Macron være ensbetydende egen dødsdom, men fair enof det franske folk har her i deres uvidenhed valget imellem liv eller død, man skal være forsigtig med hvad man skriver under på, bordet fanger for Frankrigs befolkning!

  Intet hemmeligt i Frankrig, ikke som dengang valget i Danmark hvor befolkningen blev fyldt med lodret løgn, da vi danske blev lovet 0 migration, vi fik istedet lige det modsatte, vi danske blev leveret en lodret løgn, Danmarkhistoriens allerstørste landsforræderri, Danmarks endeligt, et Danmark nu underlagt Merkels sindsyge luner “Wir Schaffen Das!” i multi-kulti helt ned i helvede!

  Selv om det franske folk ikke selv forstår at de her kan vælge imellem et Frankrig for det franske folk i fred, eller som valgresultatet allerede nu ser ud til at blive en Macron, et Frankrig for storkapitalen/våbenindustrien, uden det franske folk, destruktionen af nationalstaten, en islamisering, en borgerkrig i våbenindustriens i islams navn, den totale krig på vej, etnisk udrensning, nedslagtning af ikke bare det franske folk, men hele Vesteuropas befolkning!

  Her skal vi huske, vi venter nårsomhelst det helt store totale økonomiske kollaps, som økonomerne enige om vil komme nårsomhelst, men lader vente på sig, det vil komme, derfor fra dag til anden er det slut på ALLE velfærsydelser, indvandrerbander vil hærge, dræbe og husserer, en kø for brød, en kø for toiletparpir, og lig i gaderne, de vestlige nationalstater er nu uden sammenhængskraft kan derfor ikke bestå, ikke gennemleve en sådan økonomisk krise, om nu også Frankrig vælger selvdestruktionen, vil det kaste det centrale Europa også Norden ud i borgerkrigen, hvad bliver en ensidig affærer ren udrydelse ren nedslagtning det etniske folk!

  Hvem sidder frivilligt og venter på en borgerkrig, hvor iøvrigt også Nato/Frontex er med islamisterne imod EU’ etniske nationalstater, vi er oppe imod hele den samtlige våbenindustri, sammen med MSM vil de sejre af helvede til!

 42. Af poul boie pedersen

  -

  Jan Ulrik Friis
  Kender du associationslegen, hvor man nævner et ord og hurtigt skal svare, hvad man først kommer i tanke om.
  Sådan har jeg det med dig. Det første jeg tænker, når jeg læser dine indlæg er Putin. Der er da ingen andre, der kan finde på at skrive dette:
  “Hvem sidder frivilligt og venter på en borgerkrig, hvor iøvrigt også Nato/Frontex er med islamisterne imod EU”,
  og det bliver indtil det vanvittige helt grotesk længere nede:
  “Her skal vi huske, vi venter nårsomhelst det helt store totale økonomiske kollaps, som økonomerne enige om vil komme nårsomhelst, men lader vente på sig, det vil komme, derfor fra dag til anden er det slut på ALLE velfærsydelser, indvandrerbander vil hærge, dræbe og husserer, en kø for brød, en kø for toiletparpir, og lig i gaderne, de vestlige nationalstater er nu uden sammenhængskraft kan derfor ikke bestå, ikke gennemleve en sådan økonomisk krise, om nu også Frankrig vælger selvdestruktionen, vil det kaste det centrale Europa også Norden ud i borgerkrigen, hvad bliver en ensidig affærer ren udrydelse ren nedslagtning det etniske folk”
  Du søger jo næsten i næsehorns-klodset dommedagsprædikantstil at skubbe til angsten og splittelsen i befolkningerne, EU og Nato, begge institutioner der er en torn i øjet på tsar Putins emperiedrømme.
  Husk, du taler jo ikke til idioter. Når man puster til ilden går den hen og går ud, når man puster for hårdt.

