Ulla Terkelsen er TV-nyhedernes clairvoyant

Af Torben Steno 28

Så skete det igen. Det eneste udsædvanlige ved denne uges terroraktion var, at det denne gang var de stakkels borgere i Sankt Petersborg, der skulle sørge med de knuste pårørende til denne uges ofre for meningsløs islamistisk terror. Ellers leverede TV2 News den forventede dækning med den nærmeste ”familie” af trofaste eksperter i studiet. Der var dog en undtagelse. Ulla Terkelsen dukkede ikke op foran nedgangen til den bombede metrostation og fortalte os hvordan russerne følte i denne svære situation. Hvad der er årsagen til, at dette uantastelige journalistiske ikon ikke diverterede med sin særlige form for journalistisk clairvoyance, som hun mere end nogen anden har været eksponent for i de sidste ti års 24timer nyhedsdækning, ved jeg ikke.

Netop fraværet af Ulla Terkelsen afslørede hvor afhængig nyhedsunderholdningen er af stand up’ere, der på baggrund af de få faktuelle oplysninger – der i øvrigt er tilgængelige for enhver med en smartphone – går på scenen og fabulerer frit. I en tid, hvor den folkelige sympati med netop Rusland er lille bortset fra de hjemlige putinister, krævede situationen virkelig en af stationens førende vækkelsesprædikanter på stedet til at engagere os følelsesmæssigt

Vi måtte nøjes med Samuel Rachlin, hvis indsigt i russiske forhold ingen betvivler. Han afholdt sig dog klædeligt fra at forsøge at kolorere de mange liveminutter med referencer til det svulstige russiske følelsesapparat.

Rachlin var en af TV2s helt store stjerner ved kanalens fødsel, der dengang havde Ulla Terkelsen som nyhedschef. Da den første Golfkrig brød ud i januar 1991 oplevede verden for første gang via CNN 24 timers dækning af en verdenshistorisk begivenhed, hvor Peter Arnett rapporterede direkte fra bomberegnen i Bagdag. Samuel Rachlin var nu blevet TV2s korrespondent i USA. Samtidig sad jeg ene mand og dækkede den samme krig for den Københavnske lokal tv-station Kanal 2, der havde hovedkvarter i et industrikvarter i Skovlunde.

– Jeg har lige netop set på CNN, sagde Rachlin sidende i billedet hjem til TVs seere. Sjovt nok havde jeg set nøjagtigt det samme ude i Skovlunde, fordi vi også havde CNN og endda en aftale om, at måtte bruge alle deres billeder. Som dagene gik stod det ret klart, at på nær de dybere militære analyser, så var det meget sjældent, at de store danske TV-kanaler kunne bringe noget nyt, som den enmandsbetjente krigsredaktion i Skovlunde ikke kunne. Jeg forslog lidt for sjov, at vi skulle opstille et par fotostater med Det Hvide Hus i Washingston og House of Parlament i London, som jeg kunne lave stand ups foran for at give vores dækning lidt mere spræl.

Dengang var benovelsen over, at man kunne stille om til talende hoveder hele verden stor, selvom de stort set sang den samme sang hver gang de var på.
Nu hvor TV2s News under stor opmærksomhed fra ikke mindst dem selv er fyldt 10 år, virker denne form for tomgangsjournalistik meget antikveret. De faktuelle nyheder som reporteren opsnapper på stedet er uhyre sjældne. Meget illustrativt havde TV2s Lotte Mejlhede under et af terrorangrebene i Paris erobret et ledig gadehjørne et par hundrede meter fra et afspærret område. Da hun kom i billedet var det tydeligt, at hun i sin øresnegl fik de seneste informationer fra redaktionen i Odense, som hun så tilførte emotionel begejstring. Er det journalistik? Eller bare middelmådig underholdning?
Ingen i Danmark har som Ulla Terkelsen legitimeret denne journalistiske musiceren, som TV2 flittigt anvender også på mindre dramatiske internationale begivenheder. Hooklines som: ”Det polakkerne (38 millioner) føler er”, eller den vildeste af dem alle: ”Det Angela Merkel tænker, når hun er helt alene”
Det må tiden da være løbet fra, eller?

