Socialdemokratisk dobbeltstandard

Af Jarl Cordua 10

”En hån mod lønmodtagerne” og ”noget pis”. Det var den svada, der sidste år lød fra flere folketingsmedlemmer fra rød blok og 3Fs afdeling i Kastrup, der organiserer mange lufthavnsansatte, da sidstnævnte fandt ud af, at statsminister Lars Løkke Rasmussen sidste år fløj på ferie til Sydspanien med lavprisselskabet Ryan Air. Forrest i køen med hensyn til at skælde Løkke ud, stod folketingsmedlem for socialdemokraterne Peter Hummelgaard Thomsen, der ikke lagde fingrene imellem med denne statusopdatering på Facebook:

”Svineri. Provokationen mod fagbevægelsen er tydelig, hvis Lars Løkke har sat sig i et Ryanairfly tre dage efter, at han har åbnet trepartsforhandlingerne.”

For Hummelgaard, der er kandidat i Tårnby på Amager og opvokset i området, er der næppe nogen sag, der optager hans vælgere mere end kampen mod social dumping og overenskomstdækning af flypersonale.

Der vistes heller ingen øllebrødsbarmhjertighed fra hans politiske modstandere, da statsministeren, forklarede, at han var fløjet fra Bruxelles til Malaga, fordi der ikke var andre rimelige alternativer. Standarden var sat af de røde partier selv: Enten flyver man med flyselskaber med overenskomst eller også gør man slet ikke. Det er i øvrigt en forpligtelse for politikerne om at opføre sig politisk korrekt, som varer længere end deres tid som folkevalgte.

Det så man, da SFs tidligere formand Villy Søvndal året forinden blev spottet i en Ryanair-kø i Billund på vej til Sydspanien. Også da var der ingen ende på forargelsen og sikkert også skuffelsen over venstrefløjspolitikerens monumentale hykleri. Men som SF-politikeren Karsten Høinge senere forklarede, så havde det ”dog ikke signalmæssige konsekvenser, som det Lars Løkke gør som statsminister” også med henvisning til, at sidstnævntes flyrejse jo fandt sted midt under trepartsforhandlingerne.

Måske er det netop det figenblad den tidligere Løkke-kritiker og revser af lavprisselskaber Peter Hummelgaard skal bruge som forklaring efter, at Ekstra Bladet nu kan afsløre, at S-politikeren forleden dag fløj med flyselskabet WizzAir, som den danske fagbevægelse kalder for ”Østeuropas svar på Ryanair”, til Rumænien for at se fodbold?

Hummelgaard forklarer, at han ikke vidste, at selskabet ikke har overenskomst. Men kan det virkelig passe henset til, at Hummelgaard har meget tætte bånd til den lokale fagbevægelse, som må have godt styr på den slags? Det lyder helt utroværdigt. Er uvidenhed eller dovenskab i det hele taget en rimelig forklaring, når man som Hummelgaard ofte og gerne spiller hellig på sine politiske modstanderes vegne, især på dette område? For ellers fortjener Hummelgaard vel også at få at vide, at han ligesom ”Lars Løkke Rasmussen pisser på lønmodtagerne”, som daværende MF(S) Jeppe Bruus så prosaisk skrev på Facebook?

Hummelgaard forklarer også til Ekstra Bladet, at ”tid spiller en faktor”. Det indgik i øvrigt også Lars Løkkes forklaring i sin tid, uden at det dog formildede sindene hos hans kritikere i oppositionen.

Hummelgaard siger i øvrigt til avisen, at han ”aldrig nogensinde (har) gjort sig selv helligere end andre”. Det var vel nøjagtig det, han gjorde, da han sidste år skrev, at det statsministeren foretog sig, var noget ”svineri”?

Måske er forklaring bare den helt enkle, at der simpelthen gælder en standard for socialdemokrater og SF’ere og så en for deres politiske modstandere?

 

 

10 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt fiser hele banden af hyklere formentlig også rundt i Uber pirat taxa og indlogerer sig formentlig også privat via Airbnb. Det spændende bliver at se, hvor længe den globale udgave af “det vilde vesten” holder 🙂

  PS i øvrigt er hyklerne selv ansat på fed løn, pension og andre aftalte goder.