 43. Af Bjørn Sørensen

  -

  I DK som så mange andre steder har middelmådigheden fået lov til at regere.
  I årtier har vi udnævnt grønskollinger som ministre, der har været afhængige af ”Yes Minister” embedsmænd. Eftersom embedsstanden overvejende er venstreorienteret har deres holdninger præget embedsførelsen uanset regeringens politiske sammensætning.
  Deres naive ideologi, som bunder i marxisme har præget udviklingen i landet og den har stort set fejlet, resulternde i at landets administration er i dyb krise. Vi er ikke alene i den udvikling, som mange andre vestlige lande lider under. At McCarthy havde ret er naturligtvis glemt. For siden 1. verdenskrig er departementerne blevet indvaderet af en venstreorienteret elite
  På MSNs website har de kørt temaer om folks IQ hvor det viser sig at alle top skuespillere i Hollywood er meget velbegavede, hvilket bekræfter at intelligens er nødvendig for at kunne klare sig i den brutale industri som kræver professionalisme.
  Med mekanisering og digitalisering stilles der større og større krav til arbejdskraftens kompetence.
  Når 46% af befolkningen er svage læsere eller funktionelle analfabeter, hvordan formår man at få dem til at kunne klare sig med det stigende behov for boglig viden.
  Når fremtiden kun har løsninger for de 25 % veluddannede, hvad skal så resten foretage sig. For de 25% ufaglærte har man ingen løsning.
  Den Blå Betænkning fra sidst i 50-erne, århundredes Radikale makværk, har præget vores undervisningssystem og især svigtet de svage i samfundet. Dvs flere generationer er blevet svigtet, og stadigvæk svigter systemet børnene, fordi man har satset på laveste fællesnævner.
  Befolkningen, og især dem som har følt konsekvenserne af den ført politik, har efterhånden fået nok af politikernes tomme snak. Its the Economi, stupid, som Clinton i sin tid sagde.
  Så hvis Macron vælges, vil man kun udsætte pinen, for genopretningen af sunde økomiske forhold bliver sværere des længere man venter.

 44. Af jan ulrik friis

  -

  Jamen så mange tak Poul Boie Pedersen når nu du sådant ligefrem fodrer “trolden” puster til ilden, men sikkert en forvekslig med en Hr Lemche der lige ovenfor 11:59 i detaljer beskriver sine nære familie relationer til de russiske styrker!

  Men har Hr Poul Boie intet set, intet hørt, midt i denne dødskult til godshedsindustrien der påfører os et multi-kulti, MSM tavs som pladder midt i katastrofen, EU administations fup og fiduser, den systematiske Frontex/Nato udslettelsen af nationalstaten Danmark, denne etniske udrensning det danske folk, også hvad Frankrig nu går til valg på, spørgsmålet om ren overlevelse, også Frankrig hærget af godhedsindustrien, der i ussel mammon en forløber for den etniske udrensning, hver krone til godhedindustrien til Nato er en nagle i egen ligkiste!
  Vi er lagt ud som kanonføde, vores folkevalgte deres løftebrud, deres åbentlyse landsforræderri, radikalt og råddent helt ind til margen!

  Poul Boie som sagt: ” indtil det vanvittige helt grotesk” ser du ovenfor 11:59 en meget meget større Bukkebruse, en Hr Lemche der ligefrem helt åben beskriver sine direkte relationer til Rusland de russiske styrker og “aflusningskursus på universitetet i Moskva”, jeg selv er kun en lille Bukkebruse!

 45. Af jan ulrik friis

  -

  ……svar til Po ul Bo ie P etersen i filter cirka 14:45……………….

 46. Af P Christensen

  -

  “Indtil videre har nationalisterne startet to verdenskrige i Europa”
  skriver en læser.

  Det var dog også en anti-nationalist, der seneste huserede og raserede på
  kontinentet for at nedlægge landegrænser – nemlig den lille Adolf med overskægget og stritarmen.

 47. Af jan ulrik friis

  -

  Euro News:
  NU, nu er Ungarn færdig deres dobbeltmur, som Ungarn mener er et uovervindeligt værn imod islamisterne fra Mellemøsten!

  Få dog Ungarn til med deres expertviden at turbo, turbo bygge en lignende dobbelt eller tredobbelt mur langs den dansk-tyske grænse!