28 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos staged live MSM news shit – en meget underholdende video om, hvordan feks CNN producerer “live from the scene” broadcasting:

  “CNN FAKES IRAQ WAR WITH BLUE SCREEN – LEAKED FOOTAGE.”

  https://www.youtube.com/watch?v=1LK9a8AT2b8

 2. Af bent jørgensen

  -

  EFTER MIN MENING GIVER BERLIN GSKE OG ANDRE AVISER EN LANGT BEDRE ORIENTERING END DR OG TV-STATIONERNE. Via aviser og bøger kan man få vigtige oplysninger om virkeligheden. TV-stationerne mv. leverer kun pølsesnak, tom underholdning og vildledende propaganda.

 3. Af J. Hans en

  -

  ofre for meningsløs islamistisk terror.
  Skriver Steno.

  I sidste uge myrdede USA i et enkelt bombeangreb ca. 300 mennesker i Iraq ved meningsløs terror.

 4. Af Jan Petersen

  -

  Krig, terror og andet iscenesat psykopat junk er simpel MSM underholdning, solgt – som enhver anden reklame, med et kridhvidt tandpastasmil – på fake grøn baggrund 🙂

 5. Af Hans Jensen

  -

  Logistik og flyttearbejde.

  Ulla Therkelsens liv er gået med at flytte hende fysisk rundt, og på flyet har hun læst lidt hist og pist, hvis hun ikke sov. Godt at vi blev fri for hendes stunt, som det krævede både stor naivitet, uvidenhed og venstreorientering at tage for gode varer. Nej, det var ikke journalistik men logistik og flyttearbejde.

  Steno, et par slåfejl trænger til et eftersyn, men det er ingenting sammenlignet med min dybfølte tak for, at du tager emnet op. Fra nu af kan de overlønnede koryfæer forhåbentlig ikke vide sig sikre.

 6. Af Birger Nielsen

  -

  Har på samme måde som Steno undret mig over Ulla Terkelsens nærmest gudestatus på TV2.
  Så er hun ekspert hos Meyerheim, så er hun i Washington som ekspert, så i Rom, så i Paris eller i London altid med en eksperts sikre indlevelse og selvsikkerhed. Meget morsomt. Eller måske snarere lidt useriøst.
  Breaking Ulla tør, hvor andre tier.

 7. Af Kim Kaos

  -

  Vi mangler sgu en journalist der har mandsmod nok til at besvare studie-journalistens infantile “Hvad-tror-du-en-eller-anden-føler” med et “Hvad fanden tror du selv folk føler når de ser endnu et meningsløst islamitisk angreb på uskyldige mennesker”?

 8. Af hans andersen

  -

  Terror eller hellig krig er ikke nogen nyhed det har der været siden Muhammed oprettede sin røverbande for 1400 år siden.
  Journalister er tilsyneladende så dumme at de ikke kan fatte at hvis man vil have muslimer så får man også hellig krig med i købet.
  Sådan der det bare 🙁

 9. Af bent j

  -

  På et tidspunkt skulle 40-50 journalister i Politikens hus på rådhuspladsen have været halshugget eller skudt af en bande terrorister… der havde planlagt at storme ind og myrde løs. Det blev så forhindret af en dygtig indsats af PET og FET. Men har journalisterne lært noget af den sag, har den vakt dem til eftertanke? En anden gang lykkes et sådant angreb måske.

 10. Af Peter Gren Larsen

  -

  De traditionelle nyhedsmedier har været stivnet i en kliche meget længe. Hertil kommer den helt bevidstløse dækning af mindre snefald eller blæsevejr. Man kunne være ligeglad, men skal huske at de mange journalister og øvrigt mandskab koster store ressourcer. Ressourcer som kunne anvendes til bedre, måske dybere dækning – og måske til noget nytænkning. Det sidste er næppe en mulighed 🙂

 11. Af Ole Skovgaard

  -

  Helt enig i analysen. det kører i samme rille. I øvrigt er der specielt på TV2News en tendens til, at hvergang der sker et eller andet som eks Petersborg (eller i endnu højere grad hvis det var en anden by i vesteuropa, nu er det jo “kun” russere) til at alt anden nyhedsformidling “kortslutter”. Ja det er tragiske begivenheder……. Men hvorfor skal man for 78 ende gang høre Hvad en pensioneret has been “sikkerhedsekspert” Frank Jensen mener, føler og tror inden han flyver hjem til sin bolig på Solkysten. Der er vist kun en kommentar der dækker det, “Danser med Ulla Therkelsen, men fingeren bør danse på afbryderknappen.”