 2. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Det var fagforeningsmanden, Ronald Reagan, der smadrede luftpersonalets måske lidt for gode arbejdsforhold…

  Ronald Reagan startede som bekendt sin politiske karriere, som formand for skuespillernes fagforening, Screnn Actors Guild.

  Men han fandt hurtigt ud af, at der var mange flere penge i, at tale arbejdsgivernes sag, og derfor skiftede han side, og begyndte at bekæmpe fagforeninger – ligesom en del nyliberale socialdemokrater, der bekender sig til Tony Blair-linien…

  Han indledte for alvor kampen mod fagforeningermne, da han fik fyret flyveledere, der strjkede for bedre arbejdsforhold – selvom de allerede havde usandsynligt gode arbejdsforhold; de strammede skruen én tak for meget, og det fik offentligheden til at støtte den tidligere fagforeningsmand, Ronald Reagans, kamp mod fagbevægelsen…

  Man må sige, at Reagan sejrede “af Helvede til”, som Thomas Nielsen ville have sagt det…

 3. Af Hans Sørensen

  -

  Danmark er propfuld af dobbeltmoralske socialdemokrater og DFere. Skriv lidt mere om dem Cordua. Du behøver jo ikke bruge al din tid, på at forklare hvorfor LLR ikke er så populær i hele Venstre.

  Den lille røde hidsigprop fra Tårnby, der altid er meget forarget over nogen vil føre blå politik, er taget med fingrene i kagedåsen.

  Sæt nogle paparazzier på hele flokken i rød blok og lad os høre om alle deres brud på egne standarder.

 4. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jarl Cordua

  “Måske er forklaring bare den helt enkle, at der simpelthen gælder en standard for socialdemokrater og SF’ere og så en for deres politiske modstandere?”

  Der bør naturligvis gælde samme standard for alle.

  Det viser bare, at du kan finde hykleriet i ALLE partier. Hykleri har ikke en partifarve.

 5. Af Jan Johansen

  -

  Jamen, han er da en stor hykler, ham Peter Hummelgaard Thomsen. Han har så travlt med at nedgøre andre, der træder ved siden af, og så gør han præcis det samme. Var det ikke også ham, der svigtede sine tidligere vælgere ved at springe fra SF og til Socialdemokratiet? Han burde meldes til Mesterforeningen for Utroværdighed og henvises til optagelsesprøve i Frelsens Hær. Her kan hans hellighed måske bruges til indsamling for værdigt trængende i Tårnby og nærmeste omegn.

 6. Af Niels Larsen

  -

  Er Ryan Air et lovligt foretagende? Ja.

  Rejste Løkke som privatperson? Ja.

  Så er der ligesom intet at komme efter.

 7. Af M Jørgensen

  -

  Som jeg har forstået det så blev turen til Rumænien foretaget med to selskaber første del af turen var med Luft Hansa og anden del med WizzAir det var de muligheder der var, -ifølge Hummelgård
  Det skulle han selvfølgelig have undersøgt nærmere inden han tog afsted, og derfor fortjener han også denne moralske afklapsning

 8. Af r. vangkilde

  -

  MIG OG SKAT, – 50/50 % er dobbelt Socialdemokratisk job standard , betal din skat med glæde
  ELLER, er jeg i konkurrence med mit eget sociale velfærdsliv, og dobbelt gratis velfærd. ELLER
  hvorfor er der en række globale lande uden skat på arbejde, og samtidig billigt at leve. (flyve)

 9. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Undertegnede var heller ikke klar over at wizz ikke har overenskomst. Og troet kun det var ryan air?

  Floej med dem en gang lige efter terrorangrebne til belgium da flybilleten kostede 3.99 pund. 40 kr. Saa taenkte det kostede dem penge?

 10. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Undertegnede var heller ikke klar over at wizz ikke har overenskomst. Og troet kun det var ryan air?

  Floej med dem en gang lige efter terrorangrebne til belgium da flybilleten kostede 3.99 pund. 40 kr. Saa taenkte det kostede dem penge??

Kommentarer er lukket.