 48. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt om det franske præsidentvalg 2012 – set fra CIA perspektive. Hvorfor skulle præsidentvalget anno 2017 være meget anderledes? Se selv og bedøm selv:

  “BREAKING: Wikileaks Vault 7 Series Revealed As CIA Infiltration Of Presidential Election In France”
  https://www.youtube.com/watch?v=XUdZ9IreI0Y

 49. Af Orla Guude

  -

  @P CHRISTENSEN – 28. APRIL 2017 18:12
  ” – nemlig den lille Adolf med overskægget og stritarmen.”

  Adolfs stritarm var hans penisforlænger, da hans egen var ret lille.

  Det er ligesom med ISIS’s stritfinger.
  Den er også en penisforlænger, så en ISIS penis må være meget lille.

 50. Af jan ulrik friis

  -

  Jarl der må være en grænse, her midt i den franske valgkamp at bemærke, i skæbnestimen for det franske folk, det samlede Vesteuropa, deres fortsatte eksistens eller manglen på samme, at påpege mit indlæg af 28 april cirka 14:45 til Poul Boie ligger endnu den dag idag i filter, for nu er det sidste udkald for Frankrig som nationalstat!

 51. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Europa har masser af tid foran sig. Underlige typer som le Pen, Farage, Wilders og de øvrige Europafjendtlige EU-hadere har ikke en chance for at vælte den europæiske civilisation, sammenhold og kultur. Hvis de havde, ville Europa ikke være værd at bevare. Flertallet for at bevare og udvide EU vokser stadigt. Det er derfor EU-modstanderne råber stadigt højere og mere og mere desperat, at den store, stygge fiktive ulv kommer. Der er ingen ulv, og hvis der var ville Europæerne aflive den uden at anstrenge sig.

  Det eneste der ligner ulve er le Pen, Farage og Wilders, men at de skulle være farlige er latterligt. De er hjælpeløse stakler, og det er rystende, at socialdemokraterne og venstrefløjen kujonagtigt har svigtet Europa med de spille sammen med højrefløjen fremmedfrygt. Hvis ikke venstrefløjen ændrer kurs og forstår, at målet er et forenet Europa politisk, socialt, økonomisk og militært og ufravigeligt støtter EU i kampen mod nationalismen, har venstrefløjen ingen eksistensberettigelse.

  At styrke EU er det første mål, men det næste er endnu vigtigere. Netop fordi EU og europæerne er demokratisk orienterede er der mulighed for ad demokratisk vej at omdanne EU til en fredelig demokratisk union for lighed og social retfærdighed, der ikke findes i dag, men som et alle europæere ønsker.

 52. Af georg christensen

  -

  Det er lidt trist, når jeg skriver dette. Hvis jeg var fransk socialistisk revolutionær ville jeg stemme på “marie le pen”, overhovedet ikke på andre. Desværre er jeg ikke fransk, alligevel håber jeg at frankrig tør sige “Nej tak” til det nuværende tysk styrede “Europa” og sammen med englænderne finde en ny måde til at forene “europa folket” på.

  Et “Europa folk” , som består af det nuværende i fuld forening med russerne og tyrkerne, gerne med så lidt som muligt uden tysk indflydelse.

  Et EUROPA for “EUROPA FOLKET”, og ikke et EUROPA for tysker folket.

 53. Af georg christensen

  -

  Det er lidt trist, når jeg skriver dette. Hvis jeg var fransk socialistisk revolutionær ville jeg stemme på “marie le pen”, overhovedet ikke på andre. Desværre er jeg ikke fransk, alligevel håber jeg at frankrig tør sige “Nej tak” til det nuværende tysk styrede “Europa” og sammen med englænderne finde en ny måde til at forene “europa folket” på.

  Et “Europa folk” , som består af det nuværende i fuld forening med russerne og tyrkerne, gerne med så lidt som muligt uden tysk indflydelse.

  Et EUROPA for “EUROPA FOLKET”, og ikke et EUROPA for tysker folket.