 12. Af Arne Hornborg

  -

  De forskellige tv-kanalers mikrofonholdere gør enhver krigshandling til lavstatus underholdning.
  Ulla Terkelsens ofte fjantede, småfnisende, eksalterende ,,reportager?” har udartet sig til subjektiv underholdning der gladeligt fylder æteren.
  Hans Jensens kommentar: Logistik og flyttearbejde, kan jeg helt tilslutte mig.
  Jeg savner seriøse JOURNALISTER.
  Arne Hornborg

 13. Af chr hansen

  -

  Det som horn borg mangler er vel SERIØSE journalister

 14. Af Arne Hornborg

  -

  Chr. Hansen.
  Mange tak for korrektionen som er helt i orden.
  Dog ikke alene SERIØSE, men i ligeså høj grad JOURNALISTER.
  De journalister der tager deres arbejde alvorligt.
  Sprogets mange finurligheder.
  Hvor skal trykket lægges, fremhæves, hvor skal kommaet sættes?
  Venlig hilsen
  Arne

 15. Af Svend Hansen

  -

  Det kunne være fristende at fortsætte i radioshowet Selvsvings spor, og stille spørgsmålet om det virkeligt er nødvendigt, at TV2 NEWS har en reporter, der rejser jorden rundt, og som sit hovedformål tilsyneladende har, at refererer udsagn fra taxachauffører i det pågældende land, hvor hun nu engang befinder sig.

 16. Af Kirsten Rasmussen

  -

  “Det må tiden da være løbet fra, eller?”

  Ikke hos mig – jeg er ret vild med Ulla Terkelsen.

 17. Af K. A. Pedersen

  -

  ” jeg er ret vild med Ulla Terkelsen.”

  Hvorfor?

 18. Af Bjarne Hosbond Poulsen

  -

  For mig virker det ufrivillig komisk, når Ulla Terkildsen farer rundt til verdens brændpunkter og spiller alvidende. Ansvaret for dette må dog først fremmest tillægges TV2’s ledelse. Og UT gør vel egentlig bare det hun gør under de givne betingelser. Hendes løn spiller formentlig dog også en rolle.

 19. Af claus Pedersen

  -

  Danmarks Radio er mindst lige så slem. Hvad enten det er en af deres utallige korrespondenter der skal stå og agere spåkoner om stort og småt eller det er en gestikulerende studievært på vej rundt i studiet. Tv2 kan man vælge fra. DR er tvangsbetalt. Respekt for Mette Fugl der netop blev træt af at skulle være spåkone og smækkede med døren!

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan det der med at – fare rundt til verdens brændpunkter – vel tolkes, alt efter hvilket studie man befinder sig i. Jeg synes stadig denne video er ret sigende og underholdende:

  “CNN FAKES IRAQ WAR WITH BLUE SCREEN – LEAKED FOOTAGE.”

  https://www.youtube.com/watch?v=1LK9a8AT2b8

 21. Af Gert Hansen

  -

  Under det såkaldte ‘arabiske forår’ sendte TV2 fluks Ulla Terkelsen til Kairo. Her stod ‘oraklet’ så på Tahrir pladsen og udråbte begejstret demokratiet i Egypten og omegn. Det var Berlin murens fald om igen, måtte man forstå, og det egyptiske diktaturs fald.

  Mage til ‘fake news’ skal man lede længe efter. U.T.’s TV2 kollega Jensen fra Jerusalem, der ellers har været i området i en del år, og burde vide bedre, vidste ikke bedre. Deres ‘nyhedsformidling’ var tåkrummende pinlig i deres totale mange på kendskab og objektivitet.