  Hilsen fra : En Dansker/Tysker/russer/tyrker/englænder/skotter/fransker/italiener/spanioler og så også de andre småstater. I fællesskab kan vi finde vejen frem til et nyt og fuldstændig anderledes “Europa”, hvis vi alle trækker i samme snor, og ikke længere lade os bedrage af “magtbegærets” værdiløse hærgen.

 54. Af P Christensen

  -

  Folk med lidt på livets kilometertæller bør tænke lidt over de forringelser som Danmark har oplevet de seneste årtier.
  Fra at være et velfungerende land er vi blevet et stadigt mere dysfunktionelt land.
  Hvordan kan det dog ske i guds gave til menneskeheden, EU?
  For 50 år siden siden kørte ting smidigt, bedre, billigere og med LANGT mindre administration.
  Idag fungerer ingenting, skatterne er højere en nogensinde og vi oversvømmes udefra
  af problemernes frie bevægelighed.

 55. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Georg Christensen

  “Et EUROPA for “EUROPA FOLKET”, og ikke et EUROPA for tysker folket.”

  Der er et gammelt ordsprog der siger: Har du penge så kan du få, har du ingen så må du gå.

  Og det har tyskerne fordi de har bevaret deres industri
  Alle andre EU lande kører med underskud og er afhængig af Tyskland.
  DKs eksport er totalt afhængig af Tyskland, hvorfor DK pænt gør som de siger.
  Selv landbruget er i lommen på tyskerne. Tusindvis af smågrise kører hver dag over grænsen for at blive opfedet i Tyskland. Al Danish Crown bacon bliver produceret i Tyskland.

 56. Af jan ulrik friis

  -

  Og når så Europa har taget ind alle verdens bekvemmelighedsflygtninge, importeret alverdens krige og konflikter den hele islamistiske familiesammenføring, det hele kalifat, den ganske elendighed i koncentrat på europæisk jord, når alt ender ud vold i anarki i giftige dampe sult og død af brændende ruiner, hvad er da den videre plan?

  For uden tvivel er Europas selvdestruktion planen, våbenindustrien/ Nato/ Frontex /Greorge Soros jubler hele vejen til banket, det etniske folk i frit fald nu kun 4 rangs, Europa er lagt ud som kanonføde!

  Hvordan syntes vi selv det går? Om ikke dagen kommer hvor befolkningen brændende ville ønske at nogle vil tæppebombe os, rydde alt og starte en frisk, for næste gang bliver det uden Tyskland, aldrig mere et Tyskland eller deres klæbrige medløbere om igen, Tyskland lærte åbenbart intet af 1 & 2 verdenskrig, de skal åbenbart ligesom Klitschko slåes i gulvet 3 gangen inden det trænger ind! So be it!

 57. Af Kim Williams

  -

  Jeg giver dig ikke ret i, at de naeste 4 aar bliver mindre ’spaendende’ end de sidste 2 aar. Faktum er jo, at globaliseringen – the big corporates wet dream – indtil nu ‘kun’ har ramt de ufaglaerte og tildels faglaerte arbejderer. Vent til 4.0 begynder med, at udradere the white collar guys fra hus og have, saa skal du satme se brun-stoevler saa det basker. For idag sidder de jo lunt i kurven, og har raad til stadigt, at stemme paa Macron & Co. Men Problemet er jo, at de elitaere politikere – der stadigt stemmes paa – ikke kan faa skubbet ordentlige vaeksttal igang og allerede har solgt Europa til the big corporates – og giver du dem roret i haanden, saa er der kun en vej og det er raeset til enden…..ned paa Kinesisk og Indisk niveau hvis Europa vil beholde deres arbejdspladser….EU lande laaner sig idag til den velstand de i globaliseringens utopiske net ikke kan skabe…..you havent seen nothing yet Jarl…..

 58. Af jan ulrik friis

  -

  Tak Jarl mit svar til Po ul Bo ie P etersen er nu endeligt kommet ud af filter, 28 april 14:45……hvem der er den allerstørste Bukkebruse!

Kommentarer er lukket.