  Efterfølgende valgte de egyptiske vælgere som bekendt ikke demokratiet, men derimod, helt som forventet, islam og Det Arabiske Broderskab. Hvorefter militæret, helt som forventet, tog magten og diktaturet tilbage, som de havde haft siden 1952.

  (Og ‘oraklet’ Terkelsen tog vel hjem igen til et Meyerheim-show, eller til London eller New York).

 22. Af Jorn D.

  -

  Bør en Ulla Terkelsen TV-nyhedernes clairvoyant ikke være klar i hovedet
  ja
  burde en der ligner Hansi Hinterseer’s moder – altid med tørklæde og siden til
  ikke
  bare bare nøjes med være neutralt refererende eller bare Hinterseer bagklog
  og
  ikke indlade sig på analyser og forudsigelser, som journalister jo forfalder til
  som
  da Ulla Terkelsen tidligere i mange år forherligede England, som et multi kulturelt paradis
  hvilket
  jo var en stor løgn, der brast med Brexit
  og
  i reportager både fra Tyskland og England udtrykt præference for “skabsIsraelere”
  ja
  det undrede, da Ulla Terkelsen omtalte brødrene Miliband, som Englands fremtidige håb
  og
  kaldte dem “dejlige jødedrenge” – hvad skulle det til for
  for
  det var jo også løgn idet David Miliband tabte til sin lillebror Ed MilibandEd
  og
  blev sur og trak sig
  men
  Ed Miliband tabte herefter stort til Cameron
  selvom
  det synagogale Jyllandsposten havde skrevet:
  Udsendingen fra planeten Fuck, nørden, der udfordrede sin bror og blev fanget
  i et dårligt bacon-øjeblik
  ja
  Ed Miliband en akavet nørd, der under valgkampen er blevet cool
  og
  måske bliver premierminister hvis “Lügen pressen” havde bestemt
  ja
  det ligner mere og mere “Terkelsen i knibe”
  ja
  hun overgås vist kun af Rasmus Tandholdt, der er taget i endnu større løgne
  og
  Ulla Terkelsen’s slogan må være: “Ulla tør klæde”
  men
  der er vist flere, der foretrækker “Wet T-Shirts” fremfor tørklæder

  ironi.mus

 23. Af claus Pedersen

  -

  Seneste denne morgen i P1 morgen: “Johannes, er Trump en styrket præsident efter nattens angreb?” Johannes (Langkilde) svarer den anden journalist: ” ja det må tiden jo vise” …

 24. Af Kirsten Rasmussen

  -

  Til K.A. Pedersen:

  Fordi hun er sjov.

 25. Af K. A. Pedersen

  -

  Virkelig, og hvad har det med sagen at gøre? Skønt set fra en seriøs journalistisk vinkel er der ganske rigtigt noget småtragisk og ufrivilligt standup over denne omtumlende person.

 26. Af Kirsten Rasmussen

  -

  @K.A. Pedersen
  Det har det med sagen at gøre, at det er nemmere at fylde informationer i en person, hvis dennes mund står åben, fordi den griner. Det har jeg hvert fald ladet mig fortælle. Måske er vejen til hjernen kortere….

  I øvrigt tror jeg, at din tilsyneladende antipati mod Ulla Terkelsen måske betyder, at du er tilbøjelig til at lukke af for det, hun siger.

 27. Af K. A. Pedersen

  -

  Forkert. Fandt lynhurtigt ud af, at hvis man hverken er uvidende eller venstreorienteret, er der intet at komme efter. UT var en del af danskernes intellektuelle nedtur og snobberi for de ligeglade på gulvet. Det er heller aldrig faldet mig ind, at hun skulle være morsom, og den tragikomiske manglende fingerspidsfornemmelse hørte jeg en gang demonstreret i en UT-kommentar til dronningens nytårstale. Nu får du ikke flere personlige kommentarer, for denne blog handler ret beset om det lave niveau i nutidens tvangsbetalte medier.

 28. Af Hul igennem?

  -

  -Ja Fyr nogen fede katte i rockwoollaget, de er ældre end selv Hillary og koster lige så meget.

Kommentarer er lukket.